Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geri Dönüşüm Kutusu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/geri-donusum-kutusu/)
-   -   SECRETA INANMAYIN (http://www.hayatimdegisti.com/forum/geri-donusum-kutusu/1766-secreta-inanmayin.html)

zoyasonsuz 29-07-2007 02:10 AM

SECRETA INANMAYIN

Herkes secret tutturdu yok onun nedeni secret yok bunun nedeni secret.Peki gerçek sır bu mudur?kesinlikle hayır!Dünyadaki çok çok az insan hariç ezoterik olayları bilen gören yaşayan yoktur ya da
bu konuda gerçek bilgilendirilen.The secret zannedilen kitap ezoterik öğretilerde en son basamağa ulaşmış artık halk tabiriyle alim olmuş kişilerin uygulayabilirliği olan bir öğretidir.Peki ya bu konularda hiç bir şey bilmeyen halk bunları öğrenirse ne olur?Arınmadan hem ruhani hem bedeni bir çalışmadan geçmeden bir kimse the secreti uygularsa elinde patlar.Çünkü arınmamış yükselmemiş bir beyin ve ruh asla asla olumlu düşüncenin kıymetine varamaz ve istedigini elde edemeyince de olumsuzluklar katlanarak gelir ve felaketlere yol açar.olumlu düşünmek ancak arınmayla olur(sürekli olumluluk hali).temizleme işlemleriyle.Bu secretı yayınlayan bayan da bunun vebali altında kalacaktır çok geçmeden çünkü kitlesel ve çok zeki bir oyun oynadı.sistemi başlattı herkese bunun bir seçilmişlerin öğretisi oldugunu anlatmadan halka ve dünyaya yaydı.Beyin o kadar kompleks bir parçadır ki bedelini ödemeden asla ve katha karşılığını vermez.Bu bir oyundur LÜTFEN BU OYUNA GELMEYELİM.
Arınmamış bir beyin atom bombasından farksız bir felakete yol açar!

ozel 29-07-2007 05:11 AM

Ynt: SECRETA INANMAYIN

Zeynepcim, senin soyledigin gibi, "arınmadan hem ruhani hem bedeni bir çalışmadan geçmeden" secret adindaki filmde lanse edilen "EVRENSEL CEKIM YASASI" ni, kendi hayatinda deneyimlediginin farkinda bile omadan yasarsin, ama , o yinede islemeye devam eder. Bu film ve benzerleri, biz farkinda olalim yada olmayalim, otomatik olarak isleyen evrensel yasalarin en onemlilerinden birisi olan Cekim Yasasina dikkat cekmeye calisiyorlar, cunku bu yasa hepimzin tekamullerinde cok cok onemli unsuru, istedigimizi yaratilma gercegini, barindiriyor, baska bir deyisle istediklerimizi hayatimiza cekme gercegini. Diger evrensel Yasalarida inceleyip anlayabilecegimiz gibi, tum Evrensel yasalar Yaraticinin, biz yaratimlarinin en yuksek hayirina olmak uzere sekillenmis yaptirimlaridir. Evrensel cekim yasasini "sadece iste olur" diyerek cok fazla basitlestirmis oluruz. Evet isteyecegiz ama isterken evrenin nasil calistigini ve bu yasayi nasil calistirdiginida ogrenmek ve idrak etmek zorundayiz, seninde cok iyi bildigini dusundugum gibi, iyilik yaparsan iyilik gorurusun, kotuluk yaparsan kotuluk gorurusun seklinde ozetleyebilecegimiz cekim yasasi ne demek istiyor? demek istiyorki (senin soyledigin gibi) arinmamis yukselmemis beyin ve ruhlara; arinmak ve yukselmek firsati veriyor, sevgiyi ogren ve hep iyi seyler iste ki hayatin iyilik ve bilgelikle dolsun diyor, buda bizim ve butunun en yuksek hayridir. Zaten Arinmamis bir beyin evrenle yasalarla falan ilgilenmez, zannetmiyorum, ama evrenle, isleyisi ile ve yasalari ile ilgilenmeye baslamis bir beyin de ariniyor demektir o zaman mesele yoktur, cekim yasasi ile kendi hayatina neleri cekmek istedigininde farkina variyor demektir. Hickimse hayatina bir felaket cekmek istemez,onun icinde bilincli olarak kimse icin kotuluk istemez cunku bilirki istenilen iyilikte kotulukte kendi basina gelir gelir, baskasinin deyil. Butun bunlari en eski tek tanrili ogretilerde bulabilirsin yeni bir bilgi deyiller ama acik ve secik olarak yeniden lanse ediliyorlar cunku cok fazla beyin arinmaha , ruh yukselmeye basladi. Neyse fazla uzatmayayim, " her kim, Cekim Yasasini kullanayimda falancanin hayatini kaydirayim, filancanin isini bozayim" diye dusunecek olan arinmamis bir beyin ise, hic korkma baskasina kotuluk yapamaz, sadece kendi hayatini zindan eder. Ortada oyun falan da yok arkadasim sakin endiselenme, ortada Sevgili Yaradanimizin bizlere verdigi bir armagan var " kendin ve baskalari icin her zaman butunun en yuksek hayirini dilediginde otomatik olarak beyinler arinmaya ruhlar yukselmeye ve iyi ve guzel olan herseyi hayatina cekmeye baslarsin. Cekim Yasasi budur. Felaket cekmek isteyen arinmamis bir beyinin cekecegi felaket sana bana ancak ders olur onayikiss3
Sevgi ve Isikla kal hismiley

dost78 29-07-2007 05:51 AM

Alıntı:

zeynep kahraman Nickli Üyeden Alıntı
Herkes secret tutturdu yok onun nedeni secret yok bunun nedeni secret.Peki gerçek sır bu mudur?kesinlikle hayır!Dünyadaki çok çok az insan hariç ezoterik olayları bilen gören yaşayan yoktur ya da
bu konuda gerçek bilgilendirilen.The secret zannedilen kitap ezoterik öğretilerde en son basamağa ulaşmış artık halk tabiriyle alim olmuş kişilerin uygulayabilirliği olan bir öğretidir.Peki ya bu konularda hiç bir şey bilmeyen halk bunları öğrenirse ne olur?Arınmadan hem ruhani hem bedeni bir çalışmadan geçmeden bir kimse the secreti uygularsa elinde patlar.Çünkü arınmamış yükselmemiş bir beyin ve ruh asla asla olumlu düşüncenin kıymetine varamaz ve istedigini elde edemeyince de olumsuzluklar katlanarak gelir ve felaketlere yol açar.olumlu düşünmek ancak arınmayla olur(sürekli olumluluk hali).temizleme işlemleriyle.Bu secretı yayınlayan bayan da bunun vebali altında kalacaktır çok geçmeden çünkü kitlesel ve çok zeki bir oyun oynadı.sistemi başlattı herkese bunun bir seçilmişlerin öğretisi oldugunu anlatmadan halka ve dünyaya yaydı.Beyin o kadar kompleks bir parçadır ki bedelini ödemeden asla ve katha karşılığını vermez.Bu bir oyundur LÜTFEN BU OYUNA GELMEYELİM.

evet çok doğru,arınmadan yapılan istekler kişiyi yanlış yollara götürebilir,çünkü insanın nefsi terbiye olmadıkça hep kötülüğe meyillidir,secret tek başına yeterli değil,bedeni ve ruhu önce kötülüklerden arındırmak için ciddi bir disipline ihtiyaç var

keops 29-07-2007 09:40 AM

olumlu düşünmenin,olumlu hissetmenin ve olumlu davranmanın hiçbir zararının olacağını sanmıyorum
asıl zararlı olan olumsuz düşünme,inançsızlık,olumsuz tutum ve davranışlardır..
secret ın ne dediğini çok iyi çözmek lazım
ne istemediğine değil ne istediğine odaklan diyor
soruna değil,çözüme odaklan diyor
zaten secrette kayıp parçalar var onları bu işi ciddiye alan arkadaşlar ek okumalarla,değişik senminer ve kurslara giderek tamamlıyor
çekim yasası yeni değil
burada sadece secret düşün ve elde et diye düşünen kişiler hata yapabilir
biz diyoruz ki
olumlu düşün,olumlu hisset,olumlu davran
geçmişten getirdiğin negatiflikleri değişik tekniklerle yok et
mesela mor alev,eft,imgelemeler,suçluluk scripti,nlp,dua,meditasyon v.b
işte o zaman özüne ulaşacaksın ve daha mutlu olacaksın
illa çekim yasasının mistik tarafını almak zorundada değlsiniz
hedefine inan,çalış,başar şeklindede düşünebilirsiniz
çekim yasası şunu demiyor
mesela ben yeni bir ilişki istiyorum hayatımda
bütün gün boyunca evde otur ve hayal et demiyor
çekim yasası tembellik yasası demek değil nil gününde dediği gibi
pozitif düşünce pozitif davranışlar desteklenmeli
bakın yaşam koçu Dost Can Deniz bu konuda ne diyor:
Yaşamdaki hemen her durumda, buna benzer bir yerlerdeyiz aslında. Eğer bir takım şeyleri çooook istiyorsak, ve bu isteklerimizin gerçekleşmesi için gerekenleri yapmıyorsak, işte o zaman endişeli umut noktası civarındayız demektir. Az çaba, bol umut ve biraz da olumlu düşünme, meditasyon, dua, yaratıcı imgeleme ile biz daha kaynaklarımızı tam olarak kullanmadan armudun kendiliğinden pişmesini beklediğimiz noktadır o.

Yanlış anlamayın, insanın karşısına fırsatların çıkmayacağına inanmıyor değilim ben. Sadece bu evren, bu sistem, insanın kendi yapabileceğini yapmadan sıyırtması üzerine kurulmuş değil gibi geliyor bence. Tam tersine bu evren insana yapabileceklerini göstermek üzerine kurulmuşa benziyor.
buraya Dost Can Denizin taa yıllar önce yazdığı yazıyıda koyacağım...

hayalayaz 29-07-2007 09:51 AM

zeynepciğim secreti sadece arınmış kişiler kullanabilmeli derken..secrete inanmayın sözünü yine kendin çürütmüşsün...bu zaten herkeste doğuştan var olan bir yetenek..allahın bir lutfu...secret (aslında daha önce bir çok kaynak.) bilinçli ve bir şekilde olumlu düşünceyi kullanmayı öğretiyor..hem ruhani hem bedeni arınmadan geçmeyen kimseler secreti uygularsa elinde patlar..arınmamış yükselmemiş bir bir beyin asla ve asla olumlu düşüncenin kıymetine varamaz demişsin...asla arındığımı iddia etmedim...ama olumlu düşüncenin kıymetinin o kadar çok farkındayım ki, anlatamam...çünkü doğduğumuz günden beri bize kasıtlı olarak yerleştirilen değersizlik,suçluluk duygularından arınmaya çalışmak çok zamanımı aldı ve bana inan çok acılı bir süreçti...düşünsene babalarımız erkek çocuk ister biz kız doğarız..kız çocuğu değersizdir...adamın biri sarkıntılık yapar...dişi ve kuyruk hikayesi anlatılır..bu listeyi sana dahada uzatabilirim..diğer yandan çevremizde arınmış ve yükselmiş olduğunu duyduğumuz...aman diye kapısına kul olduğumuz...insanların...her şeyi ama herşeyi kendi çıkarları için kullanmaya çalışarak insanların iffetiyle namusuyla oynadıklarını görüyoruz...arınmışlık..yükselmişlik kime veya neye göre...kim kimin ne kadar arındığına ve yükseldiğine karar verecek...secret ve diğer kaynaklar bize allahın lutfu olan düşüncenin gücünü ,olumlu düşünmenin de ilk önce bizim kendi hayatımızı güzelleştireceğini anlatıyor...ve bunu yaparken bizi vicdanımızın sesini dinleyerek hareket etmeye yönlendiriyor..bunu zaten yapıyoruz..secreti bize öğretilenler doğrultusunda bilinçsizce uyguluyoruz...değersiz olduğuna inanan, baba evinde sürekli dayak yiyen aşagılanan kız çocuğunun evlendiği adamda aynı hayatı sunuyor ona...kızda, ben kadınım...(değersizim )tüm bunları hak ediyorum fedakarlık etmeme lazım diye ömür çürütüyor...kadınlar daima dikkat etmek zorundalar gece dışarı çıkamazlar..bir erkekle birlikte oturamazlar...konuşamazlar..gülemezler vs...eğer bütün bunları yaptıysa bir erkeğin kendisine yaptığı her türlü ahlaksızlığı hak etmiş ve kuyruk sallamıştır...(suçludur) bize bunları öğrettikleri için hayatımız boyunca sorunlu adamların tacizine maruz kaldık ve HAKKIMIZI ARAYAMADIK...daha fazla uzatmak istemiyorum...bu bir tercih meselesi...olumlu düşüncenin herkes tarafından kullanılabileceğine inanmayı seçiyorum..ve eğer katkım olursa,ruhsal ve fiziksel olarak arınmamış bir insan olsamda,becerebildiğim kadarıyla...olumlu düşünceler üretip hem kendime hemde başkalarına faydalı olmaya çalışacağım...ortada oyun falan yok herkes düşüncelerinde sorumludur..secreti seyreden ve eleştiren herkes..100 bin dolarlık isteklerin,malikane hayallerinin gerçekleşmesine takıldı...100 bini adamın daha önceden yazmış olduğu kitabın getirdiği tamamen silip süpürdüler zihinlerden...malikaneside yine yıllarca çalışarak kazandığı paraların yani emeğin ürünü...haaa.. lottodan kazanılan paralar yokmu elbette var..istiyorsan oda olur...hem neden olmasın... eğer bütünün hayırına olacaksa...allah aşkına önce şu değersizlik duygularından kurtulalım...yardan her birimizi öve beğene yaratmış şükürler olsun...başkasının arınmışlığına yükselmişliğine itibar etmektense kendi değerlerimizi yükseltelim saygılı sevgiler.

dost78 29-07-2007 10:30 AM

olumlu düşünmek tabiki önemli,herşey düşüncede başlar,fakat herşey düşüncede bitmez,insanda nefis ve ruh var ve bunları sadece kendi mantığımızla olumlu düşünceyle arındıramayız,bir noktaya kadar gideriz fakat nefsin hileleri türlü türlüdür ve insanı bir noktada aldatabilir,bu yüzden ilahi mesaja kulak verip aklımızı ve ruhumuzu bu yönde disiplin altına almalıyız,Mesela Mevlana senelerce ilim tahsil etti fakat bir türlü istediği arınmayı elde edemediğine inanıyordu en sonunda karşısına Şems çıktı ve ruhsal arınmalarla günlerce aç ve susuz ibadetle geçen günlerle nefsini ve ruhunu arındırdı,uzun süre halkın arasına karışmadı ve insanlara sohbet etmedi

http://tuzlukcu.meb.gov.tr/ilimiz_dosyalar/mev5.jpg

ugurcan 29-07-2007 10:40 AM

merhaba zeynepciğim.. iyi ve olumlu düşünmenin kime zararı olabilir ki? ben bu kitabı okuyorken hiç de öyle elimde bomba taşıyormuş hissine kapılmadım.. bence sende ' ben artık bir kere böyle düşündüm ,böyle konuştum, artık geri dönemem demeden' hemen dene ne kadar faydalı bir iş yaptığını göreceksin .. zeynepciğim iyi düşümek olumlu olmak sandığımız kadar zor değil inan .. bence bunun aksi daha zor.. katlanılır bir durum değil... korkma.. bence hemen şimdi korkularını bir tarafa bırak ve o düşüncelerini olumlama başla.. kandindeki farkı hemen fark edeceksin kendini daha iyi hissedeceksin.. dene lütfen. sadece dene.. sevgilerimle..

turgay0101 29-07-2007 10:59 AM

Alıntı:

ugurcan Nickli Üyeden Alıntı
merhaba zeynepciğim.. iyi ve olumlu düşünmenin kime zararı olabilir ki? ben bu kitabı okuyorken hiç de öyle elimde bomba taşıyormuş hissine kapılmadım.. bence sende ' ben artık bir kere böyle düşündüm ,böyle konuştum, artık geri dönemem demeden' hemen dene ne kadar faydalı bir iş yaptığını göreceksin .. zeynepciğim iyi düşümek olumlu olmak sandığımız kadar zor değil inan .. bence bunun aksi daha zor.. katlanılır bir durum değil... korkma.. bence hemen şimdi korkularını bir tarafa bırak ve o düşüncelerini olumlama başla.. kandindeki farkı hemen fark edeceksin kendini daha iyi hissedeceksin.. dene lütfen. sadece dene.. sevgilerimle..

dostum olumlu düşünmeye kimse karşı değil hatta secret e bile karşı değil burda karşı çıkılan sadece olumlu düşünme eşittir secret mantığı hismiley

pinhani 29-07-2007 02:08 PM

Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
zeynepciğim secreti sadece arınmış kişiler kullanabilmeli derken..secrete inanmayın sözünü yine kendin çürütmüşsün...bu zaten herkeste doğuştan var olan bir yetenek..allahın bir lutfu...secret (aslında daha önce bir çok kaynak.) bilinçli ve bir şekilde olumlu düşünceyi kullanmayı öğretiyor..hem ruhani hem bedeni arınmadan geçmeyen kimseler secreti uygularsa elinde patlar..arınmamış yükselmemiş bir bir beyin asla ve asla olumlu düşüncenin kıymetine varamaz demişsin...asla arındığımı iddia etmedim...ama olumlu düşüncenin kıymetinin o kadar çok farkındayım ki, anlatamam...çünkü doğduğumuz günden beri bize kasıtlı olarak yerleştirilen değersizlik,suçluluk duygularından arınmaya çalışmak çok zamanımı aldı ve bana inan çok acılı bir süreçti...düşünsene babalarımız erkek çocuk ister biz kız doğarız..kız çocuğu değersizdir...adamın biri sarkıntılık yapar...dişi ve kuyruk hikayesi anlatılır..bu listeyi sana dahada uzatabilirim..diğer yandan çevremizde arınmış ve yükselmiş olduğunu duyduğumuz...aman diye kapısına kul olduğumuz...insanların...her şeyi ama herşeyi kendi çıkarları için kullanmaya çalışarak insanların iffetiyle namusuyla oynadıklarını görüyoruz...arınmışlık..yükselmişlik kime veya neye göre...kim kimin ne kadar arındığına ve yükseldiğine karar verecek...secret ve diğer kaynaklar bize allahın lutfu olan düşüncenin gücünü ,olumlu düşünmenin de ilk önce bizim kendi hayatımızı güzelleştireceğini anlatıyor...ve bunu yaparken bizi vicdanımızın sesini dinleyerek hareket etmeye yönlendiriyor..bunu zaten yapıyoruz..secreti bize öğretilenler doğrultusunda bilinçsizce uyguluyoruz...değersiz olduğuna inanan, baba evinde sürekli dayak yiyen aşagılanan kız çocuğunun evlendiği adamda aynı hayatı sunuyor ona...kızda, ben kadınım...(değersizim )tüm bunları hak ediyorum fedakarlık etmeme lazım diye ömür çürütüyor...kadınlar daima dikkat etmek zorundalar gece dışarı çıkamazlar..bir erkekle birlikte oturamazlar...konuşamazlar..gülemezler vs...eğer bütün bunları yaptıysa bir erkeğin kendisine yaptığı her türlü ahlaksızlığı hak etmiş ve kuyruk sallamıştır...(suçludur) bize bunları öğrettikleri için hayatımız boyunca sorunlu adamların tacizine maruz kaldık ve HAKKIMIZI ARAYAMADIK...daha fazla uzatmak istemiyorum...bu bir tercih meselesi...olumlu düşüncenin herkes tarafından kullanılabileceğine inanmayı seçiyorum..ve eğer katkım olursa,ruhsal ve fiziksel olarak arınmamış bir insan olsamda,becerebildiğim kadarıyla...olumlu düşünceler üretip hem kendime hemde başkalarına faydalı olmaya çalışacağım...ortada oyun falan yok herkes düşüncelerinde sorumludur..secreti seyreden ve eleştiren herkes..100 bin dolarlık isteklerin,malikane hayallerinin gerçekleşmesine takıldı...100 bini adamın daha önceden yazmış olduğu kitabın getirdiği tamamen silip süpürdüler zihinlerden...malikaneside yine yıllarca çalışarak kazandığı paraların yani emeğin ürünü...haaa.. lottodan kazanılan paralar yokmu elbette var..istiyorsan oda olur...hem neden olmasın... eğer bütünün hayırına olacaksa...allah aşkına önce şu değersizlik duygularından kurtulalım...yardan her birimizi öve beğene yaratmış şükürler olsun...başkasının arınmışlığına yükselmişliğine itibar etmektense kendi değerlerimizi yükseltelim saygılı sevgiler.

hayalayaz kesinlikle katılıyorum sana ne dersin kadınlarla ilgili bir forum açalım mı. bu konuda benimde söylemek istediklerim var ve dünyadaki tüm erkeklere sesimi duyurmak istiyorum. hatta bunun için sabırsızlanıyorum. bence bu sitede kadınların baskın olmasının sebebi de kesinlikle bastırılmış kadınlığımız ve türk örf adet ve geleneklerinin katı ve sadece kadınlara dayatılan öğretileri.. ben dayanamıcam hemen açıyorum.. khkh56

zoyasonsuz 29-07-2007 02:45 PM

Hayır The Secretta sohbet gibi yapılan konuşmaların hepsi bir öğretidir.Ben biliorm çünkü ben küçüklüğümden beri bu öğretiler içindeyim.Ve insanların farkında olmadan bunun içine dahil olmasına gönlüm asla razı olmaz.Ve ilk çıkan ülkenin Türkiye olması ve birinci sıralara yükselmesine gönlüm hiç razı olmaz.Evet olumlu düşünmek çok başkadır ama bunu bir teknikle yapmak çok başkadır.Bunun farkı olumlu düşünce diye bir şey yoktur insan olmanın sırrı vardır.Bunun sırrı da kendini tanımaktır.Kendini tanımayan yaradanını tanıyamaz ve onu tanımayan insanları tanıyamaz.Bu malesef evrenin tek kesin gerçeği.Bir The secret benim için yeni degil.Bu ögretiler tamamen kabbalada vardır.Kabalada bildiginiz üzere bir ögretidir.Aşamalıdır.Ben kabalacı deilim.Ama onların amaçlarını biliorm.Bu fizik ögrenmeden paralel bir elektrik hattı kurmaya benzer ve sonucu da iyi olmaz..Çok hoş ve parıltılı gözüken sözcükler var.Sufizm de aynı tekniklere tekrarlara dayanır ama kimse öğrenmeden mevlevi olamaz.Demek istedigim bir empati kurmadan olumlu olmak kandırmaktır.Soru sormadan beyin sadece gerçegi saklar.deseniz ki çok kızdırıcı bir olay oldu ve an olumlusunuz geldi geçti tamam geçti çok sakinim diye telkin veriyorsunuz beyninize ama 2 gün sonra ya da 1 hafta sonra telkin göndediginiz hafıza şiddetlenerek size gelir.Kabul ve empati olmadan beyin tsunamiye benzer.
Kitapta bir bedel kavramı açıklanmıyor iste ve olsun olumlu düşün olsun ama bedel ödemeden asla bir şey elde edilmez işte sisteme sokulan bu felaket diye adlanrılan bu.Bedelsiz bir dünyada yaşadıgını zannettirmek.Bu ne kadar akıllıca ve kurnazca sadece bunları bilen bir insan olarak ve bu işin içinde olan bir insan olarak belirtmek istedim.

ozel 29-07-2007 08:19 PM

Cok sevgili Zeynepcim, yazilarindaki heyecani, coskuyu anliyorum, ama arkadasim, nacizane cok kucuk bir ricam olacak, lutfen biraz daha ve bol bol ve her cesit bilgiyi okumaya devam et, cunku bir parca kavram kargasasina dusmussun gibi hissettim yaniliyor da olabilirim, Hayalin dedigi gibi bir ust satirda yazdiklarini bir alt satirda curuterek devam ediyorsun. Ugurcaninda dedigi ni de tekrarlamak istiyorum lutfen "mezari aldik olmesen olmaz" seklindeki bir kaosa surukleme kendini, seni seviyoruz kiss3 Sevgi ve isigin huzuru ve dinginligine bir an evvel ulasabilmeni diliyorum 96 super birak herseyi Evrenin yasalarini oku ve bunlarin Yaradanin dilekleri oldugunu ve tum yaratilmisligin en yuksek hayirina olduguna inan s456
Sevgi ve Isikla kal

hayalayaz 29-07-2007 10:46 PM

zeynebim benim,
bu sitede bulunan insanlar kadar ödenen ve ödenecek olan bedellerin bilincinde olan insanları,başka yerde bulamazsın...lütfen korku senaryoları üretme ve ürettirme...yıllar önce biz reiki ve diğer enerjilerle çalışmaya başladığımızda...dinsizlerle eşdeğerdeydik insanların gözünde..ama ne oldu? yarada(nın ihtişamının daha bir farkında olmamıza yaradı aldığımız öğreti..şimdi sen şunu söylüyorsun...çile çekilmeden... rahata erilmez...bu senin düşüncen...günümüzde hiç kimsenin bu çileleri çekecek durumda olmadığını varsayarakta oturun oturduğunuz yerde bunları istemek ne haddinize diyorsun..anlayabildiğim kadarıyla...sıradan insanın nefsini..arınmışlığını..yükselişini sorgulamış,yargılamış,ve sonuca varmışsın...sakın aynalıyor olmayasın...bu öğretiler sufizmdede var...ilk telekineziyi ben yemek sinisini havada uçuran şeyhin yaptığı gösteride gördüm..bunu gören herkes...keramet sahibi diye tapacaklardı nerdeyse...onunda isteği buydu zaten diyorum, şimdi düşündüğümde...şimdi telekinezinin öyle arınmayla yükselmeyle ilgisinin olmadığını biliyoruz...burada arınmanın yükselmenin önemsiz olduğunu söylemiyorum...ama günümüzde arınmış olarak gördüğümüz insanların nasıl şişkin bir egoyla hareket ettiğini anlatmaya çalışıyorum...insanlar rabıta yaparken şeyhinin kalbinden akan hikmet pınarının kendi kalbine dolduğunu imgeliyorlar...bunun sahaja yoga saçmalığından ne farkı var...bizler şeyhin ayaklarını, postunu öperken..onlarda kadının ayaklarını yıkayıp suyunu içtiler...korku senaryoları üreterek insanları yine kula kulluk etmeye çağırmak ne kadar doğru...insanlar yaradan tarafından kendilerine cömertçe verilen yeteneği kullanmaya korkup yine hacıların hocaların..haşa huzurdan cinlerin efendisi olduğunu iddia eden şarlatanların kapısınamı gitsin..insanlara şunu söylüyorsunuz..bizler nefsimize bile hakim olamayacak kadar aciz yaratıklarız..( çünkü nefsini gözardı edene, vicdanını dinlemeyene ancak yaratık denir) bu yüzden bir şey istemeye hakkımız yok...iyi yaşamaya hakkımız yok...tamam sen buna inanıyorsan saygım sonsuz...ben kendi adıma bilebildiğim kadar..yapabildiğim kadar ...hiç kimseye zarar vermemeye çalışarak..yaradanın bana verdiği yeteneği kullanırım..bunun arınmakla yükselmekle ilgisi olmadığını savunurum...benim gözümde suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur...bir kişi düşünce gücüyle bir şeyi gerçeklştirmek istiyorsa,ve bunun oluşması için yapılması gereken her şeyi yapıyorsa,(yetenekleri doğrultusunda çalışmak,bir şeyler üretmek,veya bütünün hayrına kullanmak üzere lottodan para kazanmak için proje üretmek=hayal kurmak) yapsın kardeşim..secretteki düşüncelerin neden derhal gerçekleşmemesi gerktiğini anlatan bir kareyi yine göz ardı etmişsiniz...adam fil resmi bulunan karta bakıyor...fili düşünüyor..ve fil derhal tezahür ediyor...istediğimizin gerçekte ne olduğunun farkında olmamız için düşüncelerimizin derhal gerçekleşmemesinin doğru olduğunu vurgulanıyor bu karelerde...isteklerimiz gerçekleşmediği zaman tekrar gözden geçirmemiz öğütleniyor...canım arkadaşım benim...artık yunus emreler...mevlanalar...vs...yaradanın böyle sevgilileri gelmez...bizler arasındanda böyleleri çıkmaz...bizlerin naçizane gayretleri...farkındalığımızı geliştirebildiğimiz kadar geliştirmek...eh birazda rahat yaşamak...buna katılanlarda hoooş katılmayanlarda...saygılı sevgiler..

dost78 29-07-2007 11:06 PM

Alıntı:

...bu öğretiler sufizmdede var...ilk telekineziyi ben yemek sinisini havada uçuran şeyhin yaptığı gösteride gördüm..bunu gören herkes...keramet sahibi diye tapacaklardı nerdeyse...onunda isteği buydu zaten diyorum, şimdi düşündüğümde...

bunların tasavvufa maledilmesini doğru bulmuyorum,bunlar piyasayı işgal eden sahtelerdir,tasavvufta Evliyaya kerameti gizlemek vaciptir,tasavvufta insanın gökte uçtuğuda görülse itibar edilmez,çünkü bunlar ölçü değildir,asıl keramet bir insanın Kuran ve sünnete harfiyyen uymasıdır ve egonun zerresi bulunmamasıdır

Alıntı:

...insanlar rabıta yaparken şeyhinin kalbinden akan hikmet pınarının kendi kalbine dolduğunu imgeliyorlar...bunun sahaja yoga saçmalığından ne farkı var...bizler şeyhin ayaklarını, postunu öperken..onlarda kadının ayaklarını yıkayıp suyunu içtiler...korku senaryoları üreterek insanları yine kula kulluk etmeye çağırmak ne kadar doğru...insanlar yaradan tarafından kendilerine cömertçe verilen yeteneği kullanmaya korkup yine hacıların hocaların..haşa huzurdan cinlerin efendisi olduğunu iddia eden şarlatanların kapısınamı gitsin..insanlara şunu söylüyorsunuz..bizler nefsimize bile hakim olamayacak kadar aciz yaratıklarız

rabıta olayını iyi araştırın,rabıta kendi egosunu ortaya koyan şarlatanlara yapılmaz,hiçliğini ortaya koyana yapılır,bunlarda dünyada yok denecek kadar azdır,Mürşid burada çeşmelik vazifesi görür sende suyun çeşmeden değil depodan geldiğini düşünerek rabıta yaparsın,ama günümüzde malesef sahteler piyasayı işgal ettiğinden sizde bunları görerek yanlış düşünüyorsunuz,gerçek bir Şeyh kendini hükümsüz ve değersiz görür ve her zaman hiçliğini ortaya koyar,onlarda Egonun zerresi olmaz ve bunlar kimseden bir karşılık ve ücret beklemezler,şöhretten kaçarlar,fakat böylelerini medyalarda ve göz önünde göremezsiniz,her devirde Mevlana gibi Yunus Emre gibi zatlar eksik değildir...

hayalayaz 29-07-2007 11:19 PM

sevgili lerzanım iyiki geldin..ohhhbeee..nerelerdesin kuzum sen yediğin içtiğin senin olsun, gördüğünü bizimle paylaş ballar aksın güzel kaleminden...
dostum benim, eğer sen böyle bir insan gördüysen benden şanlısın demektir...saygılar..

zoyasonsuz 30-07-2007 12:24 AM

Ya ben karşı olmuş görünüşü verdim sanırsam.Benim karşı oldugum the secret degil onun böyle pazarlanması.The secret diye sır zaten Hz.Ademden beri var ama bu bir öğreti diyorum uygulamaları olan bir öğreti.Düz kesim bir öğreti degil.Ve kesik kesik kaba taslak öğretilmeye çalışılan ve tehlikeleri olan bir şey.Yaşamın sırrı o kadar kolay anlaşılsaydı insanların gelişme süreci diye bir şey olmazdı.Imamı Gazalinin insanlığa dair çok güzel sözü vardır.İnsanlık 5 adımdan oluşur der.İLK kendini tanıyacaksın sonra Allahı bunları yaptıktan sonra insanları tanıyacaksın ve bunlarla tanıştıktan sonra ahireti sonra ise Allahı seveceksin.Yani sır anlatılmaya çalışıldaydı gerçekten bu kitaplara sığmazdı.Bunun pazarlanma sebebi ise bu aşamaları atlatıp hem akıl olarak hem ruhani olarak kısır döngüye koymak gerçekten.Hoş bir kitap ama bu sırrı elde edebilmek için büyük üstatlar ne kadar çalıştı etti nasıl bedeller ödediler.Ben de bunları kitap okuyarak bilgi toplayarak degil belirli egitimlerden gecerek konusuyorum.İnternet üzerinde sadece merakla topladıgım bilgilerin bir karşıtlığı degil,yaşamışlığın ve gerçekten içten bir samimiyetle bu sırrı elde etmek için ömürlerini bu işe veren insanlara saygımdan dolayıdır.Bu bir sorumluluk duygusu.
Sizleri sevmekle kalmayıp herkesin içinin ışıkla dolup taşmasını diliyorum kiss3

keops 30-07-2007 10:00 AM

Arkadaşlar şunu unutmayın bazen kolay ve basit olan sonuç verir..yok arınmaymış yok kabalaymış yok şuymuş yok buymuş derken bi bakmışsınız hayatınızda hiçbir değişiklik yok
basitçe pozitif düşün,pozitif hisset,pozitif davran bunun ötesinde komplo teorileri üretmek boşadır,yararsızdır
ana mesaj belli isteyen uygular sonuçlarını görür
isteyen uygulamaz ve sonuçlarını görür
siz hiç duydunuz mu ben pozitif düşündüm tüm hayatım mahvoldu diyen
zaten negatif düşünen bir kültürden geliyoruz
arabesk kültürünü ve aşırı şüpheci yaklaşımını daha üzerimizden atamadık
tercih sizin ya arabesk takılın ya da bir kahraman gibi kendinize ve gücünüze inanın

hayalayaz 30-07-2007 06:09 PM

keops sevdim seni ben
herkes hayatının sorumluluğunu üstlensin, istediği olmadığında allah nasip etmedi...olumsuz birşey yaptığında şeytana uydum aaabiii dyemesin...bak bakalım arabesklik...çilekeşlik kalıyormu ?

pisimbat 30-07-2007 08:54 PM

cat56 ben kendimden başka bir şeye inanmam zaten zaten güvn sorunu olana birisiyim ki bu malesef yaşadıklarımdan dolayı böyledir yok secret yok o yok bu ben anlamam anacım herşey insanda biter.
kuşkucuyum ben yahu blook

dost78 30-07-2007 08:57 PM

blook

keops 30-07-2007 09:01 PM

sevgili hayalayaz Bende burdan size size en derin sevgi ve saygılarımı altın tepside sunarım eğer kabul ederseniz tabi
ve şunuda eklemek isterim yazılarınızdaki derinliğe ve edebiyata şapka çıkartıyorum lütfen yazmaya devam edin sapkal89

muhabbetle

BURCU GELEGEN 30-07-2007 11:19 PM

eynep arkadaşım ben ilave birşey yazmak istemiyorum ama ferya ve hayal arkadaşıma +1 olarak katılıyorum. Madem çekim yasasına karşı değilsin sadece the secret kitap ve ya filmi hakkında yorum yapıyorsu n senden ricam başlığını değiştir. Çünkü bende ilk okuduğumda secreta inanmayın yazmak çekim yasasını kabul etmiyorum yok böyle birşey inanmayın gibi bir anlam katmış.

zoyasonsuz 31-07-2007 01:23 AM

Spritüel bir olay bu eczanelerde satılması gereken bir ilacı bakkalarda satılması bakkalın ilaç bilgisiyle sonuçlandırılır ancak.Bu sır kitlelere yayıldı hem de spritüellikten anlamayan kitlelere.Eğer ki bunları okuyan zaten spritüel bir kişilik olsaydı ortada asla bir kötü niyet çıkmazdı.Kim söylebilir ki ben sprirüellikten anlarım çok yol geçtim çok eğitimden geçtim şunları yaptım bunları yaptım ve bu sır elime geçti.Size bir üstadımın yazılarını gönderiyorum.Sadece bir paragrafınI

Cekim yasasInIn tekamul surecinden bagImsIz olarak, tek basIna satIsa sunulmasI… Rab bu yolu asla tercih etmez. O, kisiye kadim bir bilgi vermeden onu bilgiye hazIrlar. ArIndIrarak.
ArInma olmadan kisi “cekmeye” baslarsa ne olur… Secret, olumlu dusun olumlu seyler basIna gelsin der. Bu mistik bir yalandIr. Insanlara bu haliyle sunulan cekim yasasInIn ise yarayacagI tek varlIk grubu Meleklerdir. Insanlar degil… Melekler, nefs sahibi olmadIklarI icin iclerinde olumsuz hicbir zerrecik yoktur. Bu nedenle olumsuzu cekmezler. Peki ya insan? Tekamul yuruyusundeki insanoglu oyle midir? Insanoglu nefs sahibidir, zihin carkInI dondurmeye basladIgInda icinde arInmamIslIlIgIn olumsuz potansiyelinden oturu, kendine musibetleri de cekecektir. Denizde attIgIn oltaya, nukleer atIklarIn tutulmasIdIr bu. SaglIklI balIklar tutabilmen icin, once denizin temizlenmesi gerekir. OltasInIn ucundan olumsuz musibetler cIkan insanlara, “Olumlu dusunseydin boyle olmazdI” demek ve isin icinden boyle cIkmak bu hic de farkIndalIgI yuksek bir tavIr degildir. Insanlar icin yazIlmIs kitaplarIn yazarlarInIn, okuyucularInIn birer “insan” oldugunun “farkInda” olmasInda buyuk yarar var.
Cunku PolyannacIlIk, kisiyi arIndIrmaya yetmez.
ArInma, esaslI ve derinlikli bir istir.
Kisinin TanrI ile arasIndaki mesele cozulmeden yapIlacak hicbir suni teneffus,
kisiye kalIcI bir nefes aldIrmayacaktI r.

filming 31-07-2007 05:27 AM

Alıntı:

Sevgili Zeynep; inanın ki ; sana bu sitede neye inanıp neye inanmaman gerektiğini söyleyebilecek hiç kimse olamaz.Bu konuda için rahat olsun.
Yazının başlığını gördüğümde içeriğinde “the Secret” kitabında anlatılanların safsata,çekim yasasının kandırmaca olduğu fikriyle karşılaşacağımı sanıyordum.Aslında bu durumda bu satırları okumuyor olacaktınız.
Ama “Secret’a inanmayın” başlıklı yazında ironik olarak senin nelere inandığını fark ettim ve bu uygulamanın etkisiyle ilgili hiçbir tereddütün olmadığını da…Bilakis tereddüt ettiğin nokta bu uygulamanın doğuracağı sonuçlarla ilgili duyduğun endişeydi.Sen böyle bir çalışmadan fayda sağlamak için ezoterik konularda son basamağa ulaşmak gerektiğine, bunun için alim olmak gerektiğine inanıyorsun.Aksi takdirde bu durumun felaketle sonuçlanmasından endişe ediyorsun.Sence bu bir seçilmişler grubunun öğretisi(….all the great minds,all the great leaders…...(the secret) )

filming 31-07-2007 05:30 AM

Ve sormuşsun: “Ezoterik öğretilerde son basamağa ulaşmamış,alim olmamış, bu konularda hiçbir şey bilmeyen halk bunları öğrenirse ne olur?”

-Neyi öğrenirse?
-Bir şeyi yürekten arzulamayı, onu elde etme inancını beslemeyi,güçlendirmeyi ve onu kabul etmeyi…

Hakikaten eğer halk bunları öğrenirse ne olur?

İşte sır’ın cevabı bu soruda…

filming 31-07-2007 05:32 AM

Alıntı:

Hayır The Secretta sohbet gibi yapılan konuşmaların hepsi bir öğretidir.Ben biliorm çünkü ben küçüklüğümden beri bu öğretiler içindeyim.Ve insanların farkında olmadan bunun içine dahil olmasına gönlüm asla razı olmaz.Ve ilk çıkan ülkenin Türkiye olması ve birinci sıralara yükselmesine gönlüm hiç razı olmaz.Evet olumlu düşünmek çok başkadır ama bunu bir teknikle yapmak çok başkadır.Bunun farkı olumlu düşünce diye bir şey yoktur insan olmanın sırrı vardır.Bunun sırrı da kendini tanımaktır.Kendini tanımayan yaradanını tanıyamaz ve onu tanımayan insanları tanıyamaz.Bu malesef evrenin tek kesin gerçeği.Bir The secret benim için yeni degil.Bu ögretiler tamamen kabbalada vardır.Kabalada bildiginiz üzere bir ögretidir.Aşamalıdır.Ben kabalacı deilim.Ama onların amaçlarını biliorm.Bu fizik ögrenmeden paralel bir elektrik hattı kurmaya benzer ve sonucu da iyi olmaz..Çok hoş ve parıltılı gözüken sözcükler var.Sufizm de aynı tekniklere tekrarlara dayanır ama kimse öğrenmeden mevlevi olamaz.Demek istedigim bir empati kurmadan olumlu olmak kandırmaktır.Soru sormadan beyin sadece gerçegi saklar.deseniz ki çok kızdırıcı bir olay oldu ve an olumlusunuz geldi geçti tamam geçti çok sakinim diye telkin veriyorsunuz beyninize ama 2 gün sonra ya da 1 hafta sonra telkin göndediginiz hafıza şiddetlenerek size gelir.Kabul ve empati olmadan beyin tsunamiye benzer.
Kitapta bir bedel kavramı açıklanmıyor iste ve olsun olumlu düşün olsun ama bedel ödemeden asla bir şey elde edilmez işte sisteme sokulan bu felaket diye adlanrılan bu.Bedelsiz bir dünyada yaşadıgını zannettirmek.Bu ne kadar akıllıca ve kurnazca sadece bunları bilen bir insan olarak ve bu işin içinde olan bir insan olarak belirtmek istedim.

Evet haklısınız, bu yeni bir öğreti değil;ama kesinlikle bu şekilde etkili bir pazarlama stratejisiyle, süslenerek yeniden karşımıza çıkmasının tam zamanıydı.

Bu bir oyun değil güzel kız.Bu bilim ve buna “Kasıtlı Yaratılış Bilimi” diyorlar.(fizik dünyası bile) Bu artık büyüme zamanının gelmesi, hayat yolunda ilerleyen arabanın sürücüsü olma sorumluluğunu üstlenmek anlamına geliyor.Bu anlayışla hayatta kurban rolü oynamaktansa yaşam deneyimlerinin sorumluluğunu üstlenmek,ezoterik öğretilerde son basamak değil de spritüalizme atılan ilk adım olabilir rahatlıkla.

filming 31-07-2007 05:38 AM

Alıntı:

Bu secretı yayınlayan bayan da bunun vebali altında kalacaktır çok geçmeden çünkü kitlesel ve çok zeki bir oyun oynadı.sistemi başlattı herkese bunun bir seçilmişlerin öğretisi oldugunu anlatmadan halka ve dünyaya yaydı.Beyin o kadar kompleks bir parçadır ki bedelini ödemeden asla ve katha karşılığını vermez.

“ Beyin o kadar kompleks bir parçadır ki bedelini ödemeden asla ve katha karşılığını vermez.
Kitapta bir bedel kavramı açıklanmıyor iste ve olsun olumlu düşün olsun ama bedel ödemeden asla bir şey elde edilmez işte sisteme sokulan bu felaket diye adlanrılan bu.Bedelsiz bir dünyada yaşadıgını zannettirmek.” İste olsun.eyleme geçmene gerek yok.sadece olumlu düşün sakın harekete geçme,eylemde bulunma o olur zaten….Aslında böyle bir mesajı nasıl çıkardığınızı çok merak ediyorum.

Kitapta bir bedel kavramının açıklanmadığından bahsetmişsiniz. İşte bu açıklamanın yapıldığı yer: (the secret, sayfa 54, Bob Doyle)

“………………..Yapılması gerekenler konusunda aklınıza yeni bir fikir gelmiş olabilir.Cevabınız kesinlikle, “Bunu ben de böyle yapabilirdim,ama yapmak istemedim” olmamalı. Böyle davrandığınızda doğru istikamette olmazsınız.Bazen eylem gerekir,bunu evrenin sizi götürmek istediği doğrultuda yaparsanız,bundan keyif duymaya başlar,kendinizi son derece canlı hissedersiniz.Sanki zaman durur ve siz gün boyu faaliyetlerinizi sürdürürsünüz.
Eylem bazı insanlar için “çalışmayı”(bedeli) çağrıştırmakla birlikte,esin veren eylem pek de iş gibi gelmeyecektir.Esin veren faaliyetle,faaliyet arasındaki fark şudur:Evrenden istediğinizi almak için harekete geçtiğinizde, ırmakla birlikte aynı yönde aktığınızı hissedersiniz.Çaba sarf etmenize gerek yok gibidir.İşte bu esin veren eylemin sizde yarattığı duygudur ve Evren’le ve yaşamla birlikte akmaktır.
Bu iş o kadar keyiflidir ki,bazen elde etmek istediğinizi alana kadar bu “eylemi”(bedeli) kullandığınızın farkına bile varmazsınız.Sonra geriye dönüp baktığınızda,Evren’in sizi dileğinize,dileğinizi size doğru nasıl taşıdığını,bunun nasıl bir mucize nasıl bir sistem olduğunu görürsünüz.”

dost78 31-07-2007 05:38 AM

Bu konuda tartışmayı doğru bulmuyorum,fakat şu açıklamayı yapmak zorundayım,mesuliyetten kurtulmak için:

Batılılar hem ahlaken hemde manen çökmüş durumda ve tek Hak din olan İslam dini bütün evrenselliğiyle ortada,sizin Secret dediğiniz olayın binlerce misli İslamda var,Kuranı okuyarak beynimizi programlarsak gerçek sırrı buluruz,secretçiler olumlu düşünerek herşeyi elde edeceklerini zannederler,bu bir balon gibi söner,çünkü temeli çürük,İslam inancındaysa öyle bir içten dua olayı vardır ki,Hz.Ali Namaza durayımda şu oku çıkarın demiş,çünkü namazda acı hissetmiyormuş,ömür boyu secretle uğraş ey batı medeniyeti,yine bu hali yakalayamazsın... huzur ve kurtuluş yalnız İslam'da ve Kuranda,ama biz millet olarak Kurandan uzaklaştık ve bu hale geldik,aynada kendimizden korkar hale düştük,eskiden böyleymiydik,Dünya titrerdi bizim karşımızda,ne idik ne olduk bu hale neden düştük...İslamdan uzaklaşınca örümcek beyinli ve kendi gölgesinden korkan bir nesil yetişti,sadece adımız Müslüman,bu şekilde tabiki aradığımız huzuru bulamayız,adımız müslüman icraatımız başka,"inandığı gibi yaşamayan yaşadığı gibi inanır" hadis,kendimize gelmeliyiz,toparlanmalıyız...İşte size bir örnek: Bedir savaşında Müşrikler 1000 kişi civarındaydı hemde çoğu zırhlı askerdi,yani müslümanların sayıca üç katı,hangi secret bu savaşı kazandırabilirdi,Onlarda öyle bir iman vardı ki karşılarında hiçkimse duramıyordu,ey secretçiler kurtuluş bu iman gücündedir işte...batılılar son oyunlarını oynuyor,Tevhid ve islam inancını gönüllerden silip yerine ateist bir felsefe koymak istiyor,ismine açıkça ateizm demiyor fakat olayları düşüncelerinle sen yaratıyorsun diyor,Ey kardeşim oyuna gelme,Peki soruyorum sana ey secretçi; peki seni kim tasarladı,bir damla su iken seni mükemmel insan şekline kim getirdi,şimdi sen Ona kul olma şerefi dururken kendim düşüncelerimle yaratıyorum diyorsun...İstanbulu sana verseler bir gözünü vermezsin,bu kadar değerli bir vücud binasını sana veren Rabbine seni şükürden alıkoyan nedir?,halbuki birisi sana birşey ikram etse teşekkür edersin,Allah ise bunca nimetler içinde yüzdürüyor bir teşekkürü çok görürsün,aksine isyan edip düşüncelerimle ben yaratıyorum dersin,Yaratmak Allah'a mahsustur,bize ise gönülden inanarak dua etmek düşer,Allah'ın külli iradesi yanında bize verilen irade cüzidir,biz Külli iradeye dua ederek sığınmazsak,cüzi irademizle başbaşa kalırız ve bu sönük akıl feneriyle kainatın sırrını anlamaya kalkarsak çok acınacak bir hale düşeriz,fakat Allah'a gönülden sığınır dua edersek,Kainata meydan okuyabiliriz...tabiki duanın bir kısmı dille olduğu gibi bir kısmı fiilidir,duanın tesirli olabilmesi için helal lokmaya dikkat etmek ve şüpheli şeylerden kaçınmak gerekiyor...Müslümanlar her işe başlarken besmele çekerler,yani Allah'ın kudretiyle ve desteğiyle başlarlar,ey secretçiler siz ne ile başlarsınız?,Halid bin Velid -radiyallahu anh-, Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimizin nübüvvetinin hak olduğunu ispat edebilmek için, kâfirlerin kibir ve inatçılığına karşı, kâmil bir iman ve kalp kuvveti ile okuduğu Besmele-i şerife’nin ardından hiç tereddüt etmeden bir kâse zehir içtiği halde hiç tesir etmemiştir.Ey secretçiler doğru sözlü iseniz sizde bir fincan zehiri için bakalım...

filming 31-07-2007 05:40 AM

Psikolog ve iç uzay kaşifi John Lily şöyle der: “Sizi sınırlayan yegane şey inançlarınızdır.” Pek çok insan gibi iç çatışmalar yaratan inançlara sahipseniz,hayatınız zıtlaşmalarla dolup taşacaktır.
Bir şeyleri elde etmek için aşırı bir çaba içerisine girmek,acılar çekmek,ızdıraplara katlanmak,akıntıya karşı yüzmek gerekiyor öyle mi? Buna mı inanıyorsunuz? Bu mudur istekleri gerçekleştirmenin bedeli ? Dahası bu bedeli ödemeye istekli misiniz?
Tamam diyelim ki; artık kendini layık görmeme, değersizlik, suçluluk duyguları üzerindeki çalışmalarınız meyvelerini vermeye başladı.Artık kendinize verdiğiniz değerle birlikte yüreğinizden gelen arzuların peşinden koşma izni veriyorsunuz.
Yalnız şöyle bir sorun var:Kendinizde o arzulara ulaşacak gücü bulamıyorsunuz.Gözünüzde hemen ona ulaşmak için çekmek zorunda olduğunuz sıkıntılar,ızdıraplar,ödenmesi gereken ağır bedeller canlanıyor ( eh bu şartlardaki faaliyetlerinize de ilham veren eylemler diyemeyiz öyle değil mi? İşte tam da bu nedenle etkileri de zayıf oluyor.) ve şöyle diyorsunuz: “Buna gücüm yetmez.” Arzularınıza ulaşma fikri inanılır gibi gelmiyor. Bu neredeyse size metal bir kaşığı elle bükmeğe çalışmak kadar kuvvet gerektiren zorlayıcı bir faaliyet gibi görünmeye başlıyor.
Peki şimdi bu durumdayken gerçek arzularınıza ulaşmak için o çok önemli ve gerekli olduğunu söylediğiniz eyleme geçiyor musunuz?
Buyrun deneyelim. Hemen şimdi kaşıklarımızı alıp isteklerimize ulaşmak adına biraz güç harcayalım.Bakalım kıvırabilecek miyiz bu işi.

filming 31-07-2007 05:41 AM

Alıntı:

Velhasıl-ı kelam pek çokları bu anlatılanları sadece istemek ve olumlu düşünmek, hiçbir şey yapmadan beklemek olarak yorumladı.Üstelik tam da aynı kaynaklarda harekete geçmenin, akış halindeki eylemin gücü ve önemi vurgulandığı halde.Acaba bu insanlar, bu bölümü nasıl oluyor da göremiyorlar,gözden kaçırıyorlar?
Bu bana ;artık kuantum fizikçilerinin de bu öğretiye destek verdiği; “Ne Biliyoruz ki?” filmi için, kamera karşısına geçen bir öğretmenin söylediklerini hatırlatıyor:
“……..Beynin, ancak görebildiği şeyi zihne nakşettiğini biliyor muydunuz? Bu çok önemlidir.Örneğin; bu kamera, benim etrafımda, burada olandan çok daha fazlasını görüyor.çünkü onun bir amacı veya yargısı yok.”
Öyleyse, bu noktada atomu da parçalamaya çalışalım.Bizler, yakın zamanda çeşitli kaynaklarca verilen bilgilerle daha yeni kavuşmuyoruz bu yıkma ve yaratma gücüne ki.Zaten arınmamış zihinlerce yaratıldı o felaketler,yaratılmaya devam ediyor. O bombalar çoktan atıldı. Atom çoktan patlatıldı o zihinlerde.

keops 31-07-2007 10:01 AM

Filming açıklamaların tek kelimeyle harika işte bende bunu anlataya çalışıyordum gelenekselleşmiş hareketim olan şapka çıkarmayı sanada yapıyorum sapkal89
bende bu konularda arkadaşları uyarmaya çalıştım ama sen daha açıklayıcı yazmışsın thank you smiliyface

angel2030 31-07-2007 01:33 PM

Hz. Musa bir gün bir çobanla karşılaşmış çoban dağdan yuvarlanarak aşağı iniyor sonra yukarı çıkıp tekrar aşağı yuvarlanıyormuş. Musa bir süre çobanı izledikten sonra:
- “Sen ne yapıyorsun “ demiş çobanda Allah’a ibadet ediyorum demiş. Musa şaşırmış ve böyle ibadet mi olur demiş. Çoban bir şey anlamamış Musanın suratına bakakalmış ve musa yürümeye başlamış. Musa nil nehrine geldiğinde asasını suya vurmuş su ikiye ayrılmış musa da suyun arasından açılan yoldan yürümeye başlamış tam bu sırada biraz önceki çoban koşarak musanın yanına gelmiş ama açık olan yolda değil suyun üstünde yürüyormuş
- Musa söyle bana nasıl ibadet edeceğim?
- Çobanı gören musa : Nasıl biliyorsan öyle ibadet et sen.

İmanın kimde olduğunu Allah’tan başka kimse bilmez. Söz dudaktan çıkarsa kulağa, yürekten çıkarsa yüreğe gidermiş. Önemli olan kalbimizle dua etmeyi becerebilmek.

Secret’a gelince başkalarının ne düşündüğünü bilmem ama benim inandığım şey sahip olduğumuz her şey Allahın izniyle olmuştur. Ne çekim yasası ne başka bir yasa ancak bu ben çekim yasasına inanmıyorum demek değildir. Olumlu düşündüğümüz sürece duygularımız ve isteklerimiz olumlu olacaktır, olumlu düşünmek kötüden, haramdan uzak tutacaktır. (Bunlar benim düşüncelerim)secretta şükür edin diyor şükür bizim dinimizin de bir gereğidir. Hayır ve şerrin Allahtan geldiğine iman etmek gerekir. Ben düşünce şeklimi değiştirdim inancımı değil.

pinhani 31-07-2007 05:07 PM

Secret'ı okumadım ama hakkında çok şey duydum. Yaşamın gizini merak edenler ve arayanlar için mükemmel bir kitap tavsiye ediyorum hepinize. Bence Secret'tan ve benzeri kitaplardan en önce okunması gereken bir kitap; Hermann Hesse'nin ''Siddhartha'' isimli eseri. 1946'da Nobel almış ve bu ödülü fazlasıyla haketmiş bir yazar ve eseri.. Okuduktan sonra kafanızda en ufak bir soru işareti kalmayacağından eminim ve tüm sorularınızın cevabını orda bulacağınızdan da eminim. Okuduktan sonra Simyacı zırvalığının da bu kitabın kötü bir kopyası olduğunun farkına varacaksınız. Ufkunuz açık olsun.. hismiley

pinhani 31-07-2007 11:52 PM

Alıntı:

lerzan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

pinhani Nickli Üyeden Alıntı
Simyacı zırvalığının da bu kitabın kötü bir kopyası olduğunun farkına varacaksınız

okumadigimiz milyarlarca kitap oldugunu bilmekten yola cikan bir baska iddia, yukaridaki kopya cekildigi iddia edilen kitabin da baska bir kitaptan kopya oldugunun iddiasinda pekala olabilirdi ve gIkIm cIkmazdI. kendileri baslibasina kuvvetli kaynak olusturan kitaplar vardir. ve orijinallikleri bilinir. ama bu kitaplar bile gunumuzde tartisma konusudur toplum ve insanlari arasinda. kimileri kapisilir paylasilamaz kimileri yerilir anlasilamaz..kapismistim mesela bir iranliyla mevlana rumi celaleddin iranli deyince, ben de hayyam turk diye tutturmustum mesela. tartisma konusu olan kitaplarin cogu asirlarca savas sebebi de olmus dini eserlerdir veya tarihin ilk dusunurlerinin kitaplaridir lao tzu gibi ve daha coook coklarcasinin kopya edildiginden daha cok taklit degil ama etkilerinden bahsedilir. choello da gunumuzun en cok eskiyi kullanan dogu ve sarktan etkilenen en cok satan yazarlarindan hostur okunmasi cunku agir eski eserlerden modern sevimli gunumuze uyarlanmis hikayeler cikartir bana da cok itici gelir ama milyonlar satar okur edebiyat baska birsey, rakamla istatistikle pek alakasi olmayan. ne kadar cok kitap okumussa kisi o kadar cabuk kokuyu alir kopya mi etki mi arasindan farki. ve okur kaptigi veya kaptirdigiyla kalir. en begenmedigi kitaptan dahi bahsederken kisi kimseyi aptal yerine koymayi deneyipte ''sakin inanma'' demez, diyen ile dedirtmeyen arasindaki fark kitap sayisi ile hangi kitaptir yani kaynak olan. ay neyse dustukce cenem atesim gene cikio kaciorum eve.. iyi geceler simdiden..

Ohohohooo!!! Bu ne şiddet ne celal Lerzan? Öncelikle tüm sorularınızın derken aslında başlığı atmıştım ama sanırım sen gözlerinden ateşler çıkarken kaçırmışsın. Yaşamın gizini arayanlara binaen tüm soruların cevabı olabilecek bir kitap olduğunu söyledim. Ve yine ateş fışkıran gözlerinden ''bence'' dediğim de kaçmış olacak ki; bir tavsiyeyi bu kadar emr-i vakiye, aptal yerine koyanla koyulan tarafa, iyi niyete, saflığa, Hayyam'a, Mevlana'ya, ona, buna, şuna getirmek herhalde yine o ateş saçan gözlerinin eseridir. Üstelik ''Secret'a inanmayın'' başlığı altında görüşünü bildiren saygıdeğer Lerzan'ın emr-i vakilere olan tepkisini tecrübeyle sabitlediğimden, hangi başlık altında toplandığını idrakine davet ediyorum???

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:17 PM.