![]() |
0-6 Yaş Mucizesi 0-6 yaş mucizesi Bilim adamları uyarıyor: [/b] Eğitim için 7 yaş çok geç, çocuğunuzun hayatta başarılı olmasını istiyorsanız eğitime daha erken başlayın! 0-6 yaşın eğitimiyle ilgili merak edilenleri AÇEV uzmanları açıklıyor: Hangi çocuk için ideal eğitim yaşı hangisi? Evde eğitim mümkün mü? Anne babaya düşen görevler neler? ERKEN EĞİTİM ÇOCUĞA İKİ YIL KAZANDIRIYOR Ana Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) uzmanları, 0-6 yaş çağında eğitime başlayan çocukların okulda ve hayatta daha başarılı olduğunu belirtiyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Sekiz yıllık zorunlu eğitime rağmen, Türkiye'de ortalama eğitim süresi halen altı yılın altında[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] BELİRLEYİCİ DÖNEM Erken çocukluk adı verilen 0-6 yaş arası dönem çocuğun en hızlı geliştiği dönem[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Nobel ödüllü iktisatçı James Heckman "Çocuklara yatırım yapmak için onların birer yetişkin olmasını bekleme lüksümüz olmadığı gibi, onlar okula başlayana kadar bekleme lüksümüz de yok, çünkü o zaman müdahale etmek için çok geç olabilir" diyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] 7 ÇOK GEÇ[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel Göçer, iki yıl önce "7 Çok Geç" kampanyasını okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek için başlattıklarını anlatıyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] FAS'TAN BİLE GERİYİZ Ayla Göksel Göçer, bu oranın Fas'ta yüzde 34, Ürdün'de yüzde 27, Suriye'de ise yüzde 9, olduğunu hatırlatırken, "AB ülkelerinin her birinde bu oranlar yüzde 100'e yakındır" diyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] BESLENME PROJESİ AÇEV'in "7 Çok Geç" kampanyası dışında düzenlediği bir başka kampanya de "Beslenme Projesi"[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]" DÜNYA BANKASI UYARDI Geçen yıl Dünya Bankası Türkiye Direktörlüğü "Türkiye'nin Eğitim Sistemi'nin AB Üyeliği için hazırlanması" konulu bir çalışma yaptı[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:16 PM. |