Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hamilelik Sorular (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/)
-   -   Spermsiz erkeklere çözüm :Sperm olmaması durumunda neler yapılıyor? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/105189-spermsiz-erkeklere-cozum-sperm-olmamasi-durumunda-neler-yapiliyor.html)

bluemoon24 05-01-2009 03:31 AM

Spermsiz erkeklere çözüm :Sperm olmaması durumunda neler yapılıyor?
 
Spermsiz erkeklere çözüm :Sperm olmaması durumunda neler yapılıyor?



Spermsiz erkeklere çözüm :Sperm olmaması durumunda neler yapılıyor?[/b]Erkeğin menisinde hiç sperm olmaması durumunda (azospermi) mikroenjeksiyon işleminde kullanılacak olan spermin testislerden alınması gündeme gelir. Bu uygulamanın başlamasıyla erkek kısırlığı konusunda devrim yaşanmıştır. Tıkanıklığa bağlı azospermi olgularında kanalların içine ince bir iğne ile girilerek sperm aranır (PESA). Bu tür olgularda büyük oranda sperm bulunur.

Tıkanmanın olmadığı durumlarda ise problem daha karışıktır. Bu durumlarda erkek yumurtalığının çeşitli bölümlerinde çok kısıtlı da olsa bir üretim söz konusu olabilmektedir. Yumurtalığın çeşitli bölümlerinden çok sayıda küçük parça alınarak bu parçaların içerisinde sperm hücresi aramak gerekir. Parçalar iğne ile (PTSA) ya da açık cerrahi ile alınabilir (TESE). Bu teknikle hastaların yaklaşık yüzde 60'nda sperm bulunabiliyor. Üretim bozukluğuna bağlı azospermi olgularında gebelik oranları biraz daha düşüktür.

[/b]


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.