![]() |
Sürümlere (versiyonlara) göre Windows fontları Özellikle web tasarımı ile uğraşanların merak edeceği konulardan biridir bu. Kullanacağınız fontun, tüm ziyaretçileriniz tarafından görülebilmesini istersiniz. Bu yüzden de hangi fontun hangi işletim sistemin standart olarak yüklü şekidle geldiğini bilmek gerekir. Bu konuda pek kaynak yok, bu yüzden de bu listeleri eklemenin, ihtiyaç duyacaklar için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Windows Vista Fontları Font çeşitliliği bakımından en şanslı işletim sistemi Vista. Core Fontları Arial Courier New Times New Roman Symbol Wingdings Core UI Fontları Microsoft Sans Serif Segoe UI Tahoma ClearType Collection Fontları Calibri Cambria Candara Consolas Constantias Corbel Other Western Fontları Arial Black Franklin Gothic Medium Georgia Impact Lucida Console Lucida Sans Console Marlett Palatino Linotype Segoe Print Segoe Script Trebuchet MS Verdana Webdings East Asian Fontları Batang/BatangChe DFKai-SB Dotum/DotumChe Fangsong Gulim/GulimChe Gungsuh/GungsuhChe KaiTi Malgun Gothic Meiryo Microsoft JhengHei Microsoft YaHei MingLiU_HKSCS/MingLiU_HKSCS-ExtB MingLiU-ExtB/PMingLiU-ExtB MS Gothic/MS PGothic/MS UI Gothic MS Mincho/MS PMincho SimHei Simsun/NSimsun SimSun-ExtB Arabic Fontları Andalus Arabic Typesetting Microsoft Uighur Simplified Arabic Traditional Arabic Hebrew Fontları Aharoni Bold David FrankRuehl Gisha Levenim Miriam Narkisim Rod Thai Fontları Angsana New/AngsanaUPC Browallia New/BrowalliaUPC Cordia New/CordiaUPC DilleniaUPC EucrosiUPC FreesiaUPC IrisUPC JasmineUPC KodchiangUPC Leelawadee LilyUPC Indic Fontları Gautami Iskoola Pota Kalinga Kartika Latha Mangal Raavi Shruti Tunga Vrinda Diğer fontlar DaunPenh DokChampa Estrangelo Edessa Euphemia Microsoft Himalaya Microsoft Yi Baiti Mongolian Baiti MV Boli Nyala Plantagenet Cherokee Sylfaen |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:39 AM. |