Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hatalı Alanlarımız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hatali-alanlarimiz/)
-   -   hitabette yapılmaması gerekenler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hatali-alanlarimiz/619071-hitabette-yapilmamasi-gerekenler.html)

*kelebek* 25-06-2011 12:49 PM

hitabette yapılmaması gerekenler
 
Ve Bunları YAPMASANIZ Çok İyi Olur
Akıllı insan düşündüğü her şeyi söylemez,
fakat söylediği her şeyi düşünür.
ARISTOTALES
- Özür dileyerek başlamayın: Heyecanlı olabilir, o gün havanızda olmayabilirsiniz, nedeni ne olursa olsun özür dileyerek başlamanız konuşmanızın çekiciliğini kaybettirir. Belki özre neden olan şeyi bir espri konusu yapabilirsiniz. Amerikanın Kuzey Irak da görev yapan Türk askerlerine esir muamelesi yapmaları hadisesinde günlerce kamuoyunu meşgul etmesine rağmen özür dilemediler ama üzüntülerini dile getirdiler!
Hazırlıksız olduğunuzu itiraf ederek başlamayın: Hazırlıksız olabilirsiniz. Bunu dramatikleştirip dinleyicilerin tenkit gözlüklerini takarak ne kadar hazırlıksız olduklarınızı görmelerini kolaylaştıracak kozu kendi elinizle veriyor. "Söyleyeceğim laflarla aslında sizi oyalayacağım" demeye getiriyorsunuz demektir. Hazırlıklı olmadığınızı siz biliyorsunuz ve akıllı bir sunuşla bunu pek az kişi öğrenebilir. Olumsuz bir izlenim veya tenkitlerle başlamayın: Bir şeyler ters gitmiş olabilir. Canınızı sıkan bir durumun hemen sonrasında konuşmaya çıkabilirsiniz. Sebebi ne olursa olsun ruh haletinizi davranışlarınıza yansıtmanız bütün dinleyicileri kasvetli hale sokacaktır. Haklı olabilirsiniz ama bu haklılığınız müşteriyi üzmemelidir. Mikrofonu denemeden başlamayın: Sizden önce konuşan birinin mikrofondaki sesini dinleyemediyseniz ve salona gelen dinleyicilerden önce de mikrofonu test etmediyseniz. Sesinizin arka tarafta oturanların duyamaması ihtimali var demektir. Bu durumun dakikalar sonra
anlaşılmasına neden olmamak için "sesimi en arkada oturan arkadaşlarımız rahat duyuyor mu"? diye sormanız gerektiğinde ses ayarının yapılmasını sağlayarak konuşmanıza başlamanızda yarar var. Konuşmaya hemen başlamayın: Çok defa gözlerini açmış ne söyleyeceklerinizi sabırsızlıkla bekleyen bir dinleyici ile karşılaşmayacaksınız. Mikrofonunu elinize alır almaz hemen konuya girmeniz ve konuşmanızı sürdürmeniz hazırlıksız dikkatlerin sizin üzerinize yoğunlaşıncaya kadar ipin ucunu kaçırmalarına neden olur. Bundan sonra da kötü bir izlenimin sürecine sürüklenirsiniz.
Mıknatıs konuşmacı'nın giriş ve kapanışı özeldir. Akılda ve yürekte iz bırakan konuşmaların en çok başı ve sonunun hatırlandığını bilirler. alıntıdır




WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.