Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Göz Hastalıkları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/goz-hastaliklari/)
-   -   Kornea Ülseri! çok önemli (http://www.hayatimdegisti.com/forum/goz-hastaliklari/226998-kornea-ulseri-cok-onemli.html)

belginbesir 29-01-2009 11:45 PM

Kornea Ülseri! çok önemli
 
Alıntı:

Bu ülser bir enfeksiyon sonucu meydana gelebilir veya daha büyük sıklıkla bir yabancı cisimdenhttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif enfeksiyon tahrişinden olabilir. Emtropion ve blefarit gibi gözkapağı problemleri de yaraya yol açabilir. Graves hastalığı gibi gözkapağı çekilmesi korneanın gözyaşı ile yıkanmasını önleyip etkilere maruz bırakabilirhttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif bu da ülser yapabilir.
Enfeksiyon viralhttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif bakteriyelhttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif mantar veya protozoan olabilir. Viral enfeksiyonlara çoğunlukla herpes simpleks virüsü neden olur.
BELİRTİLER
Görüşün bozulması Gözde acıma Göz kızarması Kornea üzerinde görünür beyaz leke Kornea ülserihttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif kornea üzerinde açık bir yaradır.
TEŞHİS
Kornea ülserinin verdiği rahatsızlık sizi herhalde bir göz doktoruna gitmeye zorlayacaktır. Doktor gözünüzü muayene edip ülserli dokudan bir parça alacak ve muayene edecektirhttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif sebebin enfeksiyon olup olmadığını anlamak için. Bakteriyel ülserin belirtileri genellikle daha ciddidir. Bakteriyel ülserhttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif korneanın üzerinde meydana gelecek beyaz lekeden de anlaşılabilir. Herpes simplex viral ülser ancak korneanın üzerine bir leke koymak suretiyle yapılan test hariçhttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif genelde gözle görülmez. Testte ortaya çıkan ülser bir ağacın dallarına benzer.
TEDAVİ
Kornea ülserleri ciddidir ve doktorunuz tarafından hemen tedavi edilmelidir. Ülserin tipini teşhis eder etmez uygun tedavi yapılacaktır. Bakteriyel ülserler genelde antibiyotik göz damlalarıyla tedavi edilir. Ülser çok ciddi isehttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif antibiyotik gözün yakınına enjekte edilebilir. Bazen eflamasyonu azaltmak amacıyla lokal olarak kortikosteroidler tatbik edilir. Enfeksiyon viral isehttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif doktorunuz antiviral damla veya merhem verebilir. Bu ilaçlar ülseri kontrol altına alacaktırhttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif ama bütün diğer herpes enfeksiyonları gibihttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif ülser gene çıkabilir.
Eğer kornea ülserine bir mantar veya protozoan organizması sebep olmuşsahttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif göz doktorunuz gözler için spesifik ilaçlar verecektir.
Eğer tedavi edilmezse bir ülser kornea üzerinde kalıcı hasar meydana getirebilir. Derin bir ülser
korneayı geçip bütün göz hücresini bile etkileyebilir. Ağır skarh (yara izli) bir kornea değiştirilmeyi gerek-tirebilir.


Ben bu rahatsızlığı geçen yıl geçirdim. Hala çekiyorum. Çok ama çok önemli. Gözleriniz alarm verdiğinde mutlaka uzmana görünün, geçiştirmeyin!

belginbesir 29-01-2009 11:53 PM

Göze iğne yapıldığını şimdiye kadar hayatımda hiç duymamıştım. Dr gözüme iğne yapacağını söylediğinde şok geçirdim resmen. 3 tane iğne yapıldı gözümedl78 Tarifi imkansız bir acı anlatamam 88aBugünlerde bununla ilgili yazılarada rastladım evde de konusu geçti. Bende yazmam gerektiğini düşündüm. Ufacık bir arpacık bunlara yol açabilir. Lütfen gerekli özeni gösterin gözlerinize. sung66 Tecrübe konuşuyory789


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.