![]() |
Emin Olamamak, Rumuz: Tetra Çiğdem hanım merhaba... Benim sorunum zannederim çok büyük...Yoksa ben deliriyor muyum? Evde, işte sürekli bir şeye 10 defa bakıyorum... Nasıl diyorsunuz şöyle: tüpü kapadığımı biliyorum ama dönüp dönüp tekrar bakıyorum, elektrik fişine de aynı şekilde... Bu sorun canımı çok sıkıyor... Bu bir sene benim için çok zorluklarla geçti sizce deliriyor muyum depresyonda mıyım? teşekkürler Sevgili Tetra Davranışlarının ne kadar zamandan beri devam ettiğini, ilk ne zaman başladığını, bundan önce yaşadığın olayları, seni derinden etkileyen bir sorunun olup olmadığını ve daha pek çok etkeni öğrenmeden her hangi bir teşhis koymak yanlış olur. Sadece zor bir dönem geçiriyor olabilir ve endişelerini, korkularını dışarıya bu şekilde yansıtıyor olabilirsin. Bu zor dönemi atlattığında semptomlarda yok olabilir. Dolayısıyla çok ciddi bir problemin olmaması mümkün. Fakat davranışlarının kökeninde daha derin yaralar bulunabilir. Bu durumda dikkatli bir inceleme sonucunda psikolojik bir problem olup olmadığına bakmak gerekli olabilir. Benim önerim, bir psikologtan yada psikiyatristten randevu alıp, en azından teşhis konulabilmesi için bir kontrolden geçmeniz olacaktır. Bir probleminiz olmasa bile, şu anda içinde bulunduğunuz zor dönemi atlatabilmek için, profesyonel yardım ayrıca faydalı olabilir. Saygılarımla Çiğdem Alper Kaynak: HamileBilgi |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:54 PM. |