Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geri Dönüşüm Kutusu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/geri-donusum-kutusu/)
-   -   Acil bir çeviri için gönüllü var mi? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/geri-donusum-kutusu/1345-acil-bir-ceviri-icin-gonullu-var-mi.html)

hayatimdegisti 27-05-2007 04:50 PM

Acil bir çeviri için gönüllü var mi?
 
Psikolojik yildirma konusunda ki bu çevirinin yapilmasi gerekiyor bu konuda tez yazan bir arkadaşim için..
Pztsi gününe kadar bu paragrafi ingilizceye çevirmek için gönüllü olan var mi arkadaşlar... dusun clapping




Ekonomik gelişmeler, iş yerlerindeki değişiklikler, küreselleşme ile kapitalist liberal anlayışın bir sonucu aşırı rekabet ve kar anlayışı iş yerlerinde psikolojik yıldırma davranışlarının nedenleri arasında bulunmaktadır. Ayrıca örgütte çözümlenemeyen çatışma, stres, kişilik problemleri, örgüt iklimi, etik değerlerin önemsenmeyişi, yetersiz liderlik ve çıkar çatışmaları psikolojik yıldırma davranışlarının diğer nedenleri arasında yer almaktadır. Psikolojik yıldırma davranışları dünyanın her yerinde, farklı sektörlerde ve farklı kurumlarda doğrudan veya dolaylı olarak karşılaşılaşılabilen herhangi bir sınırı olmayan sinsi örgütsel bir hastalık olarak nitelendirilmektedir. Değişimi öğrenmek için bir fırsat olarak değerlendiren, değişimi sürekli bir olgu olarak algılayan ve değişime kolay uyum sağlayan öğrenen organizasyonlarda sık yaşanan örgütsel ve bireysel yıldırma davranışları endüstriyel psikoloji alanında örgüt ve çalışan açısından olumsuz ve yıkıcı sonuçlara neden olmaktadır.
Bu araştırma her iki taraf içinde zarar verici yıldırma davranışlarının öğrenen organizasyonlarda yaşanan düzeyi hakkında bilgi toplamak ve çözüm önerileri sunmak amacıyla yapılmıştır. Araştırma konusunun ölçümü içinde anket yöntemi kullanılmıştır. Bu araştırma sonuçlarına göre daha önce bu konuda yapılmış benzer çalışmalarda ortaya çıkan sonuçlara ek olarak Türkiye ye ve iş hayatına özgü farklı sonuçlara ulaşılmıştır. Bu bağlamda bu araştırma sonuçları ve öneriler iş yeri hastalığının tanımlanması, farkındalığın arttırılması ve hastalığın tedavisi için yönetime, insan kaynaklarına, çalışanlara, topluma çözüm oluşturacak ve iş yerinde sağlıklı, verimli bir çalışma ortamı oluşmasını sağlayacaktır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:40 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.