Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/)
-   -   Çalışmak Kadına Yakışıyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/21274-calismak-kadina-yakisiyor.html)

bluemoon24 29-12-2008 03:21 AM

Çalışmak Kadına Yakışıyor
 
Çalışmak bir kadını daha güzel,daha mutlu kılıyor.Ekonomik olarak kazanılmadan hiçbir özgürlük tam anlamıyla özgürlük olmuyor çünkü.Yaşamak ,yaşadığın ortama iz bırakmak insanın var oluşunun bir simgesi adeta...









Çalışmayan,kendini geliştirme ihtiyacı duymayan her şey gibi kadın da zaman içinde doğaya yenik düşüyor.Hayattan zevk almaz,yaptığı herşeyi başkası için yapmak gibi kaygılar taşıma ya,kendini sevmemeye başlıyor.Çünkü doğal dengenin,doğal gelişiminin dışında kalıyor.İnsan öğrendikçe,kapıları zorladıkça gelişiyor çünkü.Eğer gelişmeyi sadece fiziki olarak kabul ederseniz,belki bu da geçici de olsa mutlu eder bireyleri. Ama duygusal yönden gelişmeyen,gelişmeleri algılayacak kadar zeka yapısını besleyemeyen bireyler muhakkak bir yerlerde tökezlerler.Hızlı bir şekilde değişen doğal yaşam,kendisine uyum sağlayacak,değişimi kabullenebilecek ve kendisini yönetecek bireyleri sever.Kendisiyle uyumlu ama kendisini yöneten bireyler....









Doğal ritme ayak uyduran kadınlara bir bakınız.Çalışan,üreten,ne istediğini bilen,kendiyle ve çevresiyle barışık insanlardır onlar.Kendinden utanmaz,istediği gibi davranır,istediği şeyler için mücadele eder.Mücadele etmek onun ruhunu besler.Yeri gelir,acı çekeceğini bilerek mücadele eder.Acı çekmeden yaşanır mı doğumlar?Sancılar yaşanmadan deeğri bilinir mi güzelliğin?









İnsan olmak zordur,insan kalabilmek daha zor.İnsan yetiştiren,insan gibi kadın olabilmek daha da zordur elbette.Çünkü erkek egemen toplumlarda kendi varlığından utanması ve hep geride durması öğütlenmiş hatta baskıyla,şiddetle sindirilmeye çalışılmıştır yüzyıllar boyunca kadınlar.Teknolojik gelişmeler nedeniyle bilgi çağını yaşayan toplumlar kadın aklını keşfet miş,kadının gelişimi sayesinde daha iyisini yapabilme gayreti içine girmişlerdir.









Yıllar boyunca bize hep hanım hanımcık olmak öğretildi ya iyi giyineceksin,iyi konuşa caksın,çok gülmeyeceksin,ağladığını belli etmeyeceksin filan.Tamam iyi,güzel de bize neden çalışmak öğütlenmedi hiç?Ya da çalışma sınırları neden hep evin içi olarak gösterildi?Kadın çalışınca özgürlüğüne kavuşur diye mi yoksa?Düşünür,öğrenir,kendini geliştirir diye mi?









Çalışan kadın, gerçek anlamda benliğine kavuşma yolundaki engelleri aşmış,önce kendini, sonra çevresini geliştirmeyi hedeflemiş,daha mutlu ve huzurlu bir toplumun alt yapısının garantisidir.









Yarın 8 Mart Dünya çalışan kadınlar günü .Çalışan bütün kadınların gününü kutlarım.Kadına boya,abartılı süsler değil çalışmak yakışır.

Kaynak: HamileBilgi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.