![]() |
Bir kuşun hikayesi Hikaye, balkonumuzdan gelen kuş sesleri ile başlıyor. Balkon camının yansımasından, sizinde gördüğünüz gibi 2 kuşun, mandal sepetimizin içinde durduğunu gördüm. Ve onları ürkütmemek için yansımadaki fotoğraflarını çektim önce. Daha sonra kuşlar beni farkedip ürküyor ve kaçıyorlar. Gittiklerinde, mandal sepetinin içini minik dal parçaları ile bir yuva gibi düzenlediklerini gördüm. Aynı gün akşam üzeri, anne kuş uçup gitti. Bu sefer yuvada bir yumurta gördüm. İşte asıl önemli gelişme bununla başlamış oldu. Artık her sabah gelip yumurtasını ısıtmaya başlıyor ve akşam üzerine doğru gidiyordu. Kendisine ilk günlerde yaklaşmaya ve güvenini kazanmaya çalıştım. Ama her seferinde ürktü, bir iki kez de kaçtı. Ama her gittiğinde geri geliyordu tekrar. Bu kuşu yaklaşık bir haftadır balkonumuzda misafir ediyoruz. İçmesi için su, yemesi için ıslatılmış bulgur koyduk. Bulguru hergün bitiriyor, ama suyu içerken görmedim hiç. Şimdi sorularıma gelelim 1- Bu kuşun türü nedir? 2- Bu yumurtanın kuluçka süresi nedir? 3- Yumurtanın kuluçka sırasındaki sıcaklığı ne kadardır? 4- Anne kuş neden sabahları gelip akşamları gidiyor? 5- Bir iki gün yaklaşalım derken kuluçkayı bölme cehaletinde bulunduk. Yumurta bundan etkilenir mi? 6- Yavru doğduktan sonra, anne kuş geceleri yine onu yanlız bırakıp gider mi? 7- Yavruyu annesi dışında beslemeye kalkmak bir hata olur mu? Yok eğer olmazsa neyi nasıl yedirebiliriz? 8- Yavru doğduktan ne kadar süre sonra uçabilecek hale gelir? |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:31 AM. |