Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Gerçekten Bırakmak İstiyor musunuz? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gercekten-birakmak-istiyor-musunuz/)
-   -   Sayın Sigara Tiryakisi!!! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gercekten-birakmak-istiyor-musunuz/2258-sayin-sigara-tiryakisi.html)

yakamoz 09-10-2007 03:45 PM

Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Belki şu anda sigaranızla mutlu olup, sigara içme hakkınız kısıtlandığı için öfkelenmektesiniz. Sigaranın zararlarını bildiğinizi düşünmenize rağmen sigaraya devam ediyorsunuz. Belki de şöyle düşünüyorsunuz ;

*Günde bir kaç sigara içiyorum, bu da tehlikeli değil.
*Sigarayı bırakamayacak kadar tiryakiyim.
*Sigara strese dayanmamı kolaylaştırıyor.
*Kilo almamı engelliyor.
*Herkes bu kadar karışmasa bırakabilirim. Sayın Sigara Tiryakisi!!!

NEDEN SİGARA İÇMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ ?

Fiziksel Bağımlılık : Sigaradaki nikotin, alkol, kokain ve eroinden daha fazla bağımlılık yapan bir maddedir. Her soluktan 7 saniye sonra nikotin beyninize ulaşıp " iyi hissetmenizi" ve daha fazla "nikotin istemenizi" sağlıyor.

Fiziksel Alışkanlık : Sigaradan çekilen her nefes el ve ağız alışkanlığınızı kuvvetlendiriyor. Eğer günde 1 paket sigara içiyorsanız ve her sigaradan 10 nefes çekiyorsanız, günde 200 kez, yılda 73 000 kez bunu tekrarlıyorsunuz ve gittikçe güçlenen bir alışkanlık ortaya çıkıyor.

Duygusal Destek : Sigara tiryakileri sigarayı kötü zamanlarında destek olan, iyi zamanlarında neşelerini artıran bir arkadaş olarak görürler.

Kimlik : Bir çok sigara tiryakisi sigarayla kendini özdeşleştirmiştir.

Sosyal Alışkanlık : Eğer kahvenizin yanında veya kahvede, barda sigara içiyorsanız, belli sosyal durumlarda sigara içmeye kendinizi alıştırmışsınız demektir.

Sigara Endüstrisi : Sigara üreticisi firmalar, sigara, ile soğukkanlılık, kararlılık, incelik, güç ve öfkenin kontrol altına alınması arasında ilişki olduğuna insanları inandırmak için milyonlarca dolarlık reklam yapmakta, filmlerde önemli karekterlerin kendi sigaralarını içmeleri için yüzbinlerce dolar ödemektedirler. " Amerika gibi ülkelerde sigara içmek iyice kontrol altına alındığından, sigaralarını gelişmekte olan ülkelerde pazarlamakta ve insanların genç yaşta sigaraya başlayıp, devam etmeleri için her yolu denemektedirler. " Sigaraya alıştırdıkları kişinin bütçesinden her ay düzenli bir bölüme el koymaktadırlar.

Lütfen gizli ve açık sigara reklamlarına inanmayın !


Kendinize güvenin, sigarayı bırakabilirsiniz.

Stresle başa çıkmakta zorlanıyorsanız ailenizden, arkadaşlarınızdan, doktorunuzdan yardım isteyin.

Hastalıklı bir yaşam ve erken ölmek istemiyorsanız sigarayı bırakmayı başaracaksınız !

Alıntı

elif2 09-10-2007 04:01 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
yakamoz bende sigarayi birakmaya calisan tum insanlara basarilar diliyorum..umarim sigaranin onlarin hayatini ele gecirmesine izin vermezler..

biraz oturup dusunseler ufacik bir sey ,yaniyor,duman cikariyor ve bu insanin hayatini avucunun icine almis...ben olmazsam yasayamazsin...bensiz kac gun dayanabilirsin ..buna benzer seylerle insani kendine bagimli yapmis..

kendi kendinize konusun ..ben bu kadar mi gucsuzum,iste su kucucuk sey beni yonetiyor,sagligimla,hayatimla oynuyor ben bu kadar mi acizim..birde boyle dusunmeye calisin..

sigara cok hafife aliniyor bence ,ozellikle gencleri sigara icerken gorunce yuregim cizliyor..o korpecik cigerler duman icinde kaliyor..ne ben ne esim sigara icmiyoruz..Allaha duaciyim ilerde oglumda bu illetin pesinden kosmasin diye b456


öge 09-10-2007 05:41 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
bugün saat 15.00 da 24 saat geçti hemde kolayca ama bugüne gelmek pek kolay olmadı . 7 aydır bırakıp bırakıp başarısız olmak kendimle küsmeme sebep olmuştu yinede yılmadım denemeye devam ettim ve galiba başarıyorum diğer bırakışlarımdan bir farkı var mutluyum galiba geri dönmiyeceğimi biliyorum

elif2 09-10-2007 08:02 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
25889 25889 25889 25889 25889 25889 k8908 k8908 k8908 super

Sezennl 10-10-2007 04:17 AM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
oge sakin icme canim hersey snein beyninde baslayip bitiyor icmek istedginde su icmek istedigini soyle kendine kurtul bu zehirden.

yakamoz 10-10-2007 09:53 AM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Alıntı:

elif Nickli Üyeden Alıntı
yakamoz bende sigarayi birakmaya calisan tum insanlara basarilar diliyorum..umarim sigaranin onlarin hayatini ele gecirmesine izin vermezler..

biraz oturup dusunseler ufacik bir sey ,yaniyor,duman cikariyor ve bu insanin hayatini avucunun icine almis...ben olmazsam yasayamazsin...bensiz kac gun dayanabilirsin ..buna benzer seylerle insani kendine bagimli yapmis..

kendi kendinize konusun ..ben bu kadar mi gucsuzum,iste su kucucuk sey beni yonetiyor,sagligimla,hayatimla oynuyor ben bu kadar mi acizim..birde boyle dusunmeye calisin..

sigara cok hafife aliniyor bence ,ozellikle gencleri sigara icerken gorunce yuregim cizliyor..o korpecik cigerler duman icinde kaliyor..ne ben ne esim sigara icmiyoruz..Allaha duaciyim ilerde oglumda bu illetin pesinden kosmasin diye b456


Sonuna kadar haklısın Elifcim sana katılıyorum bende çok üzülüyorum özellikle gençlere yeni başlayanlara inşallah senin oğlunda benim oğlumda içmeyecek sigaraya açtığımız savaşı ömrümüzün sonuna kadar sürdüreceğiz...

yakamoz 10-10-2007 09:58 AM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Alıntı:

öge Nickli Üyeden Alıntı
bugün saat 15.00 da 24 saat geçti hemde kolayca ama bugüne gelmek pek kolay olmadı . 7 aydır bırakıp bırakıp başarısız olmak kendimle küsmeme sebep olmuştu yinede yılmadım denemeye devam ettim ve galiba başarıyorum diğer bırakışlarımdan bir farkı var mutluyum galiba geri dönmiyeceğimi biliyorum

süpersin öge kararlığını koru ve sakın yüzme verme aklına geldiğinde hemen başka şeylerle ilgilen bir nefesten birşey olmaz diye düşünme sakın biz yanındayız başaracaksın art56art56

yakamoz 10-10-2007 10:05 AM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Sigaranın zararları dudaktan itibaren başlıyor

Sigarayı azaltmak ya da dumanını içe çekmemenin, sigaranın zararlarından korunmak için yeterli olmadığı belirtildi.

- Her yıl dünyada 3 milyon dolayında kişi sigaraya bağlı rahatsızlıklardan dolayı ölüyor. Bu da her 10 saniyede 1 kişinin sigaraya kurban gitmesi anlamına geliyor. İçilen her sigara ömürden 5.5 dakika çalıyor.


Normal içicilerin yanı sıra dudak tiryakilerinin de büyük risk altında olduğunu vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sigaranın zararları konusunda şunları söyledi: "Sigaranın zararları konusunda bilgi sahibi olan bazı içiciler, kendilerini rahatlatmak için çareler ararlar. Yalnızca dudak tiryakisi olduklarını ve dumanı içlerine çekmediklerini söyleyen bu içiciler, bundan dolayı sigaranın kendilerine zarar vermeyeceğine inanmak isterler. Doğru olmayan bu inanış, yanlımca bir avuntudan ibarettir. Sigarayı azaltmak ya da dumanını içe çekmemek, sigaranın zararlarından korunmak için yeterli değildir."
Özlü, çok uzun aralıklarla dahi olsa içilen her sigaranın insan sağlığı üzerinde büyük olumsuz etkiler yarattığının yapılan çalışmalar sonucunda kanıtlandığını ifade ederek, "Yapılan araştırmalar, günde 3 sigara içiminin bile kalp krizi veya herhangi bir şekilde ölüm riskini ikiye katladığını göstermiştir. Günde 10 veya daha fazla sigarayı dumanını içine çekmeden içenlerde, içmeyenlere oranla kalp krizi riski 1 kat artmaktadır" diye konuştu.

ZARARLARI DUDAKTAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Sigaranın zararlarının, dumanın akciğere ulaşmasından sonra değil, dudaktan itibaren başladığına işaret eden Özlü, şöyle devam etti: "Dudak, dil, yanak, yutak, gırtlak kanserleri, diş eti hastalıkları, farenjit, sinüzit, bademcik ve orta kulak iltihabı gibi üst solunum yoluyla ilgili hastalıklar, katarakt gibi patojenlerin gelişmesi için dumanın akciğerlere çekilmesi gerekmemektedir. Hatta, sigarasını yakmayıp sadece dudaklarının arasında tutanlar veya tütün çiğneyenlerde bile dudak ve ağız içi kanserleri görülmektedir. Bu bakımdan sigara kullanan hiçkimse güvende değildir. Zararsız bir sigara içme biçimi bulunmamaktadır."
Alıntı-2

PSİKO 10-10-2007 10:47 AM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
ben daha yeni başladım bırakmaya da niyetim yok(bi doktor bunu sölüosa artık)

Sezennl 10-10-2007 01:11 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Alıntı:

PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
ben daha yeni başladım bırakmaya da niyetim yok(bi doktor bunu sölüosa artık)

pisiko sen gel bakayim ablanin yanina gel gel. demek yeni basladin ve birakmaya niyetin yok neguzel. ha doktor olmana cok sevindim benim ailemde doktor cok seni teprik ederim beynin yuzde 10nu calistirmaya calistigin icin fakat: sigara o bocek ilacini neden iciyorsun vede fare zehirini? yazik deyilmi beynine ya o sevdgin beynin bir yil icinde kanser olsa ve sen beyninde birseygezdigini ida etsen ve kisa zamanda hic bir sey hatirlamiyor olsan halla icecekmisin? dogru soyel icermisin? degermi buna? bak piskocum canim kardesim evaldim diyim simdi oyle yuazmasi cok kolay sen tekelin anasayfasina gidip baktinmi? herturlu zararini yazmislar ama herturlu kanser yaptigini felan ama en alta sigara icenlerle gurur duymuslar devlete katkiniz sukadar diyor!!! sen kendine napmaya calisyorsun? devletemi katkida bulunyorsun? yoksa kenini birsekilde kansermi yapmaya calisyorsun? ha bak diyorsan bana sezen abla ben devlete katikida bulunuyorum para destegim bu benim orasina karismam o senin devletle arandaki sorunun!!! ama unutma devlet hastanesi bile sana yardim etmez yakinda.

simdi bana gelelim ben 68de dogdum 80de 11 yasinda nbir genc kizdim her evde sigara vardi ama her evde paketlerle degil kartonlarla ve kolanya degil seker dgeil ilk once evlerimizde sigara tutulurdu ve ozamanlrdan sigaranin zarari bilinmezdi devlette soylemezdi. bir zaman geldi akciyer kanseri yukseldi 8 saniyede 10 insan sigaranin verdigi zehirle kivranarak oldu cunki sigara yavas yavas oldursu inslari gercegi ogrendiklerindede sigara icinde ne varsa yazdilar disina
1. BOCEK ILACI
2. FARE ZEHIRI
3 ASITON
4 NIGOTIN
5 ZIFT.

bu yukardakiler ilk 5 ama sigaranin 400tane zarali made tasiyor ama benim dedim sana sunu anlatmak sen zifti neden iciyorsun?
sen bocek ilacini neden ciyerlerine cekiyorsun?
sen noigotini neden kanina yoluyorsun?
sen pisko asitonu neden derine yapistiyorsun pisko aklindan zorunmu var.
sen dogdugunda allah senin su icmeni ve vitamin yemeni istemis egerki zift yada nigotin yemeni isteseydi seni zift yada nigotin bozcegi yapardi ki allah kahretsin ne nigotinin bozcegi var nede ziftin bu naleti ne esek yiyor ne at yiyor nede bir bozek yoiyor pisko sen niye iciyorsun derdin ne? kendini neden yavas yavas zehirliyorsun?
tabiki olecegiz birgun ama yataginda normal bir olum yasamak var ama birde kayin pederim yada bir cok hasta gibi sabahlara kadar inleyerek aci cekerek morfin yiyerek yasamak var ve birgun inleyerek artik aciyi tasiyamayip olmek var secimi yap hangisini?

ben biraktim bu ileti ve kendi irademle icmiyorum dedim icmiyorum buna ihtiyacim benim yok. icmedim 3gunde zaten nigotin kandan giyor beynindende nexzaman isterse gider beni ilgilendirmiyor. ben para biriktirdim 42gunumde bir tencere takimi seti aldim sonraki 10cu gunumde kendime super bir elbise aldim ve parami biriktirmeye devam ediyorum ben yilda 300bineromu bu ilete veriyormusum neden ya? neden sigara tucarlari kazansin devletin sirti peksiin ama benim cebimde para icimde sagligim kalmasin.
pisko lutfen birdaha birakmaya niyetim yok diye bu forumda yazma cunki bu kelidmen etkilenen birleri oluyor benbile etkilendim nerdeyse saniyelikti ama dusundumki sen sigaranin zararini dgeil hic birsey bilmiyoirsun.
ben zahmnet ettim bu yarim turkcemle sana anlatmaya calistim belki anlamiyacaksin ama anlamsanda oku yaizlarimi 3 kez oku anlarsin ozaman. senden tek ricam hic birsyerde birakmaya niyetimde yok yazma lutfen. ve sigartayi birakmak istersen eger ben sana msnden burdan destek vermek isterim ve sigaragibi bir zehirden kurtulmani cani gonulden isterim. kolay gelsin sana. en sidetli yontemi kendi kendine birakmak sigarayi. kesinlilkle baska ne ilac ne lazer ne bandi nede sakizi ise yariyor kendiniz birakirsaniz ise cok guzel yariyor.

elif2 10-10-2007 02:51 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Alıntı:

PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
ben daha yeni başladım bırakmaya da niyetim yok(bi doktor bunu sölüosa artık)

ee bravo yani psiko nerdeyse ,herkes icsin diyceksin ...peki ne faydasini gordun soylede bari cok iyiyse bizde baslariz belki....

shamanic 10-10-2007 03:24 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
sigaranın karşısında olan herkes çok haklı... onayi
içmeyenlere brawo... super
bazen gerçekleri görmek işimize gelmiyo galiba ... sad456
bırakmayı denedim dersem yalan olur.. b456
gerçi sgarayı bırak telkinini dinliyorum ama kafamda bırakmaya karar vermediğimdem olsa gerek .. işlemiyo bana ..
işin kötü tarafı çok keyif alıyorum ... sigara içmeden durabildiğim tek zaman dilimi oruçlu olduğum zamanlar..
ama içmeyenlere saygım sonsuz.. asla yanlarında içmem.. çocukların.. yaşlıların.. ve çok sıkış tıkış ortamlarda içmem aslaaaa..
bazende şifa olsun ya rab diyip yakarım sigarayı.. züürt tesellisi işte.. neyse doğrusu içmemek...amaa sadanim ... dusun

http://www.loadtr.com/b-128667-bir_sigara.jpg

25emel 10-10-2007 08:31 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Alıntı:

PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
ben daha yeni başladım bırakmaya da niyetim yok(bi doktor bunu sölüosa artık)

seni sf le kınıyor içine dextroz falan da katmıyorum n9598 n9598

PSİKO 12-10-2007 12:01 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
ya beni sigaramla yalnız bırakın sad456
yaşamdan bıkıpta biran önce vefgat etmek isteyen bi kişiliğe faydası dokunuo

25emel 12-10-2007 12:29 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Alıntı:

PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
ya beni sigaramla yalnız bırakın sad456
yaşamdan bıkıpta biran önce vefgat etmek isteyen bi kişiliğe faydası dokunuo

rt67 nie öle sölüyorsun ki?

Sezennl 12-10-2007 12:47 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Alıntı:

PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
ya beni sigaramla yalnız bırakın sad456
yaşamdan bıkıpta biran önce vefgat etmek isteyen bi kişiliğe faydası dokunuo

doktor olmak isdeginden yada doktor adayi olmak isdeginden eminmisin? bir kendine sor bakalim? tamam tamam daha gencsin gencken paranin zamanin arkadasligin vede sagligin pek degeri olmaz cunki gencte cok vardir ama yaslaninca bu saydiklarim azalinca busekilde konusmuyacksin amma. allahim bana yasamasevinci verdgin icin sana sukurler olsun diyeceksin!!!
pisko sorunlar var belli ki sorunlar yani problemler hayatimizdaki bize en fazla faydasi dokunan elementlerdir. problemin yoksa zaten hayanin sonu gelmis demektir ogrenecegin vede alacagin dersler bitmis demektir. problemler denizin dalgasina bnzer pisko egerki dalga geldiginde cirpinirsak boguluruz ama dalga geldiginde kendimizi fafice yukari cikarisak bogulmayiz. problemlerle bogusmakda denizin dalgasiyla bogusmak kadar hem zewkli olabilir hemde aci olabirlir ikiside senin elindedir.

ben su yazinla sigara dgeil egerki matrak gecmiyorsan cidi bir sorunun oldgunu sezdim ablan gibi gorusen buyur iletisim kur benimle elimden geldigince yardimci olamk isterim.
sigara ne olursa olsun bana savunma cunki sigarayla kendini zehirkesen amena cevrendeki cocuklara agaclara insanlara zarar veriyorsun ve sen doktor oldgun icinde kimbilir sana kac cocuk ozenip sigaraya basliycak oyle degilmi? bana bazisozlerin arkasina siginarak deme hayatan cok biktiysan en yuksek tepeye cik at kurtulursun bak kesin cozum oneriyorum sana...:)))()))))))

PSİKO 12-10-2007 05:37 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
yooo ben cerrahlığımdan memnunum ama hastalarım aynı şeyi düşünüo mu bilemem
benim tek sorunum aldatılmak
daha 1 aylık bi ilişkiden aldatılarak ayrılmak iyi koyuyo napim sigaraya başlamasaydım daha kötü olurdum
ama bu bana has bişey benim iradem kuvvetlkisdir şu psikotravmmamı bi atlatırsam süper olacak
telkinde işlemez bana artık agl34

Sezennl 13-10-2007 02:42 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Aldatilmanin birkac sekli olur en agirida seni seviyorum derken baskalrinin kolarinda olmasi karsi cinsin. ee o skeilde onu yakaladik napariz. basimizdan hemen defederiz cunki kendimizi kandirmaya degmez piskocum. aldatilmak karsicinsimiz kendisini aldatir bizi degil. simdi sana geleim sen aldaltildin ama senin akciyerinin girtlaginin kaninin ne sucu var? onlara eziyet ediyorsun vede kalbinin.
neyse pisko sen kimi secersen onu cekiyorsun biliyorsun degilmi? seni aldatani seviyorsun onu sen hayatina cekiyorsun yada ona ne eksik veriyorsan oda kendi hayatinda tamamlamaya calisyor bunlar ve sen yasinda sanirim cok kucuk daha allah yardimcin olsun ne diyim sana pisko? sen icem diye direttin. bende icmiycven diye diretirsem olmaz. afiyet olsun

PSİKO 14-10-2007 02:10 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
ya daha 1 aycık oldu çıkalı kendisi ankarada kadındoğm asistanı
ordaki arkadaşlardan aldıım duyumlara göre benden hariç müstehcen davranışlara dayanan bi beraberliği varmış ,,
eee bunu öğrendikten sonra ben sigaraya başlamışım az getirin bana bi 70 lik nöromuscular sistemlerimi altüst etmek istiom agl34

25emel 14-10-2007 07:49 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Alıntı:

PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
ya daha 1 aycık oldu çıkalı kendisi ankarada kadındoğm asistanı
ordaki arkadaşlardan aldıım duyumlara göre benden hariç müstehcen davranışlara dayanan bi beraberliği varmış ,,
eee bunu öğrendikten sonra ben sigaraya başlamışım az getirin bana bi 70 lik nöromuscular sistemlerimi altüst etmek istiom agl34

kizgin1 kizgin1 anladın sen onu yu89

pakguc 14-10-2007 08:01 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
aaaaa daha da neler duyacaktım....
aldatıldıktan sonra sigara içilir diye bir kural mı var n9598
telkinler işe yaramaz da ne demek n9598
bak nasıl da kızdırdın bizi...
olur mu canım...
pek sevgili doktorumuz 1 aylık bir birliktelikte aldatılmış ve sigara içiyor... daha da neler...

bir kere, kaybettiğin birşey yok , aldatan bir eş istemiyorsun demek ki öğrenmişsin.. (tabi ondan duydun mu bilemiyorum)
bak ne güzel artık etrafında daha ço seçme şansın var clapping
heeeyyyyyyy kendine gel psikoooo clapping
bıkak elinen o sigarayı, telkinleri dinle, eft falan yap, sigara sana sadece olumsuz duyguları hatırlatır....

PSİKO 14-10-2007 10:37 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
ben onu çok sevmiştim ama nekadar bağlanmıştım bari aldatıcan neden çıkıon benle bari bana söle amaaan geçti gitti yedik bi kazık bakalım bu sinirle yarin klinikte kaç kişiyi azarlar kavga ıkartırım bilmiomm 789569 789569

Sezennl 15-10-2007 09:35 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Alıntı:

PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
ya daha 1 aycık oldu çıkalı kendisi ankarada kadındoğm asistanı
ordaki arkadaşlardan aldıım duyumlara göre benden hariç müstehcen davranışlara dayanan bi beraberliği varmış ,,
eee bunu öğrendikten sonra ben sigaraya başlamışım az getirin bana bi 70 lik nöromuscular sistemlerimi altüst etmek istiom agl34

Pisikocum ben calistim 3gundur yeni girebildim bilgisara oyuzden simdiden sana yaziyorum.
pisikocum simdi sen yani dedikodulri duyorsun vede sigara iciyorsun oylemi? adiustunde duymussun demis komus lutfen dedikodulara inanipda ne arkadasinla ilsikini zehirle nede kendini. kimse hastalikli paranoya biriyle beraber olmak istemez sen istengmi? senin hakinda birinden birseyler duysa kiz ve sana yaklasimi degisse sende ayrilirsin kzidan korkarsin bu ne ya dersin yapisti bana birakmiyor yuada ikide birde hakimda sunubunu dusuyor diye. simdi hayyata 3 ask vardir birincisi allaha asktir (hoca alonur, dervis olunur vs) karsicinse ask vardir (evlenirlir , ayrilir terkedilinir cocluk cocuk vs) okuluna ask vardir yani ogrenmeye( okursun gelecekte kareyer kendine saglarsin paran p[ulun olur ve sana gercek es gelir) ay anlatabuiliyorsam ne mutlu bana. simdi sen pokulnuna asik olursan eger tum enerjini oraya vermis oluyorsun anlaidnmi beni? ve enerjinle yukselirsin en doruk noktalara cikarsin. ama karsi coinse asik olursan yada allaha asik olursan gelecegin icin okulundanda odun vermen gerekiyor enerjini dagitman gerekiyor. ama Allahimici ccyi tabiki sevecegiz o ayri birdewy karsi cinsimizi tabiki sevecegiz oda ayri birsey ama karsi cins hakinda sunu bunu duyduk diyede aglayip zirlayip ona buna anlatip tellefon paramizdan yada yanlis arkadaslar edinmeyecegiz . sen beni anlamiycaksin ama anlamsan ben sana yine anlatirium tamami? kendine guvenin gelsin, sagligini kendini dusun. dunyanin en cirkinide olsan hayataki yaptiklarinla vede kisiliginle vede karekterinle dunyanin en cekici enguzel erkegi olursun ilerde amma. skain dedikodulara inanma. kendi gozunle 3kez gordgunde inanacakmisin buda kuranda yazar. sana basarilar dilerim

Sezennl 16-10-2007 01:06 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
ee psiko duyumlarin varmi bu arada? yeni duyumlarina gore hareket etcenmi? ee duyumlarina gore sigaraya basladin simdide benden duydunki duyumlar gercek degiller. bilmem size ogretilermi okulda fakat bize ogretikleri kendi gozunle gorurken birde not alicaksin mustechen kelimesi yerine ki o uydurus bir kelimedir o o anda ne ediyor onu yazacaksin mesela ben kendi gozlerimle gordum saat 1i 4 gece kadin dogum asistani adi lale siyadi firtina 40santim etek giymis ki giyse seni beni ilgilendirmez hayat onun sana bana sey y...duser anladin sen onu. bir erkekle goruntu su saci beyaz kamburu var 4santim egilimli pinar firtina sag elini yanindaki duran adamin sol elini tutmus gibi bir tutanak tutacaksin okmi kendi gozunle gorerek. gordun diyelim kizda seni istemiyor kizin kendi secimi sen istersen zehir ic kimseyi ilgilendirmez psiko aklini basina al derim ben baska sey demem tamami?

nilcelep 11-03-2008 01:45 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
Slm psiko...valla sana soyleyecek laf bulamadim bu kadar sana ozel,guzel,ilgili yazilari mesajlari okuyunca insanlar sana ne kadar deger veriyorlar baksana arkadasim,nasilda tek tek ilgileniyorlar seninle,sense oturmus seni aldatan 1 aylik bir iliskinin arkasindan sigarayi birkmaya calisan destek arayan insanlarin yuzune karsi ben yeni basladim birakmayada niyetim yok diyosun valla uzuldum sana yakismadi bu davranis,boyle bir kiz dua etki bu kadar kisa surede 1 ayda gercek yuzunu gosterdi sen simdi oturupda ne kadar sansli oldugunu senin icin ne kadar guzel dusunen,yazmak icin zaman ayiran dostlarin oldugu icin dusunmelisin oyle kotu seylerde yazma lutfen yok yeni basladim yok birakmam falan burada sigarayi birakmak icin destek arayan onca arkadaslarimiz var lutfen heveslerini kirmayalim kimsenin.saygilar ve sevgiler herkese.

hava-hoş 11-03-2008 05:32 PM

Ynt: Sayın Sigara Tiryakisi!!!
 
yok ,,ben de durum farklı,,ben olmayınca içmiyorum,ama olursa içiyorum.etrafımda içen biri olmasın sigara aklıma bile gelmiyor--bu durum 3-4 aydır böyle ,daha önce günde 1 paket içen bir insandım--sanırım olayı hafiflettim ,ama içen birisi oldumu irademe sahip olamıyorum şimdi..alıveriyorum onun paketinden...ya da eşim evde unuttuysa sigarayı içiyorum valllaaa..sinir oluyorum kendime ama engel olamıyorum..bide 1 paket içtiğim günler gelince aklıma "amannn ne var tek tük içiyosun işte bundan bişey olmaz" diyiveriyorum ..ama içtikten sonraki huzursuzluk ve iç sıkıntısıyla başedemiyorum ne yazık ki.....vahim benim durumunm ne öneriyorsunuz arkadaşlar...sıkı uygulayacağım.söz....


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.