![]() |
Re: Genlerin dünyası Metin Aytekin yazmış: Oncelikle soruyu acar misiniz? Ne sormak istiyorsunuz tam anlamis degilim. Verilen cevaplarda bunu gosteriyor zaten. GOREMEDIGIMIZ FARKLILIKLAR ne demek anlamadim? Basta dedigim gibi sorunuzu gozden gecirmenizi rica edecegim. GEN basit olmamakla birlikte abartilmamasi gerekn bir kavram oldugunu saniyorum. Saygilarimla Merhabalar metin bey, Öncelikle mesajınız için teşekkürler.Takdir edersiniz ki,evrende bir çok alemin benzer özellikleri olduğu gibi,onları diğer alemlerden ayıran özelliklerde mevcuttur.Göremediğimiz farklılıklardan kastım,gerçektende gen alemini kendine has kılan,sizlerinde bunu farkettiğiniz özellikleri bizler ile paylaşılmasıydı.Öte yandan genlerin basit görülmemesi konusunda sizinle hem fikirim.Zaten basit olan bir kavram olsaydı,genetik bilmine ihtiyaç duyulmazdı. Ayrıca Can bey ve sizin aranızda açılan tartışmada bence çok önemli.Açıkçası bende merak ediyorum.Genler mi bizi yönetiyor yoksa biz mi genleri kontrol ediyoruz.Hayatta bunun bir çok örneği mevcut sözgelimi çok farklı ortamlarda yetişmiş insanların ortak özellikleri ve zevkleri olabilir. Ya da tamamıyla ortamından farklı özellikler gösteren bireylerde mevcut.Bu örneklere bakılırsa genlerin birey üzerinde yadsınamaz etkileri mevcuttur ama çevrenin etkisinide yadsıyamayız. Tam bu noktada merak ettiğim soruda gen-çevre etkileşiminde baskın olan tarafı hangisi olarak gördüğümüz genleri mi yoksa çevresel etkiler mi? Son olarak,konunun çerçevesini ne kadar geniş tutarsak,o kadar bilgi edinmiş olacağımızın kanısndayım. Saygılarımla... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:56 AM. |