Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hatalı Alanlarımız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hatali-alanlarimiz/)
-   -   ne ekmeğin üstüne basalım ne insanın.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hatali-alanlarimiz/617590-ne-ekmegin-ustune-basalim-ne-insanin.html)

bluegirlx 05-02-2011 12:03 AM

ne ekmeğin üstüne basalım ne insanın..
 
PROF. Üstün DÖKMEN
"Yere düsen ekmeğin üstüne basan insan görmedim ama yere düşe...n insani tekmeleyen çok kisi gördüm" diyor... Saygılı olmaktaki kusurlarımızı söyle anlatıyor:

- Birbirimize saygılı olma konusunda 3 tip temel hatamız var...

...Avrupa'da yasayan vatandaşımız orada yerlere çöp atmıyor ama Kapıkule'den girer girmez yerlere tükürmeye, çöp atmaya basliyor. Niye burada böyle yapiyorsun diye soruldugunda, herkes böyle yapıyor diyor. Kendi fikri olmayan insanin duruma göre hareket etmesidir bu.

Ikinci hatamız, adama göre davranmamız. Karşımızdaki adam iri yarıysa, 'Buyur Abi', diyoruz, ufak tefekse, 'Ne var lan!' diyoruz. Oysa ki, insanların onuru birbirine esittir.

Üçüncü hata, keyfimize göre davranmak. Keyfimiz yerindeyse eve girerken 'Merhaba millet' diyoruz, degilse surat asıyoruz. Oysa keyfimiz yerinde olsun olmasın insanlara saygılı davranmak zorundayız.

Diyorum ki, yerdeki ekmege saygılı olma konusunda ülkemde mutabakat var, kimse basamaz, ayağıyla dürtüklemez ya da öper, koyar bir kenara.

Ekmek nimettir kabul, peki insan nimet degil mi?25889

kaligraf 05-02-2011 12:22 AM

Cevap: ne ekmeğin üstüne basalım ne insanın..
 
çok güzel bir paylaşımdı teşekkürler.956k


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.