Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Genel Sağlık (http://www.hayatimdegisti.com/forum/genel-saglik/)
-   -   Bu Çayı Sakın Kullanmayın... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/genel-saglik/10143-bu-cayi-sakin-kullanmayin.html)

comte 22-06-2008 04:47 PM

Bu Çayı Sakın Kullanmayın...
 


http://www.caytv.com.tr/haberres/1208180413.jpg


Geçen yıl 2 kişinin ölümüne yol açan ve ardından yasaklanan zayıflama hapı, şimdi de çay olarak piyasaya sürüldü. Aman dikkat!
Geçen yıl 2 kişinin ölümüne yol açan ve ardından yasaklanan zayıflama hapı Lida, şimdi de çay olarak piyasaya sürüldü. İnternet üzerinden hiçbir izin alınmadan satılan ilaçla ilgili uzmanlar uyarıyor: ASLA KULLANMAYIN.


http://images.hemalhemsat.com/_uploa...200553_1_1.jpg


Meizi adıyla satılan Lida'nın türevi çayın kutusu, internetten 40-50 YTL arasında değişen fiyatlarla alınabiliyor. Günde 900 gram kilo verdirdiği iddia edilen "Meizi", 'orjinallida', 'bitkiselmucizeler', 'lidaturkiye' gibi sitelerde satılıyor.

ŞİRKETE DAVA AÇILACAK

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, söz konusu ürünle ilgili kendilerine herhangi bir müracaatta bulunulmadığını ve bu ürünün satışına izin vermediklerini söyledi. Bakanlık ayrıca, insan sağlığını tehlikeye sokan şirkete dava açacaklarını açıkladı. Hızla zayıflamak isteyen birçok kişi tarafından kullanılan ürünün hayati tehlikesi bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar ise doktor kontrolü dışında bitkisel ya da başka tür ilaçların kullanılmaması konusunda uyardı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan İlkoca ise ilacın derhal toplatılması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. İlkoca, "Bilimsel olarak haftada 6.5 kilo verilmesi hiç sağlıklı değil. Biz 1 ayda en fazla 2 kilo verilmesini öneriyoruz. Söz konusu çay bu şekliyle asla kullanılmamalıdır" uyarısında bulundu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cankat Tolunay, "İnsan sağlığını hiçe sayan hatta ölümlere yol açabilecek bu ürünle zayıflanamaz" dedi. Yağ yakımını artırdığı iddia edilen çayın merkezi sinir sistemini tahrip ettiğini belirten Tolunay, "Bu çay tam bir aldatmacadır. Para kazanmak için insan sağlığıyla oynuyorlar" diye konuştu. (Takvim)


imported_Angel 23-06-2008 12:08 AM

Ynt: Bu Çayı Sakın Kullanmayın...
 
zaten ben zayıflamaya yönelik olan hap, çay vesaire gibi her türlü ürünün ticari amaçla varolduğunu düşünüyorum..
en sağlıklısı ve en gerçekçisi diyetisyen kontrolunde kilo vermek..ve de düzenli spor...
yoksa öbür türlü yöntemler kendini kandırmaktan başka birşey değil....önemli olan vucudun yağ yakması...
ne malum o ürünlerin yağ değil de size kas veya su kaybettirmediği ?

yeni bir hayat 26-07-2008 04:09 PM

Ynt: Bu Çayı Sakın Kullanmayın...
 


Zayıflamaya ya da beslenmeye yönelik bitkisel besinlerin içeriğine çok dikkat edilmesi, ürünü hazırlayanların uzmanlık dereceleri ve satışa çıkarılan ülkenin ilgili bakanlığınca onaylı olması, yine o ülkenin etiket mevzuatına uygun olması önemle dikkat edilmesi gereken hususlardır..


imported_Angel 26-07-2008 08:03 PM

Ynt: Bu Çayı Sakın Kullanmayın...
 
diyet ve egzersiz yapmak dışında zayıflanmıyor herkesin bilmesi lazım bunu..bunlar para tuzağı

SinanATASOY 19-12-2008 01:27 PM

BitkiselMucizeler.com adlı siteyi incelemenizi öneririm.. İnsanların öldüğü söylenen Lida sadece karalama amaçlı haberlerdi.. Memlekette yüzlerce kişi kullandı ve kullanmaya devam ediyor hala.. Sadece haberlerde duyduklarınıza inanmayın.. Bir haber duyduğunuzda biraz fazladan araştırın.. Birilerinin çıkarına dokunan bazı olaylar malzemeler veya herneyse bir anda karalanabiliyor..

Quanta 19-12-2008 08:38 PM

Bitkisel kaynaklı, ilaç haline getirilmemiş herşeye kuşku ile yaklaşmak gerekir. İlaçlar bitki özlerinden üretilebilir ancak bu süreçte çeşitli kimyasal analizler olmakta, elde edilen aktif maddenin (bitkisel veya kimyasal) insandaki optimum tedavi edici dozu, bunun yanında minimum yan etki oluşturan dozu titizlikle değerlendirilmekte ve piyasaya sürülmektedir. Herhangi bir bitkinin herhangi bir bilinen faydası olabilir. Bunu kullanmak kişiye fayda sağlayabilir. Ama öngörülemez biçimde zararı da olabilir. Acaba kullandığınız maddeyi hangi dozda aldınız? Düşük dozda aldıysanız sorun yok, ya "fil" dozunda alındıysa?

İlave olarak, hiçbir bitkisel ürün saf değildir, yani tek bir etken madde yoktur. Bu nedenle beraberinde pekçok etken maddeye de maruz kalınır. Acaba maruz kalınan diğer şeylerden ne gibi fayda / zarar ortaya çıkar?

Bu nedenledir ki, sonradan pişman olmamak için tüketeceğimiz şeylere azami önem gösterelim lütfen.

Sevgiş ve saygılar

yeni bir hayat 19-12-2008 09:18 PM

Bitkisel kaynaklı ürünlerde, hangi şartlarda üretildiği, WHO ve ilgili bakanlıklarca onaylı olması önemlidir..Üzerinde günlük dozu yazılan ürünler tercih edilmeli. Günlük dozaj belli olmayan ürünler düşündürücüdür elbette..
ilaçlar bitkisel olsun ya da olmasın, kimyasal etkisi olduğu bariz bellidir..Söz konusu hastalığa iyi gelirken başka organlara zarar verebiliyor..
Onun için sağlıklı beslenmeye öncelikle önem vermeli..Sebze ve meyve seçerken parlak ve doğal olanları tercih edilmeli..

Hipokrat'ın şu sözü ne kadar değerlidir:

"Gıda ilacınız olmalı, ilacınız gıda değil.."

Sevgiler..


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.