Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/)
-   -   İlk özgün türk piyade tüfeği: Mehmetçik-1 (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/23772-ilk-ozgun-turk-piyade-tufegi-mehmetcik-1-a.html)

bluemoon24 29-12-2008 05:08 AM

İlk özgün türk piyade tüfeği: Mehmetçik-1
 
Türkiye bilindiği gibi kendi piyade tüfeğini yapmak için düğmeye bastı duyduğum haberlere göre 2008 de bu tüfekler türk askerinin omuzuna erişecek bu konuda kalekalıbında hazırladığı bazı prototipler mevcut galiba benim merak ettiğim mevzu ise yeni piyade tüfeğimiz g3ve ak47 gibi yine 7,62 mermilermi kullanmalı yoksa 5,65lik m-16 mermilerimi kullanmalı düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim ayrıca bu konuda fikirlerinizi edinmekten zevk duyarım şimdiden çok teşekkürler.



umarım doğrudur bu haber.



MKEKdan yeni piyade tüfekleri



Hürriyetin haberine göre MKEKna Başbakan Erdoğanın ziyareti sırasında MKEK tarafından dizayn edilen 5.56mm ve 7.62mm çapında 3 piyade tüfeği ile biri yarı otomatik diğeri manuel beslemeli 2 keskin nişancı tüfeğinin geliştirildiğinin müjdesini verdi. Habere göre istenirse 2008 yılından itibaren bu silahlar Türk askerlerinin omzunda olabilir.



İLK TÜRK TÜFEĞİ: MKEK brifinginde Tayyip Erdoğana, ilk Türk tüfeği yolda müjdesi verildi. Hürriyetin edindiği bilgiye göre, MKEK yönetimi, Erdoğana, hiçbir ülkeye bağlı olmadan, tümüyle MKEK tarafından üretilen bu ilk tüfeğin önümüzdeki yıl Türk askeri tarafından kullanılmaya başlanacağı bilgisini de aktardı. MKEKde başlatılan yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında silah fabrikasında tümüyle bilgisayar destekli tasarım ve üretim yapılmasına yönelik bir Ar-Ge birimi kurulduğu anlatılan brifingde, 7,62 milimetre ve 5,56 milimetre piyade tüfeklerinin 3 adet geliştirilmiş modeli ile biri yarı otomatik, diğeri tek atışlı 2 adet sniper tüfeğinin üretildiği bilgisi verildi. Bu çerçevede, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yeni bir model modern piyade tüfeği tanımlanarak AR-GE projesi olarak MKEKe verildiği ve Milli Savunma Bakanlığı ile birlikte çalışma başlatıldığı da aktarılan brifingde, 2008 yılında hiçbir ülkeye bağlı olmadan tamamen MKEK tarafından üretilen Türk tüfeğini Mehmetçiğin omuzlarında görebileceksiniz denildi.



HÜRRİYET


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.