Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hamilelik Sorular (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/)
-   -   Doğum şeklinize bir an önce karar verin (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/103362-dogum-seklinize-bir-once-karar-verin.html)

bluemoon24 04-01-2009 03:33 AM

Doğum şeklinize bir an önce karar verin

Doğum şeklinize bir an önce karar verin

Anne adayları 9 ay boyunca aynı sorunun yanıtını ararlar, ‘Doğumum nasıl olacak?’ İlk sezaryenin üzerinden tam 4 asır geçti[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Tecrübeli annelere ‘Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren kafanızı en fazla meşgul eden konu neydi?’ diye sorsam, çoğunluk ‘doğumun nasıl gerçekleşeceği konusuydu’ yanıtını verir[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Artık doğum yapılacak hastaneyi ve doktoru belirlemek bile doğum şekline göre değişiyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Ben de 8 ay boyunca hep aynı soruyla yattım, aynı soruyla kalktım:

‘Doğumum nasıl olmalı?’

35 yaşını aşmış çoğunluk olarak, evde bir ebe yardımıyla doğmuş olduğumuzu unuturuz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Bir gün normal doğumda çocuğun nefes alamadığını düşünerek evham yaparız, başka bir gün sezaryende narkoz nedeniyle bir daha uyanamayacağımıza kendimizi inandırırız[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Şiir gibi doğum

Hamileliğimin ilk 6 ayında normal doğumu düşünüyordum[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Bir kış günü, cuma sabahı doğum sancım başladı[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Hele son iki saati yeniden düşünmek bile hala bana korkunç geliyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Ben ölümü düşünürken, annemi gülme krizi tuttu[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Doğumdan bir iki saat sonra ziyaretçileri karşıladım, oturabildim, bebeğimle ilgilendim[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Bebeklerini kucaklarına almaları, emzirmeleri daha uzun bir zamanda gerçekleşiyordu[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

İlk sezeryan Amerika'da

Normal doğumda ağrıyı önce, sezaryende sonra yaşıyorsunuz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Diğerinde gece ya da gündüz doğum kesesinin yırtılmasıyla, doğumun sıcak nefesini ensenizde hissediyorsunuz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Hamileyseniz ve etrafınıza ‘hangi doğum şekli’ diye soruyorsanız, bu sorunun yanıtını yine kendiniz verebilirsiniz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Sezaryenle doğum yapan arkadaşlarım ise ‘Birkaç saatlik ağrıya dayanmayı, bebeğimi doğum anında görmeyi isterdim’ diyorlar[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Canlı bir hastada ilk sezaryen 1610 yılında yapılmış[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Bunun nedeni anne adaylarının normal doğumdan korkmaları[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Sezaryen sayısının yüksek olmasında bu etkenin de rolü olduğunu düşünüyorum[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Bir bebek bekliyorsanız şu cümleyi unutmayın; Doğum sancılarının belli bir amacı vardır[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

Kararı siz vermelisiniz

Etrafınızdan duyduklarınız gözünüzü korkutmasın[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]

WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:03 PM.