Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hamilelik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik/)
-   -   Bebek Doğmadan Psikolojisi Dış Etkenlere Duyarli (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik/422-bebek-dogmadan-psikolojisi-dis-etkenlere-duyarli.html)

hayatimdegisti 19-11-2006 08:13 PM

Bebek Doğmadan Psikolojisi Dış Etkenlere Duyarli
 
Doğum öncesi anne karnında sesleri duyar

"Bir bebek anne karnında 5. aydan itibaren sesleri fark etmeye başlar. Özellikle müziğe, gülme seslerine, sözlere ve seslere tepki gösterir. Bu aşamadan itibaren okuma-öğrenme için süreç başlamış olur. Annenin söylediği şarkıları duyar. Anne karnında duyduğu müziği daha sonra doğduktan sonra tanır. Daha iyi işitmek için hareket etmez. Bu konuda çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Anne karnında iken annenin yüksek sesle okuduğu metinleri bebeğin doğduktan üç gün sonra okunduğunda tanıdığı gözlenmiştir. Böylece anne karnında okuma eğitimine başlanmalıdır. Anneler kolay metinler seçerek bunları yüksek sesle ve kelimelerini tek tek seslendirerek okuyabilir, sevdikleri müzikleri yüksek sesle dinleyebilirler, söyleyebilirler. Bebeğin rahat duyabilmesi için verilecek seslerin çok karmaşık ve hızlı tempolu olmamasına dikkat edilmelidir "


Yukarıda ki alıntıda belirtildiği üzere bebek 5.aydan itibaren sesleri duymaya başlıyor.Anne mutlu ise o da mutlu oluyor.Anne depresif ise bu özellik cocugada geciyor.Salgilanan mutluluk hormonlari bebek tarafından da algılanıyor.


Bebekler ozellikle yuksek seslerden rahatsız oluyorlar.Bunu tehlike olarak algiliyorlar.Oyle ise ozellikle hamileilik doneminde olumlu dusunmek mutlu olmak yuksek ses olan ortamlarda bulunmamak cok cok onemli.


Zaten bazı bebekler dogduklarından itibaren asiri derecede icine kapanik oluyorlar.Bunu sadece genetik ozellikler ile aciklamak mumkun degil.
Dogumdan once ki surecte anne 'nin depresif bir ruh halinde olması dogan cocugu etkiliyor.
http://images.google.com.tr/images?q...sin/b/basb.jpg

hava-hoş 08-01-2008 03:58 PM

Ynt: Bebek Doğmadan Psikolojisi Dış Etkenlere Duyarli
 
oğluma hamileyken titanic i izlemiştim sinemada... hayatımın filmiydi..ben şimdiye dek ne o kadar ağladım,ne de o kadar duygulandım..o müziğine zaman dinlesem yaşlanır gözlerim..her neyse ..anne karnında bebebğin sesleri duyduğu ve annenin duygularını hissettiğini biliyordum ve doğduktan sonra bir belirti verir mi diye dinlettim o filmin müziğini ı- ıhh hiç bir değişiklik olmadı şimdi 9 yaşında ,,geçenlerde yine dinlettim,duygularını öğrendikten sonra anlattım "içim büzülüyor sanki" diye tanımladı.....


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.