![]() |
Doğum şeklinize bir an önce karar verin Doğum şeklinize bir an önce karar verin Anne adayları 9 ay boyunca aynı sorunun yanıtını ararlar, ‘Doğumum nasıl olacak?’ İlk sezaryenin üzerinden tam 4 asır geçti[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Tecrübeli annelere ‘Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren kafanızı en fazla meşgul eden konu neydi?’ diye sorsam, çoğunluk ‘doğumun nasıl gerçekleşeceği konusuydu’ yanıtını verir[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Artık doğum yapılacak hastaneyi ve doktoru belirlemek bile doğum şekline göre değişiyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Ben de 8 ay boyunca hep aynı soruyla yattım, aynı soruyla kalktım: ‘Doğumum nasıl olmalı?’ 35 yaşını aşmış çoğunluk olarak, evde bir ebe yardımıyla doğmuş olduğumuzu unuturuz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Bir gün normal doğumda çocuğun nefes alamadığını düşünerek evham yaparız, başka bir gün sezaryende narkoz nedeniyle bir daha uyanamayacağımıza kendimizi inandırırız[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Şiir gibi doğum Hamileliğimin ilk 6 ayında normal doğumu düşünüyordum[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Bir kış günü, cuma sabahı doğum sancım başladı[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Hele son iki saati yeniden düşünmek bile hala bana korkunç geliyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Ben ölümü düşünürken, annemi gülme krizi tuttu[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Doğumdan bir iki saat sonra ziyaretçileri karşıladım, oturabildim, bebeğimle ilgilendim[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Bebeklerini kucaklarına almaları, emzirmeleri daha uzun bir zamanda gerçekleşiyordu[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] İlk sezeryan Amerika'da Normal doğumda ağrıyı önce, sezaryende sonra yaşıyorsunuz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Diğerinde gece ya da gündüz doğum kesesinin yırtılmasıyla, doğumun sıcak nefesini ensenizde hissediyorsunuz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Hamileyseniz ve etrafınıza ‘hangi doğum şekli’ diye soruyorsanız, bu sorunun yanıtını yine kendiniz verebilirsiniz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Sezaryenle doğum yapan arkadaşlarım ise ‘Birkaç saatlik ağrıya dayanmayı, bebeğimi doğum anında görmeyi isterdim’ diyorlar[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Canlı bir hastada ilk sezaryen 1610 yılında yapılmış[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Bunun nedeni anne adaylarının normal doğumdan korkmaları[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Sezaryen sayısının yüksek olmasında bu etkenin de rolü olduğunu düşünüyorum[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Bir bebek bekliyorsanız şu cümleyi unutmayın; Doğum sancılarının belli bir amacı vardır[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Kararı siz vermelisiniz Etrafınızdan duyduklarınız gözünüzü korkutmasın[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:03 PM. |