Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/)
-   -   [Kitap] Matematikle Barışıyorum (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/25263-kitap-matematikle-barisiyorum.html)

bluemoon24 29-12-2008 06:01 AM

[Kitap] Matematikle Barışıyorum

Evet şu sıralar sınıf öğretmeni N.G.e ait Matematikle Barışıyorum adlı kitabı inceliyorum.Konum şu;

acaba matematik zor mudur?Ne derece zordur?Ve matematiği sevdirmek(ki bu gerekli midir..)konusunda neler düşünüyorsunuz?

İlk mesajdan sonra fikirlerimi paylaşmak istiyorum sizlerle.

---------------------

Matematik aslında bir ölçüde düşünce sistematiği olduğu için beyinlerde farklı anlamlar (veya anlamsızlıklar[img]images/smilies/smile.gif[/img]) uyandırabiliyor.İşte bu anlam gücü matematiği kavrama noktasında önemli rol oynuyor.İkinci bi husus da matematiğe atfedilen değer(ki ülkemde matematik zor kanısı yaygın)Bu insanları olumsuz etkiliyor.Dün CNNTürk te Pozitif Eğitimi izledinizmi bilmiyorum.Spiker soruyor:

Tanesi 75 kuruştan 6 şişe gazoz kaç lira yapar?İnanın lise öğrencileri bilemedi.!!!Bu olay tabii başka bir noktayı işaret ediyor.Ancak matematiğin zorluğu dile getirlmiş hep!

Üçüncü bir nokta;her zaman alttan alınanan,yalvarılan (tam karşılayan kelime bulamadığım için bunu yazdım) konular insanlar için pek değerli sayılmamıştır.Matematiği sevdirmek için belki de atılan kırk takla ters yönde etki ediyordur??

Bu üç noktayı daha da açabiliriz genişletebiliriz...

epeydir giremiyordum yeni yine yanınıza geldim..

geçen gün bir arkadaşın yanındayız,askerden kaçacak açıköğretim univ. diyeyim artık siz okulunu anlayın orayı bitircek ama bir ders var!!!!

malum dersimizi geçememiş..

bana şöyle diyor orhan ya inan ben matematik ve fizikçileri bu dunyadan değil -uzaylı- gibi algılıyordum

bu işin bir boyutu..

peki matematik zor mu kolay mı?evet cevap kişisel ve net olamayacak ama şunu net söylemeliyim;matematiğin kendisini birilerine sevdirmek gibi bir gayesi yok fakat öğretmenlerden bazılarının böyle bir gayesi var!

Eğer öğrenci matematiği anlıyor fakat kabullenemiyorsa yani yapabileceğini biliyor ama içi ısınmıyorsa ona dokunmayın..bu onunla matematik arasında olan bir şey..

eğer bir öğrenci matematiği kavrayamıyor anlayamıyor ve yapamıyorsa onada dokunmayın o öğrencinin zamana ihtiyacı var!ve bu zamanı öne çekmenizin imkanı yok!

eğer bir öğrenci matematiği seviyor yapıyor ve anlıyorsa o öğrenci ile ilglenin onunla matematik hakkında konuşun veberaber düşünün ve düşünce düşünme hakkında konuşun..matematiğin o öğrenciye ihtiyacı var...

fikirlerim bayağı uç veya eleştiri alacak türden ama beni anlayanların da var olduğunu biliyorum burada...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:18 AM.