![]() |
Anne-kız ilişkileri nasıl olmalı Yakın ilişkilerde çatışmaların olması kaçınılmazdır[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Ancak ilişkide çatışmalara neden olan sürekli ve değişmeyen bir takım davranış kalıpları varsa kişilerin mutsuz olmaları da kaçınılma Sürekli olarak gergin bir anne-kız ilişkisinde tepkiler, fanteziler, ifade edilemeyen duygular ve hepsinden önemlisi, geçmişte yapılamayanlar yüzünden ilişki çıkmaza girmiştir[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Sağlıklı bir anne, kızı için yavaş yavaş bir güven ve koruma bağı oluşturur ve daha sonra, yıllarla birlikte adım adım kızının özgürlüğünü tanır[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Çocuğu dinlerken onu kendinden ayrı bir birey olarak görebilmeli; kendi isteklerini beklentilerini yansıtmadan işitebilmeli, ilkin onu olduğu gibi görüp kabul edebilmelidir[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Sağlıklı anne çocuğunun gereksinimlerinin her zaman farkındadır[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Çocuğun büyüdüğünü gördüğünde annenin telaşlanması anlaşılabilir bir duygudur ancak yine de onun ‘büyümesine’, otonomi kazanmasına yardımcı olmaya çalışmalıdır[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Sorunu çözebilmek için: Öncelikle ortada bir sorun olduğunun ve bu sorunla ilgili duygularınızın farkına varın[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Anlaşmazlığın ne olduğunu görebilmek için bu günü geçmişten ayırın (Sadece o andaki olaya, davranışa bakmak) İçinde bulunduğunuz durumdaki payınızın ne olduğunu anlayın[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Yaşayacağınız değişim konusunda duyduğunuz kaygıyla başa çıkmayı öğrenin[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Adım adım yol alın, hedefinize ulaşmada küçük adımlar belirleyin, değişiklik çoğu kere birden bire olmaz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:02 AM. |