Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/)
-   -   MEB'de Memur Olarak Çalışanların Öğretmen Olabilmesi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/22651-mebde-memur-olarak-calisanlarin-ogretmen-olabilmesi.html)

bluemoon24 29-12-2008 04:29 AM

MEB'de Memur Olarak Çalışanların Öğretmen Olabilmesi
 


Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Öğretmenlik Görevine Atama ve Görev Yeri Tespitini düzenleyen 12'nci maddesinde; "Öğretmenlik görevine atamalar ilgili mevzuatı hükümleri dikkate alınarak yapılır. Bakanlık merkez veya taşra teşkilatı kadrolarında görevli olup öğretmenliğe atanacakların atamaları zamana bağlı değildir. Bunlardan istekleri üzerine öğretmenliğe atanacaklarda Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı dışındaki görevlerde başvuru tarihi itibariyle en az üç yıl süreyle çalışmış olmaları koşulu aranır." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm gereğince, Bakanlık merkez veya taşra teşkilatı kadrolarında görevli olup öğretmenliğe atanacakların atamaları zamana bağlı olmayıp, bunlardan istekleri üzerine öğretmenliğe atanacakların Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı dışındaki görevlerde başvuru tarihi itibariyle en az üç yıl süreyle çalışmış olmaları koşulunun aranmasının mevzuata uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak: memurlarnet


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.