Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hamilelik Sorular (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/)
-   -   İnsülin Direnç Sendromu Nedir? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/104629-insulin-direnc-sendromu-nedir.html)

bluemoon24 05-01-2009 03:03 AM

İnsülin Direnç Sendromu Nedir?
 
İnsülin Direnç Sendromu Nedir?





Diyabetik olmayan bireylerde, insülin direncinin, ileride gelişebilecek tip 2 diyabetin önceden tahmin edilebilmesinde önemli bir rolü vardır. Buna ek olarak insülin direnci, artan kardiyovasküler risklere işaret olarak kabul edilen, metabolik bozukluklarla birliktelik göstermektedir.



İnsülin Direnç Sendromu veya Sendrom X olarak bilinen bu durum, hiperinsülinemi, hiperglisemi, hipertansiyon ve dislipidemiyi (düşük HDL düzeyleri, artmış serbest yağ asidi düzeyleri ve hipertrigliseridemi) içermektedir.



İnsülin direnci sendromuyla birlikte olan bu metabolik bozuklukların ve hipertansiyon ile dislipidemi gibi makrovasküler durumların,aynı zamanda tip 2 diyabetli hastalarda kardiyovasküler komplikasyonlar için bağımsız risk faktörleri olduğu gösterilmiştir.





Diyabet hastalarına müjde!





Diyabette 'bel kalınlığına' dikkat





Şişmanlama, diyabetten korun





Diyabette beslenme nasıl olmalı?





Uykunun bölünmesi diyabet riskini artırıyor







Egzersiz: Hiç Olmadığı Kadar İhtiyacınız Var, Sağlıklı Kalmak, Sizin de Hayatınız, Nasıl Yardım Edebilirsiniz?, Öneriler, Tedavi Seçenekleri, Ağız Yolu ile Alınan İlaçlar, Diyabet Nedir?, Diyabet Belirtileri, Tedavi Prensipleri, Kan Şekeri Vücudumuzda Nasıl Kontrol Altında Tutulur?, Diyabetlide Şeker Dengesi Nasıl Bozulmuştur?, Diyabet Neden Tedavi Edilir?, Diyabet Tedavisinin Ana Unsurları Nelerdir?


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.