Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geri Dönüşüm Kutusu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/geri-donusum-kutusu/)
-   -   Yaşama Dönüş Derneği Hakında Bilgi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/geri-donusum-kutusu/412-yasama-donus-dernegi-hakinda-bilgi.html)

hayatimdegisti 14-11-2006 10:27 PM

Yaşama Dönüş Derneği Hakında Bilgi
 
DAGA SAĞLIKLI BİREYLER ve SAĞLIKLI BİR TOPLUM ADINA
DERNEĞE KATKILARINIZ İÇİN:

Garanti Bankası Kadıköy Şubesi

Hesap no: 5893 1845 3815 3785
müşteri no: 12082814

YAŞAMA DÖNÜŞ DERNEĞİNİN AMACI

[size=10pt]http://www.yasamadonus.org[/size]Ülkemizde ve tüm dünyada insanlığın ortak sorunlarından olan ve genel itibariyle insanların çok fazla bilinçli olamadığı ve bu nedenle yaşamlarını son derece etkili olarak güçleştiren ve hatta çekilmez hale getiren bazı hastalık yahut rahatsızlıklar konusunda insanlarımızı bilinçlendirmek bu hastalıkları öncelikle insanlara tanıtmak ve devamında da çözüm önerileri getirmek, bu alanda çalışmalar yapmak

Bu anlamda öncelikle Sosyal Fobi, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Depresyon ve benzeri konularda yoğunlaşmak, bu hastalıklar ve ülkemizde görülme oranları ile ilgili araştırma bağlamında çalışmalar yapmak devamında bir etki alanı haritası çıkarmak.

Sosyal Fobi, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Depresyon ve benzeri konular hakkında farkındalığı arttırmak, destek grupları oluşturarak kendine ve birbirine yardım ortamı hazırlamak.

Yapılan bu araştırmalar ve konu hakkındaki uzman görüşleri de göz önünde bulundurarak bu hastalıkların insan, toplum ve özellikle toplumun çekirdeği olan aile kurumu üzerindeki olumsuz etkilerini gündemine almak ve bu konuları tüm Türkiye’nin gündemine taşımak.

Gerekli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerinin devamında ya da aynı zamanlarda bu hastalıkların çözümleri üzerine uzman görüşleri doğrultusunda çözüm önerileri ortaya koymak, ülke çapında sistemli ve koordineli çalışmalar başlatmak.

Türkiye çapında tüm orta ve lise seviyesindeki ve özellikle ergenlik dönemi gibi bu tarz hastalıkların kişide kendini somut olarak göstermeye başladığı yaş gruplarına yönelik her okulda bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapmak.

Ülke çapında kitle iletişim araçları özellikle internet ve görsel medya aracılığı ile ülkemizde gereken kamuoyunu sağlamak ve özellikle ebeveynleri bu tip hastalıklar konusunda eğitmek. Bu bağlamda yurt çapında seminerler, konferanslar, eğitim programları düzenlemek.

İnsanlarımıza özgüvenlerini kazandırmak adına çalışmalar yapmak, bir gün bu ülkede herkesin hayalleri olması adına elimizden gelen bütün gayreti göstermek ve nihayetinde daha kaliteli daha üretken daha bilinçli bir toplum olmak adına dernek faaliyetlerimizin konusu kapsamında olan bütün aktivite ve çalışmaları yapmak.
DERNEK KURUCUSU
Depresyon, sosyal fobi gibi rahatsızlıklar çözümü olmasına rağmen bir çok kişi tarafından yeterince tanınmadığı ya da hafife alındığı için kronik hale gelmektedir. Hayatlarının büyük bir coğunluğunu bu rahatsızlıklarla geçiren, bunun sonucunda iş hayatında hakettiği yere gelemeyen, hayatları acı içinde geçen bir çok insan vardır.
İsmail Gül sosyal fobiyi yaşamış "Keşke bu yaşadıklarım bir hastalık olsaydı da kurtulsaydım" diye düüşünen genç bir avukattır. Kendisi bunun bir rahatsızlık olduğunu öğrenince tedavi olmuş ve hayatında meydana gelen değişimlere inanamamıştır. Siz de bu coşkuya katılın.

İsmail Gül diyor ki;
Şunu kabul ediyorum ki işimiz çok kolay olmayacak, çok önemli ve maalesef ülkemizde çok ihmal edilen bir konu üzerinde faaliyet gösteren bir derneğiz. Ülkemizdeki insanların neredeyse tamamına yakınının psikolojik sorunları var... Ancak bu güne kadar birileri çıkıp bu sorunları gündeme getirmemiş, insanlar öyle yaşayıp gitmiş ve öylece yaşayıp gitmeye devam ediyor. Kişisel gelişim, özgüven, aile eğitimi gibi konuları çok ciddi bir biçimde ele alan ve bu konuda farkındalık oluşturabilen bir kurum yok ülkemizde. En azından ben, 24 yaşında bir hukuk fakültesi mezunu olarak geçen sene '' Sosyal Fobi '' diye bir hastalık olduğunu öğrendim... Biz insanlara depresyonu, sosyal fobiyi, okb yi, aile eğitimi konusunu anlatabiliriz. Çocuklarınızı yetiştirirken şunlara dikkat edin ki kendine güven duyan, mutlu ve sağlıklı bireyler olması adına ilk adımı siz atın diyebiliriz. Biz insanlara kendilerine yardım etmeyi ve kendilerini daha fazla önemsemeleri gerektiğini de anlatabiliriz. Elimizde bir tüzel kişilik var ve bu bize bir çok kapıyı açabiliyor.
Bu derneğe sosyal fobi ve depresyonu yenmiş birinin ya da benim gibi bir kaç kişinin hayali olarak değil Türkiye'nin ihtiyacı olan bir alanda atılan güzel bir adım olarak bakılmasını rica ediyorum herkesten... Biz daha önce yapılmamış bu farkındalık çalışmasını yapma imkanına sahibiz ve bunun önemini unutmamalıyız...
İsmail Gül


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.