Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hatalı Alanlarımız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hatali-alanlarimiz/)
-   -   nasıl soğukkanlı olunur?? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hatali-alanlarimiz/12516-nasil-sogukkanli-olunur.html)

huseyin1842 12-08-2008 01:45 PM

nasıl soğukkanlı olunur??
 
789569 iyi günler herkese.. arkadaşlar benim sorunum çok fazla heyecan yapıyorum.sadece bir konuda degil ama her konuda.en küçük problemde ,en küçük bir tehlikede en küçük bir hatada inanılmaz şekilde heyecanlanıyorum.elim ayağım birbirine karışıyor.sesim çıkmıyor yada titreyerek çıkıyor.esasında cok önemli olan bir konu olmadığını biliyorum ama elimde değil.bazı arkadaşları gözlemliyorum yaptıkları hatayı öyle ustalıkla kapatıyorlar ki o kadar soğukkanlılar ki hiç bişey olmamış gibi davranıyorlar .ben onun yerşnde olsam ne olurdu.acaba bayılırmıydım sesim mi kesilirdi diye düşünüyom insanlarda tık yok .çok şaşırıyorum .insanlar bunu nasıl yapıyorlar.krizlerde nasıl soğukkanlı davranılır? nasıl sakin ve panik yapmadan sorun çözülür?..yardımcı olursanız cok sevinirim. tşkkkkk 789569 789569

MalloryKnox 12-08-2008 05:31 PM

Ynt: nasıl soğukkanlı olunur??
 
Bende de bazı durumlarda soğukkanlı olamama problemi var. Bir sorun olduğunda ilgili kişiye nasıl açıklama yapacağımı düşünürken akla karayı seçiyorum. Tabi bu tedirginlik hali muhattabıma da yansıyor ve bana bakış açısı değişiyor. Telkinleri dinlemeye başladıktan sonra bu tedirginlik hali biraz azaldı ama kesin çözüm bulamadım. Bu sorun ile ilgili ne yapabilirim diye düşünürken fazla mükemmelliyetçi yapımdan dolayı bu şekilde tepki verdiğimi düşündüm. Belki çözüm odaklı olmaya çalışmak olumlu bir değişikliğe sebep olabilir. Başka tavsiyesi olan var mı?

Belgin ∞ 12-08-2008 06:16 PM

Ynt: nasıl soğukkanlı olunur??
 
Alıntı:

MalloryKnox Nickli Üyeden Alıntı
Başka tavsiyesi olan var mı?

Var.''Mükemmelliyetçilik'' bu probleme en çok sebep olan durum.(kendimden biliyorum)Beklenmedik sürpriz olaylar karşısında bende nutku tutulan insanlardandım.Söyleyecek bir şey bulamaz,yüzüm kıpkırmızı,içimde bir dolu panik duygusu kalırdım olduğum yerde.

Aşırı derecede çözüm odaklı bir insan olsanızda bunun yolu buradan geçmiyor diye düşünüyorum.Ben de kendimi bildim bileli çözüm odaklı,pratik yaşarım ama bu sorunu bu şekilde aşmadım.

Çok basit gibi görünüp,kulağa saçma gelebilir ama bunun en iyi yolu kendini tanımaktan geçiyor.Unutmayalım 'her büyük problemin aslında çok basit çözüm yolları vardır.'Biz hep zor olaylarda labirentli yollar beklediğimiz için kolay yolları göremiyor ve problemi çözeceğimiz yerde daha çok arap saçına çeviriyoruz.

Hatamızı üstünü örterek kapatamayız ne yazık ki.Sadece o an kapattığımızı düşünürüz ama mutlaka bir gün ortaya çıkar.
Problem esnasında önce kendimizi olaydan soyutlamamız gerek.O anda olayı yaşayan biz değil de başkasıymış gibi olaya dışardan bakmak gerek.Ve sorunla beraber çözüm yollarını sıralamak gerek.

Ama bunun için önce kendimizi tanımamız çok önemli.Herhangi büyük ya da küçük bir olayda neden bu kadar tepki veriyoruz ve bu ne zamandır var,başlangıç zamanı nedir,travmaya bağlı mıdır değil midir,ipin ucu neresidir bilmek gerekir.

Bu sorunu çözmek için özel telkinlerin yanında,bir çok farklı teknik var.Ben peat yapıyorum mesela,bilenler eft yapabilir.Olumlama cümleleri hafife alınsa da gerçekten çok önem arz ediyor bu gibi engel olamadığımız içsel durumlarda.

Bu gibi olumsuz duygular için içsel çalışmalar yapmak gerekiyor kalıcı olarak çözmek istiyorsanız.

Ayrıca panik yapmak için bir sebep yok öyle bir anda.Bu sorunu daha da büyütmekten başka bir işe yaramaz.Derin nefes alış verişlerle önce zihninizde gezen kötü düşünceleri dışarı atın,olaydan kendinizi soyutlayın ve çözüm için tekrar bir dönüp bakın.

Benim tavsiyelerim bunlardan ibaret.
Sevgiler.

pofuduk 26-11-2008 11:02 PM

Ynt: nasıl soğukkanlı olunur??
 
Panik yapmak hormonlarla, beynin kimyasıyla ilgilidir.Beyin ve böbrek üstü bezleri birtakım hormonlar salgılar, bunu harekete geçirense deneyimlerimiz, geçmişimiz ve bunlardan sentez yaparak oluşturduğumuz düşüncelerimizdir.Düşünceleri kontrol etmek ve yeni düşünme modelleri yaratmak gerekir...Bu da nasıl yapılır bilmiyorum. 96Çünkü bilinçaltımız var ve aslında birçok şeyi otomatikman düşünüyoruz, yani farkında bile olmadan, kalıplaşmış düşüncelerle.Ve düşünceleri değiştirmek uzun bir süreç, hemen olabilecek bişi değil.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:43 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.