Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/)
-   -   AYŞE'nin mucizesi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/21187-aysenin-mucizesi.html)

bluemoon24 29-12-2008 03:19 AM

AYŞE'nin mucizesi
 
Büyük bir şehrin gecekondu semptlerinden birinde bir bahar günü kadınlar kendilerini kapı önündeki sedirlere atmışlar sohpetteydiler... Hemen yanıbaşlarında ıhlamur ağacı dallarını indirmiş, henüz tomurcuğa dönüşmüş çiçeklerinin kokusunu yaymakta ve biraz ilerde çocukların çığlıkları gelmekteydi ... Şen şakrak eğlenmekteydiler.











Birden içlerinden birinin ağlamaklı sesi yükseldi, kadınlardan biri hemen "Ayşe " diyerek yerinden doğruldu... Karşıdan minik Ayşe adeta yuvarlanarak geliyordu ve kendisini annesinin kollarına attı, burnunu çekerek. Bir müddet ne olduğu anlaşılamadan ağladı durdu... Ardından annesine yakınmaya başladı. Komşunun oğlu bisiklete biniyordu ve Ayşe'ye bisikletini vermek istemiyordu. Ayşe'nin arzusu içinde patlamış ve onu gözyaşlarına boğmuştu. Ne yapılabilirdiki ikiside çocuktu neticede... Anne 3 yaşındaki minik kızını bağrına basıp sakinleştirmeye çalıştı durdu ama ona verebileceği ne bir bisikleti dahası onu alacak parası yoktu. Ayşe sakinleşmişti sakinleşmesine ama yüreği kırgındı ve bir köşeye çöktü kaldı.















İşte tam o anda olanlar oldu. Sokağa bir araba girdi ve içinde bir bay ve bir bayanın bulunduğu araba gelip tam önlerinde durdu... Kadınların soru soran bakışları arasından geçerek çocukların arasına gittiler. Önce biraz sohbet etmek isteselerde çocukların çekingen tavırları onları arabalarına geri yöneltti. Bu kez bagajı açarak bir sürü oyuncağı çocuklara getirdiklerini söyleyerek kadınlarında yardımıyla çocuklara dağıttılar. Tüm çocuklar öylesine mutluyduki, öylesine şaşkındılarki, o sahne görülmeye değerdi. Belki de hayatlarında hiç sahip olamadıları oyuncaklardı onlar.











Ama içlerinden biri vardı ki onun için gerçek mucize olmuştu. Küçük Ayşecik için pembe bir bisiklet vardı tam onun yaşına uygun, tam onun istediği gibi...Utangaç ama bir o kadarda şaşkın aldı bisikletini... Oysaki daha göz yaşları kurumamıştı yanaklarında. Çocukları mutlu etmek için yola çıkan bu iki insan Ayşe'nin mucizesi oluvermişlerdi.

















Evet sevgili dostlar, mucizeler Tanrı'nın insanlara varlığını hissettirdiği anmış...Ve hayat mucizelerle doludur ve ne zaman karşılaşacağımız hiç bilinmez. Sadece istemek ve inanmak onu çağırmak için yeterlidir.















Tüm anlarınızın mucizelerle dolu olmasını dilerim.











Sevgiyle kalın





Rüya

Kaynak: HamileBilgi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.