Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hamilelik Sorular (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/)
-   -   Eğitimli babanın çocuğu başarılı oluyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/103546-egitimli-babanin-cocugu-basarili-oluyor.html)

bluemoon24 04-01-2009 03:39 AM

Eğitimli babanın çocuğu başarılı oluyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, babanın eğitiminin çocuğunun başarısında etkili olduğunu gösterdi[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]
YYÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Prof[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Bu okullardan 4′ünün özel, diğerlerinin ise gelir düzeyi yüksek aileler ile dar gelirli ailelerin çocuklarının gittiği okullar arasından seçildiğini anlatan Prof[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Benzer şekilde özel dershanenin etkisine, ailenin sosyal ekonomik ve demografik özellikleri ile mezun olunan okulun etkilerinden bağımsız olarak tek başına bakıldığını ifade eden Prof[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Bu araştırmada, çocuğun gittiği okul ve dershanenin de babanın eğitim düzeyine bağlı olarak değişiklik gösterdiğini ifade eden Prof[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Prof[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Köse, araştırmada babaların eğitim düzeyinin annelerin eğitim düzeyinden yüksek çıktığını da belirterek, şunları kaydetti:

“Babanın eğitim ve meslek durumu, öğrencilerin OKS’deki başarısını

etkileyen en önemli faktör olarak ortaya çıktı[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Bu durum, okul

dışındaki sosyal, ekonomik ve kültürel temelli toplumsal sınıfsal ayrışmanın, öğrencilerin ilköğretimden ortaöğretime geçişlerindeki başarılarını etkileyen temel faktör olduğunu göstermektedir[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]”
ANNELERİN YÜZDE 92′Sİ ÇALIŞMIYOR

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Van’da, kadınların ücret karşılığı kamusal alanda çalışmamasının olumsuz bir durum olduğunu anlatan Prof[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]
REKABET İLKÖĞRETİM DÜZEYİNE İNDİ
Türkiye’de gençlerin en önemli ve gerilimli yaşam olaylarından ikisinin, merkezi nitelikteki OKS ve ÖSS olduğunu bildiren Prof[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Yıllar üzerinden sürekli olarak büyüyen orta ve yüksek öğretim arasındaki öğrenci arz-talebi arasındaki bu dengesizliğin, öğrencilerin üniversiteye girmesini zorlaştırdığını vurgulayan Prof[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Köse, şunları söyledi:

“Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından OKS aracılığıyla ilköğretimden mezun olan öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmeye başlanmasıyla, ortaöğretim düzeyindeki rekabet, ilköğretim düzeyine kadar inmiş bulunmaktadır[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]”

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:32 PM.