![]() |
İlişkide 8 Tehlikeli Sorun İlişkide 8 Tehlikeli Sorun Modern yaşamın olumsuzlukları ilişkileri de olumsuz etkiliyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Modern yaşamın olumsuzlukları ilişkileri de olumsuz etkiliyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] 1-FARKLI AİLE YAPILARI "Annem böyle istiyor…" İlişkiyi bireyin geldiği aile yapısı da şekillendiriyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] ÇÖZÜM: İki farklı aile yapısından gelen bireylerin kendi evlerinde yeni bir yapı belirlemeleri gerekiyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] 2-EŞİT OLMAYAN GÖREV DAĞILIMI "Evde eşitlik bekliyorum…" Günümüzde kadınlar da çalışma hayatına yoğun bir şekilde katılıyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] ÇÖZÜM: Çözüm tabi ki kadının daha sabırlı olması ve bu talebini eşine hiç bıkmadan düzgün bir şekilde açıklamasından geçiyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] 3-DEĞİŞİM TALEBİ "Önce sen değiş, sonra ben mutlaka değişeceğim…" Çiftler genellikle partnerlerinin olumsuz davranışları karşısında kendilerini kurban olarak görüyor ve onların değişmesini istiyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] ÇÖZÜM: İşbirliği ve uzlaşma ilişkinin gelişimi için çok önemli iki öğe[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] 4-GERÇEK DIŞI BEKLENTİLER "Eşim ben söylemeden ne istediğimi anlamalı!" İlişkilerde en sık rastlanan sorunlardan biri de eş veya ilişki ile ilgili gerçek dışı beklentiler… Bu beklentilere şu örnekler verilebilir: 'Eşim ben söylemeden ne istediğimi ve hissettiğimi bilmeli', 'Birbirimizi sevdiğimize göre her zaman mutlu olmalıyız', 'Eşim benim isteklerimi ve ihtiyaçlarımı tahmin edebilmeli', 'Her konuda hemfikir olmalıyız', 'Birbirimizi seviyorsak ailelere veya arkadaşlara ihtiyaç olmaz', 'Cinsel hayatımız, birbirimize olan ilgimiz hep aynı düzeyde devam edecek'[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] ÇÖZÜM: Bu beklentilerin mantıklı olmadığını karşılıklı konuşarak, anlatmak ve anlamak gerekiyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:31 AM. |