Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/)
-   -   Marmara Üniversitesi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/23528-marmara-universitesi.html)

bluemoon24 29-12-2008 04:59 AM

Marmara Üniversitesi
 




Kuruluş yılı: 1883





Eğitim dili: Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca





Türü: Devlet





Rektörü: Prof. Dr. Necla Pur





Öğrenci sayısı: 57.000





Yeri: İstanbul, Türkiye





Web sitesi: www.marmara.edu.tr



Marmara Üniversitesi, uzun zamana dayanan mazisi, 2.800 civarında öğretim elemanı ve 57.000'e yaklaşan öğrenci sayısıyla, İstanbulda yer alan Türkiyenin yükseköğretim kurumlarından biridir. Dört dilde eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakültelerini bünyesinde toplayan Marmara Üniversitesi, bu özelliğiyle Türkiyenin tek çok dilli üniversitesidir







Tarihi





Üniversitenin tarihi geçmişi, Ticaret, Ziraat, Orman ve Maadin Nezaretine bağlı olarak, 16 Ocak 1883de, Suphi Paşa tarafından, Hamidiye Ticaret Mekteb-i Ѓ‚lisi adı altında kurulan Yüksek Ticaret Okuluna kadar uzanmaktadır. Sonraki yıllarda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adıyla teşkilat yapısı ve idaresi değişen bu yüksekokul, üniversitenin nüvesini oluşturmuş; aynı çekirdek etrafında gelişecek Marmara Üniversitesi, 20 Temmuz 1982 tarihinde, 41 sayılı kanun hükmünde kararname ve bu kararnameyi yasalaştıran 2809 sayılı kanunla, Türkiye Cumhuriyetinin bir üniversitesi olarak yeniden doğmuştur.



Üniversite aradan geçen tam 20 yıllık sürede yeni birimlerin eklenmesi suretiyle büyümüş, çağdaş üniversite kimliği içinde, 13 fakülte, 11 enstitü, 8 yüksekokul ve rektörlüğe bağlı 3 bölüm, 28 araştırma ve uygulama merkezi ile 104 bölüm, 44 programda eğitim-öğretim ve araştırma görevlerini sürdürmektedir. Öğretim etkinliklerinin yanısıra, topluma yönelik hizmetlerini de geliştirmekte, yayın ve danışmanlık çalışmalarına büyük önem vermektedir.







Yapısı





Akademik kadrolarında hizmetler veren 471 profesör, 224 doçent, 552 yardımcı doçent, 281 öğretim görevlisi, 953 araştırma görevlisi, 177 okutman, 93 uzman, toplam 2757 öğretim elemanı ile 5 çevirmen, 1 eğitim-öğretim planlamacısıyla birlikte çalışmakta; 1375 idari personeli, çeşitli birimlerde istihdam etmektedir. Öğretim elemanları, 300 kadarı, üniversite şehri İstanbulda, çok sayıdaki diğer üniversitenin derslerine de dışarıdan girmektedir. 1982 yılı öncesi mezunlar hariç, Marmara Üniversitesi adı altında diploma vererek mezun olanlar 60 bine yaklaşmaktadır.



Hemen her alanda dünya standartlarında eğitim veren, yabancı uyruklu öğrencilere kapısını açmış, uzun ve başarılı geçmişinden güç alarak, hızla, geleceğin çağdaş dünya üniversitesi haline gelen Marmara Üniversitesi, çeşitli bilimsel toplantılara, kültür, sanat, spor etkinliklerine özel önem vermekte; ulusal ve uluslararası etkinliklere katılmakta veya ev sahipliği yapmaktadır. Yüksek öğretim alanı, sanal eğitim, e-bilim ve e-ticaret, e-öğrenme, e-Türkiye, bilgi aktarım teknolojileri, yüksek teknolojiler, bioteknoloji, enerji, malzeme bilimi ve benzeri terimler daima gündemimizdedir ve eğitimimizde hayat bulmaktadır. Üniversite Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)nin, Türkiyede değerlendirmeye aldığı az sayıdaki üniversiteden birisidir. Mühendislik ve Teknik Eğitim Fakültesi, uluslararası ABET çalışmalarını sürdürmektedir.Bu uzun ve zor bir süreç olup, sonuca ulaşmak için hedeflenen, 2003 yılıdır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, Avrupada işletme ve ekonomi eğitimde akreditasyonu yapan EQUİS değerlendirmesine girme hazırlıkları içindedir.Sosyal Bilimler Enstitüsü, kısa adı EMFD olan Avrupa Yönetim Geliştirme Kurulu (European Foundation for Management Development) na kurumsal üye olarak kabul edilmiştir. Birçok yabancı üniversite ile öğretim üyesi mübadelesini de içeren araştırma ve eğitim protokolleri yapılmış bulunmaktadır.



Fakülteler





Atatürk Eğitim Fakültesi





Dişhekimliği Fakültesi





Eczacılık Fakültesi





Fen-Edebiyat Fakültesi





Güzel Sanatlar Fakültesi





Hukuk Fakültesi





İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi





İlahiyat Fakültesi





İletişim Fakültesi





Mühendislik Fakültesi





Teknik Eğitim Fakültesi





Tıp Fakültesi





Sağlık Eğitimi Fakültesi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.