![]() |
Dante 01 Posterini gördüğümde ve konusunu okuduğumda beni oldukça heyecanlandırmıştı, fakat filmi izledikten sorna hayal kırıklığına uğradım. Fransızların bilimkurgu yapmaktan ne anladıklarını bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da bu filme fransız kaldığım Filmin konusu ise şöyle: Yüksek güvenlikli uzay gemisi hapishanesi ve psikiyatrik araştırma merkezi olan Dante 01de çok tehlikeli bir grup suçlu, yasal olmayan nano-teknolojik deneyler için kobay olarak kullanılmaktadırlar. Üsde sadece 7 mahkûm, 3 idari görevli ve 2 doktor bulunmaktadır. Dünya dışı varlıklarla yaşanan bir çatışmadan sağ kurtulan tek kişi olarak üsse yeni gelen tutuklu Saint George, kendi içindeki canavarı kontrol altına almak için savaş vermektedir. Filmin başlarında merakla konuyu çözmeye çalışıyorsunuz. Fakat film ilerledikçe daha da sıkıcı hale geliyor. Heyecanlandıracak hiç bir unsurla karşılaşmadım. Bilimkurgu filmlerinde fransızca hiç estetik durmuyor gerçekten de. Vasatın altındaki Hollywood bilimkurguları bile bundan çok daha iyidir bence. |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:32 PM. |