Mono Sodyum Glutamat msg MSG diye bi katkı maddesi var. Mono Sodyum Glutamat. Yiyeceklere konunca tadının beyin tarafından güzel algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu farketmiyor, neye konsa tadı güzelmiş gibi geliyor. O yüzden üreticiler en berbat ürünlere dolduruyolar bunu. Bu zararların hepsi çok sayıda çalışmayla kanıtlanmış ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda. Internette araştırılabilir: ZARARLAR: - Bu madde nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Yol açtığı hastalıklar merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları, Sara (epilepsi). - Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı) - Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite - Büyüme hormonu baskılanması - Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet - Böbrek ve karaciğerde hasar - Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor yani bebek de aynı etkilere maruz. ŞU AN PİYASADAKİ NEREDEYSE TÜM CİPSLERDE BU MADDE VAR. GÜVENLİ OLDUĞUNU İDDİA EDEN CHEETOS'U BİLE KONTROL ETTİM, VAR. TADINI GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN HEPSİ KULLANIYOR. İÇİNDE BULUNDUĞU DİĞER ÜRÜNLER KONUSUNDA BİLGİM YOK, ETİKETLERİ KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR. BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENİN İSMİNİ DEĞİŞTİRMEYE BAŞLADILAR. İÇİNDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASİT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN ŞEYLERDEN UZAK DURULMALI. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:16 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.