Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geri Dönüşüm Kutusu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/geri-donusum-kutusu/)
-   -   Ynt: Festivaller-Sergiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/geri-donusum-kutusu/6624-ynt-festivaller-sergiler.html)

cicek1973 05-03-2008 05:19 PM

Ynt: Festivaller-Sergiler
 
"Bir Düş Uçuşu Türkiye"

Uğruna şehitler verdiğimiz, vermeye devam ettiğimiz, bir karışını korumak için Mehmetçiğimizin göğsünü siper ettiği vatanımızdan eşsiz görüntüler bize, çocuklarımıza, gelecek nesillere neyi koruduğumuzu, neden koruduğumuzu göstermek için güzel bir fırsat.
Sergide Alp Alper’in son beş yılda Türkiye semalarından çektiği profesyonel fotograflar yer almakta, resimler 120x180 cm dev boyutta ve orijinal imzalı. Sergi açılışı için Türkiye’ye gelecek olan sanatçı piyasaya yeni çıkacak olan son kitabını da aynı gün imzalayacaktır.

“Yaş kesenin başı kesile”
Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’a girdikten sonraki ilk fermanlarından birinde “Yaş kesenin başı kesile” derken, Evliya Çelebi Seyahatname’sinde, “Van’dan yola çıkan bir sincap, ayağı yere değmeden bir meşe ağacından diğerine atlayarak İskenderun Körfezi’ne ulaşır” diye yazmıştı.

Orman yangınları, tarihi eser kaçakçılığı, yağma, depremler, para hırsı uğruna yapılan yıkımlar.. Geleceği ve çocuklarımızı “kısa günün kârı” anlayışı tüketti ve tüketmeye devam ediyor. Doğal zenginliklerimizi bitirme ve yağmalama hırsını; ne kesilen ağaçların çığlıkları, ne de yaşam alanları yok edilen canlıların gözyaşları durdurabildi. İşte sanatçıyı ve arkadaşlarını uyaran ve bir şeyler yapmaya iten bu feci yok oluşun gözlemi ve duyulan ortak acıdır. Bu proje sahip olduğumuz değerlerin güzelliklerini belgelemek, gelecek nesillere sunmak, korunmaları adına ruhlarına kuvvet vermek, geçmişi geleceğe taşımak amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Anadolu’yu yeniden keşfetmek “Anadolu’nun yüzlerce yıl boyunca tüm renkleri içinde barındırarak bugünkü varolan mozaikler ülkesini adım adım, yudum yudum yaşamak için çıktık yola. Kimi zaman renkli bir balonla sabahın ilk ışıklarında güneşle doğarak, kimi zaman yüksek bir zirveden rüzgara kanat veren bir paragliding veya bir microlightla, kimi zamansa bir helikopterle… Kısacası uçulabilen, akla gelen her türlü araçla uçmaya çalıştık. Tek tek yeniden keşfettik Anadolu’yu. Yüreğimizde ve yüzümüzde rüzgarı hissederek, heyecan ve sevgiyle bir kuş misali Türkiye’nin dağlarında, ovalarında, denizlerinde uçarak. Sonuçta beş yıllık bir uğraşın ardından bugünlere geldik. Umarım yorucu, bir o kadar da zevkli çalışmanın sonucunda ortaya çıkan eserimizi, siz değerli vatanseverler, fotoğraf severler de takdir eder ve insanlığın ortak mirası olan bu güzelliklere sahip çıkmak için bir adım atar.” Alp Alper

Tarih : 1-15 Mart
Yer : Odakule Sanat Galerisi
Adres : İstiklal Cd. 286
Beyoğlu İstanbul
Tel : (212) 249 87 19


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.