![]() |
ANNE nedir ANNE Burası çok soğuk üşüyorum Anne Her taraf beyaz her taraf kar Saçlarım ıslandı ayaklarım donuyor kanım çekiliyor Sar beni kollarına “Anne” …[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Doğduğuma sevinip Basamadın bağrına Emzirip ak sütünden Doyurmadın beni Anne Geceleri uyanmadın hiçbir zaman uykundan Almadın minik bedenimi koynuna Öylesine hasretim ki… Tenimde Anne kokusuna… … Bir tek gün diyemedim yüreğimden koparak “Anne” Sanki doğduğumda yasaklanmıştı o sözcük bana Oysa her bebek gibi, Benimde ilk sözcüğüm olsun isterdim “Anne” … Ne görebildin yürüdüğümü Ne de düşe kalka büyüdüğümü Tek sevincim nedir bilir misin? “Anne” Ne ben gördüm, ne de sen görebileceksin öldüğümü … … Giydiğimde siyah önlüğümü ablamdan kalan Sen göremedin “Anne” Yakıştı mı bilmem, kimseler umursamadı Kimselerde saçımı taramadı Gözümde mutluluk parıltısı yerine İki damla yaş vardı “Anne” … Okşanmak isterdi saclarım Öpülmek isterdi yanaklarım Ana şefkatiyle… Ne çantam vardı[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] ne defterim,kalemim Ne de her gün yıkandı çorabım Bir tek gün giderken okuluma Yavrum deyip uğurlanmadım… … Ahh[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Ana yüreğiyle sarıp sarmalasaydın Geceleri uzanıp yanıma Masallar anlatsaydın Bir gün sadece bir gün tarasaydın saçlarımı Öyle gitseydim okuluma … …[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:11 PM. |