Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hamilelik Sorular (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/)
-   -   Hamilelikte Kaşıntı Sorununa Sık Rastlanıyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/104946-hamilelikte-kasinti-sorununa-sik-rastlaniyor.html)

bluemoon24 05-01-2009 03:19 AM

Hamilelikte Kaşıntı Sorununa Sık Rastlanıyor
 
Hamilelikte Kaşıntı Sorununa Sık Rastlanıyor

Kaşıntı, hamilelikte en sık görülen ve rahatsız edici olan şikayetlerden biri olmasıyla dikkat çekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Hülya ERDEM ÜÇÜNCÜ konuyla ilgili merak edilenleri sizlerle paylaşıyor.







: Hamilelikte kaşıntı neden olur?



Op. Dr. Hülya ERDEM ÜÇÜNCÜ:



-Gebelikte değişen hormonlar



-Gebelikte kilo artışı ile gelişen çatlaklar



-Gebelikte cildin daha kolay kuruması



-Gebeliğin özellikle son aylarına doğru safra akımında gelişen duraklama sonucu biriken safra asitleri







: Anne adayı ne zaman doktora başvurmalıdır?



Op. Dr. Hülya ERDEM ÜÇÜNCÜ: Genellikle rutin aylık muayenelerde hafif derecedeyse dile getirilir. Doktorunuz size bu olayın sık rastlandığını, gerek sizin gerekse bebek için herhangi bir tehlikesi olma olasılığının son derece nadir olduğunu söyleyecektir. Değişen gebelik hormonları ciltte oluşan çatlak ve kurumalar nedeniyle ortaya çıkan bu durum için genellikle ek testlere gerek yoktur. Ancak çok yaygın inatçı kaşıntılar % 2-5 gebede safra yollarında duraklama çok nadiren de tıkanmaya bağlı sarılıkla sonuçlanabileceğinden karaciğer fonksiyon testleri istenebilir.







: Hamilelikte kaşıntı durumunda başka hangi hastalıklardan şüphelenmek gerekir?



Op. Dr. Hülya ERDEM ÜÇÜNCÜ: Alerjik hastalıklar, döküntülü hastalıklar, mantar enfeksiyonları ve uyuz da kaşıntıya sebep olabilir.







: Tedavi nasıl planlanır?



Op. Dr. Hülya ERDEM ÜÇÜNCÜ: Anne adayına ılık soğuk duşlar önerilir. Gebelik çatlaklarını azaltmak için özel gebelik kremleri,bademyağı,calamine içeren bazı losyonlar nadiren çok gerekli olduğu durumlarda mutlaka doktor tavsiyesi ile ağızdan kullanılan ilaçlar verilir. Gebelik çatlakları aşırı kilo alımında daha çok olacaktır. Dolayısıyla kaşıntı da artacaktır. Bu sebeple aşırı kilo alımından kaçınılmalıdır.







: Tekrarlama olasılığı var mıdır?



Op. Dr. Hülya ERDEM ÜÇÜNCÜ: Hiç bir tedavi alınmasa bile genellikle doğumdan sonra 2 hafta içinde geçer. Bir sonraki gebelikle tekrarlama şansı oldukça fazladır.



Kaynak: Bebek


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:00 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.