Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/)
-   -   Fen Lisesi Öğretmenlerine İlişkin Yeni Düzenlemeler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/22695-fen-lisesi-ogretmenlerine-iliskin-yeni-duzenlemeler.html)

bluemoon24 29-12-2008 04:31 AM

Fen Lisesi Öğretmenlerine İlişkin Yeni Düzenlemeler
 


Millî Eğitim Bakanlığı Fen Liseleri Yönetmeliğinde 31.3.2004 tarihinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Yapılan değişiklik ile bu liselere öğretmen seçimi ile ilgili duyurunun Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacağı ve yazılı sınavın merkezi olarak Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtilmiştir. Fen liseleri için yapılacak sınava başvurabilmek için:



Alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş,

Alanında en az 5 yıl öğretmenlik yapmış,

Öğretmenlikteki sicil notu ortalaması en az 80,



olmak şartları aranacaktır. Yapılan bu yeni düzenleme sayesinde daha önce başvurma hakkı tanınmayan "aylıktan kesme veya daha ağır bir ceza almış olan öğretmenler" de fen liselerine başvurabilecektir.

Yazılı sınavdan 60 ve daha yukarı puan alanlardan, en yüksek puandan başlamak üzere kontenjanın iki katı kadar aday mülakata tabi tutulacaktır. Mülâkat, okulun bağlı bulunduğu birim amirinin başkanlığında kurulan bir komisyonca yapılacak olup, mülakattan da 60 ve daha yukarı bir puan almak gerekmektedir. Başvuruda bulunanların başarı durumları, yazılı sınav ve mülâkatta aldıkları puanlara göre değerlendirilecektir. Başarı sıralaması, yazılı sınavda alınan puanın % 60'ı ile mülâkatta alınan puanın % 40'ı esas alınarak belirlenecek ve bu sıralamaya göre 100 tam puan üzerinden 60 ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılacaktır. Puan eşitliği durumunda aşağıdaki öncelik sırası esas alınacaktır:



Alanında lisansüstü düzeyde öğrenim görmüş olanlar,

Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavında en az C düzeyinde başarılı olanlar,

Alanlarında eser vermiş olanlar ile bilimsel yayın organlarında makaleleri yayımlanmış bulunanlar,

Aylıkla ya da takdir veya teşekkür belgesi ile ödüllendirilmiş olanlar.



Bu yeni düzenleme ile Bakanlık 7.9.2003 tarihinde yapmış olduğu düzenlemeyi tekrar değiştirmiş ve KPDS'den C seviyesinde başarılı olmayı "alanında eser verme veya bilimsel makale yayımlamaktan" daha öncelikli hale getirmiştir.

Hizmetiçi Eğitimde Başarısız Olanlar Diğer Okullara Nakledilecek

Fen liseleri ile ilgili yönetmelikte yapılan önemli bir diğer değişiklik ise düzenlenecek hizmet içi eğitimlere ilişkindir. Yeni düzenleme gereğince hizmet içi eğitim etkinlikleri, okulun bağlı bulunduğu birim ile Bilim Danışma Grubu ve Üniversiteler arasındaki iş birliği sonucunda hizmet içi eğitimden sorumlu birimce gerçekleştirilecektir. Hizmet içi eğitim etkinlikleri sonucundaki başarıları ve sicil notlarına göre öğretmenlerin durumları, okul yönetimince her iki yılda bir değerlendirilecek, bu değerlendirme sonuçlarına göre başarısızlığı görülen öğretmenler tekrar hizmet içi eğitimine alınacaktır. Bu çalışmalar sonucunda da hem hizmet içi eğitiminde başarısızlığı görülen hem de sicil notu 80'in altında olan öğretmenlerin ders teftişlerinin yapılacak ve teftiş sonucunda bu okullarda çalışmaları uygun görülmeyenlerin başka okul ve kurumlara ataması yapılacaktır.

Fen Lisesi Öğretmenlerinin Yer Değiştirme Talepleri

31.3.2004 tarihli düzenlemede Fen liselerinde görev alan öğretmenlerin yer değiştirme talepleri hakkında da yeni bir düzenleme yapılmış ve bu öğretmenlerin de 11.6.2000 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğe tabi olduğu belirtilmiştir. Yine bu okullara yönetici seçimine ilişkin olarak da 11.1.2004 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin uygulanacağı hükmü getirilmiştir.

Kaynak: memurlarnet


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.