![]() |
foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! bıktım bu insanoğlunun canlılara eziyetinden... agl34 her şeyin bir adabı bir yolu olmalı... n9598 sevgili arkadaslar, asirlardir insanlarin dostu olan yunus'larin katliamina karsi sessiz kalmayalim. japonya'da geleneksel olarak her yil yunuslar acimasizca katledilmektedir. goruntuleri seytermenizi pek tavsiye etmem ancak web baglantilari asagidadir. (ben seyrettim ama görüntülerin şokundan kurtarıpta kendimi kapatamadığım için ekranı kizgin1 ) katliam goruntuleri http://www.glumbert.com/media/dolphin bu katliama dur demek icin en azindan japon basbakan abe'ye yazilan dilekceye internetten imzamizi ekleyebiliriz. dilekçeyi imzalamak için http://www.petitiononline.com/golfinho/ dilekçeye nasıl imza atacaksınız 1) click here to sign petition( dilekceyi gormek icin tiklayiniz) 2) isim ve email adresinizi giriniz( zorunludur) 3) preview your signature( imza bilgilerinizi goruntuleyiniz) 4) aprove your signature( imzanizi onaylayiniz) dilekçenin türkçe özet çevirisi biz japonya’nin yunuslara ve balinalara karsi yapmakta oldugu vahsice katliamdan dolayi oldukca ofkeliyiz. resimlerde gorunen kanli kirmizi su rengi japonyanin dunya okyanuslarina karsi ne kadar saygidan noksan oldugunun bir gostergesidir. bilimsel calismalar okyanuslarin giderek tahrip oldugunu gostermektedir. biz bu ortamlardaki istismarlari engellemek icin gerekli tedbirleri almaliyiz. bunlar ozgur yunus baliklaridir ve sadece japonyaya ait olamaz. bu katliamlar yunuslarin ve balinalarin soylarini tehlikeye atmaktadir. yunuslarin sadece bir et urunu olarak katledilmesi ne kadar buyuk bir israftir. bu katliamlar sonunda geriye kalan yunus baliklarinin akvaryumlarda, su parklarinda ya da yunus baliklariyla yuzunuz programlarinda olume terk edilecek olmasi ne kadar trajik bir sondur. koylara yunuslari tuzaklarla cekerek , mizraklarla vurarak oldurmek, kancalarla suruklemek ve bogulmalarini beklemek ne kadar insafsizca bir katliamdir. bu tum uluslarda bir hayal kirikligi olmakla birlikte , japonya icin de cok utanc verici bir tutumdur. biz japonya’dan bu katliamdan derhal vazgecmesini talep ediyoruz. bu siddet bitinceye kadar ulusulararasi topluluga konuyu surekli sekilde getirmek icin gayretle calisacagiz… saygilarimizla. hih33 , sad456 |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! http://www.youtube.com/watch?v=sdnmC-X_4WE ya şunların güzelliğine bakın yaa kılırmı bunlara kizgin1 |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! verdiğin görüntüleri izleyecek yürek yok bende ama tahmin edebiliyorum.bu insanlık ne zaman akıllanacak tuh788 tuh788 |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edi sağol emel tüm dostların imzalarını bekliyorum... gerekirse kapınıza dayanır alırım o imzaları ona göre canlarım... hatırlarsanız fok katliyamını durdurabilmiştik imzalarımızla... kazdağlarında altın çıkarılmasıda durduruldu şimdilik yine imzalarımız sayesinde ... sevgiler... |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! ilkaşamada son satirdaki dolpin yazan yere girdim kolay oldu.. birde linkte online kismi bitişik olacak link yarim kalmiş.. görüntülere bakmadim.bakarsam ağlarim..tahmin edebiliyorum. cok sagol shamanic sitemizin herderde devasisin..peri gibisin.. enerjin daim olsun.. iyki varsin.. bunu defalarca soyliycem.sakın bıkma olurmu? alk78 |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! bu arada e mail olarak yanit hemen geldi orada yapmamiz gereken bişey yok sanirim değilmi artik pek anlamadim ama dusun |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edi jaunty cim sağol uyarıların için düzelttim şimdi.. dün o mesajı yazarken ağlıyordum... inan nasıl eklediğimin farkında değilim... arkadaşlar daha rahat ulaşabilsinler diye düzeltmeleri yaptım canım... gelen mail confirme için ... birde buralar hayvanhaklarını koruyan derneklree ait olduğu için malesef mailimize arada eposta göndererek farklı konularda uyarı ve yardım beklentisi içerisinde oluyorlar.. sevgiler... |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! tesekkurler duyarliligin icin shamanic |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! derhal imzamı verdim.... böyle bir zulüm ve katliamı hangi akla hizmet yaparlar... dehşetle kınıyorum,ve gerekirse dsefalarca imzamı veririm...... kizgin1 ağla ağla ağla ağla |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! bir nebze faydamiz oldu dünyaya sayen de shamanic.. tüm arkadaslara yazini forward ettim. ben teşekkurederim. |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edi bu güzel varlıkları anlamaya çalışan iyi niyetli tüm araştırmacılara sevgiler... onlarla yanyana olduğumuzu hissetitmek için imzanızı ekleyin arkadaşlar... sevgimizi hissediyorlar... bizleri anlamaya çalışıyorlar.. http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...lphin-4870.jpg sevgiler... avustralyalı bilim adamları balina şifresini çözmeye başlıyor deniz memelilerinin tüm memelilerin en zeki ve akıllı olanları arasında olduğu bilinir. kabaca beyinleri insanların beyni ile aynı büyüklüktedir veya daha büyüktür; beyinleri benzer şekilde karmaşıktır. bu, bazı deniz biyologlarının balinaların veya diğer deniz memelilerinin insanlar kadar zeki olabileceğini ve hatta birçok bilinmeyen iletişim yeteneklerine sahip olabileceklerini düşünmelerine yol açtı; bu iletişim yetenekleri bizim şu andaki sonar ve diğer araçlar ile anlayışımızın üzerinde. eleştirmenler, eğer deniz memelileri bizim kadar zeki olsalardı, bunun daha fazla kanıtı olması gerektiğini söylüyorlar. ama ne türde bir kanıt yeterli olurdu? deniz memelilerinin insanların izin verdiği çevre rından ıstırap çekmekte oldukları gerçeği, aşağılığın kanıtı olması gerekmiyor. deniz memelilerinin tarih öncesi atalarının denize geri dönen kara hayvanları oldukları biliniyor, denizde göreli olarak daha az yırtıcı hayvan korkusu vardı ve bol miktarda besin stoğu vardı. yunuslar ve balinaların kendileri arasında zengin iletişim güçlerine sahip oldukları ve çok oyuncu oldukları görülüyor. ayrıca yunusların aletler kullanabildikleri ve kendi çocuklarına aletlerin nasıl kullanıldığını öğrettikleri biliniyor. yunuslar, insanlar haricinde üreme dışında zevk için çiftleşen birkaç hayvandan biridir. birbirleriyle güçlü bağlar kurarlar, yaralı ve hasta olduklarında bir arada kalırlar. ayrıca yunuslar insanlara karşı koruyucu davranışlar sergiliyorlar, örneğin insanları köpek balıklarına karşı koruyorlar. kambur balinaların seslerini inceleyen avustralyalı bilim adamları, balinanın gizemli iletişim sisteminin şifresini çözmeye başladıklarını söylüyorlar. erkek “dostluk kurma hatlarını” ve anaya özgü uyarıları tespit ettiler. kambur balina akustik araştırma işbirliği (harc) projesi üzerinde çalışan queensland üniversitesinden bilim adamları balinaların gizemli iletişimini çözmeye çalışıyor. balina şarkısının gezegenin diğer yarısındaki diğer balinalar tarafından işitilebildiği söylenir. ama onların melodik cıyaklamalarını n, inlemelerinin, homurdanmaları nın ve şarkılarının anlamı nedir? bilim adamları bu soruya cevap verebilme çabası ile balinaların geniş repertuarları nın bazılarını kaydetmeye başladılar. üç yıllık zaman periyodunda balina seslerini kaydederek, bilim adamları en az 34 farklı türde balina çağrısı keşfetti, bu veriler amerika akustik topluluğu dergisinde yayınlandı. “belki 10 farklı sosyal seslendirme bulmayı umuyordum, ama gerçekte 34 tane buldum. sadece geniş, çeşitli bir repertuar” – queensland üniversitesinden araştırmacı rebecca dunlop. araştırmacılar, göç eden kambur balinaları, avustralya’nın doğu sahilinde yukarı ve aşağı yolculuk yaparken i ncelediler ve 61 farklı gruptan 660 ses kaydettiler. dunlop kaydedilen seslerin bazılarının, nasıl gruplandırıldıkları na bağlı olarak, çoklu anlamları olabileceğini söylüyor, örneğin bazı seslerin tek bir berrak anlamı var, bir dişi bulmak için şansını deneyen erkek balinanın çıkardığı “purr” sesi gibi. yüksek frekanslı “çığlıklar” hoşnutsuzluklar ile ilişkiliydi. “wop” sesi anneler genç çocukları ile birlikte iken çıkardıkları genel bir ses idi. “wop muhtemelen işittiğim en genel seslerden biriydi” dedi dunlop. belki “yavrum, yavrum, buraya gel!” anlamındadır. dunlop insan etkileşimleri ile açık benzerlikler olduğunu söylüyor. “deniz memelileri olmaları, çok uzun süre önce karalardaki memelilerden ayrılmış olmaları, ama hala aynı temel iletişim sistemini takip etmeleri oldukça enteresan.” dedi. bilim adamları konu üzerine daha ileri araştırmaların, onların gizemli “lisanının” daha çoğunu ortaya koyacağını ve teknelerin ve insan – yapımı sonarın göç eden balinalar üzerindeki etkilerini bulmayı umuyorlar. |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edi |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! boyle bir guzllige kiyamayiz degil mi? imzaladinizmi sizlerde? |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edi |
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! Alıntı:
|
Ynt: foklardan sonra sıra yunuslara geldi.... katliamı durdurmak için yardım edin !!! Bende imzamı attımm.inşallah durdurulabilir..Tanıdıklarıma da mail attım..Yunuslar bana her zaman huzur vermiştir..Vicdansızlar..Başka da bir şey demek istemiyorum..Bu konuya bizi yönlendirdiğin için teşekkürler shamanic..İyi ki varsın.. kiss3 |
imzaladım ve imzalattım fakat acaba sonuçlandı mı????uzun zaman olmuş çünkü:S |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:25 PM. |