![]() |
şeker hastalığında yeni bir buluş 2007 eylül ayinda,ısvec lund universitesinde bu konuyla ilgili doktora-calismasini veren dr.anne nilson söyle diyor: ''calısmalarım göstermıstırkı,sabah kahvaltısında yenen yeterı mıktardakı ögütülmemıs tam tahıl ekmegı, kan sekerının 10 saat boyunca yükselmesını önlüyor. yanı aksam yemegıne kadar(bu bugüne kadar bilinmiyordu)ayrica lipid(kan yagi) ve tansiyon üzerindede olumlu etkileri oldugunu, bagarsaklardaki mikroorganizmalari harekete gecirerek,bel etrafindaki yaglanmayi sinirlandirdigini, vücutdaki ınsülün ün daha verimli calistirdigini tesbit ettim.. bunun yanisira dıkkat dagılmasını önlemede ve kısa sürelı hafıza kaybında da olumlu neticeler aldim. bu güne kadar bilinen undaki kepegin magnezyum ve b vıtamın ihtiva ettigi idi. bu ögütülmemıs tam tahıl ekmegınde de zaten bolca bulunmakta.''diyor bn.anne nilson. bu bilgilerin tüm diabet hastalarininda isine yaramasi ümidi ile. çeviri levent veziroglu orjinal haber : http://www.diabetes-world.net/de/749998 http://www.diabetes-world.net/sixcms...rn_150x154.JPG |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:37 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.