Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hatalı Alanlarımız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hatali-alanlarimiz/)
-   -   Kötümserliği Yenmek İçin 10 Öneri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hatali-alanlarimiz/622496-kotumserligi-yenmek-icin-10-oneri.html)

Işıldayan Safir 01-01-2013 06:00 PM

Kötümserliği Yenmek İçin 10 Öneri
 

1. Uğraştığınız konuya başarısız olma beklentisi ile ne kadar yaklaşırsanız, negatif beklentinizin oluşma olasılığı o kadar yüksek olur. Bu nedenle pozitif beklentinin gücünün farkına varmalısınız. Ümit ve iyimserliğin başarıyı çektiğini unutmayın.

2. Keyifsiz deneyimlerinizde bile pozitif bir yön bulmaya çalışın. Bu sayede iyimser ve dinamik davranacağınız için zayıf olan başarı şansınızı yükseltirsiniz.

3. Oluşmuş başarısızlıklarınıza mizahi yönden bakmaya çaba gösterin. Mizah gücü negatif bir olayı ve bu olaydan kaynaklanan kötümserliği daha rahat yenmenizi sağlar.

4. Problemleriniz hakkında sürekli kafa yormaktan vazgeçin. Probleminizin çözüm yollarını düşünürken negatif çıkmazları hayal etmek yerine başarılı bir çözüm üretebilmek için tüm gücünüzü kullanın.

5. Tüm durumlarda hangi tutumun pozitif etki ile bağlantılı olabileceğini bulmaya çalışın. Böylece başarıların yavaş yavaş oluştuğunu göreceksiniz. Bu özgüveninizin sağlamlaşmasını sağlayacaktır.

6. Kendinizi, olası hayal kırıklıklarından koruma dürtüsü ile ortaya çıkan "zorunlu kötümserliğin" tuzağına düşürmeyin. Bu zayıf tarafınızla mutlaka savaşın.

7. Oluşmuş bir problemin çözümünde yaptığınız hataların sayısını değil, doğru çözüm alternatiflerinizin sayısını bulun. Sürekli hatalarınızla uğraşmak cesaretinizi kırar ve oluşabilecek problemler karşısında özgüveninizin azalmasına yol açar. 10 problemin 5'ini doğru, 5'ini de yanlış çözdüyseniz, 5 tane doğru çözümünüz var demektir, 5 tane hatanız değil.

8. Fırsat buldukça iyimser insanlarla bir araya gelip onların tutum ve davranışlarını gözlemleyin. Gözlem yaparak iyimser yaklaşımı öğrenebileceğiniz gibi, bilinçdışı düzlemde de iyimserliğin size bulaşmasına izin vermiş olursunuz.

9. Kötümserliğin doğumsal, yani yapısal olmadığını tekrar tekrar hatırlatın kendinize. Diğer öğrenilmiş temel özellikler gibi kötümserlik de "demonte" edilerek, yerine doğru öğrenim yani iyimserlik yetiştirilebilir.

10. İyimser bakış ve algılama sonucunda ulaştığınız başarıların iyimserliğinizin büyümesinde başarı sahibi olacağını unutmayın...


Kaynak: Amica 1995


juger 01-01-2013 06:27 PM

Cevap: Kötümserliği Yenmek İçin 10 Öneri
 
Güzel paylaşım için teşekkürler, emeğinize sağlık.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.