Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/)
-   -   Bhagavat Gita (Tanrının Şarkısı) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/619739-bhagavat-gita-tanrinin-sarkisi.html)

Berilce 19-09-2011 03:11 PM

Bhagavat Gita (Tanrının Şarkısı)
 
Krişna:

Yeryüzü ödülleri için çalışmayan ama yapılacak işi yapan kişi bir Samyasi’dir§, bir Yogi’dir. Bu dünyaya ait iradesini teslim etmeyen, ondan vazgeçmeyen Yogi olamaz. Duyularının işlerine bağımlı olmayan, yaptığı dünyasal işlerin de bağımlılığına düşmez.

Kalk öyleyse! Ruhunun yardımı ile kendini kaldır, düşmene izin verme. Çünkü kendin kendine hem dost hem düşman olabilir.

İnsan kendi canı dost olur, ne zaman ki Ruh’un yardımı ile onu fetheder. Ama ne zaman ki insan kendi canına egemen olamaz, o zaman kendi düşmanı olur. Canı dinginlik içinde olursa, insan da dinginlik içinde olur.

Görüş ve bilgelik sahibi olarak mutluluk içinde, kendi iç yaşamının hakimi, iken, insanın yüce canı yüksektedir. O kimseye, “Uyum içinde Yogi” denir. Onun için altın da, taş ta, toprak da birdir. O kendi canının doruklarına yükselmiştir. Yakınlarına, yoldaşlarına, dostlarına, kendisine tarafsız ya da ilgisiz davrananlara hatta kendisinden nefret edenlere aynı dinginlik içinde bakar, hepsini aynı iç huzuru ile görür.
Yogi gizli bir yerde, derin yalnızlıkta, zihnine hâkim olarak, hiçbir şey beklemeden, hiçbir şey istemeden arka arkaya her gün Yoga yapsın.

Vücudu, başı, boynu kıpırdatmadan tutarak, görmeyen içsel bakışı ile sabit bir şekilde burun ucuna bakarak, dinginlik içinde, bütün korkular gitmiş, kutlu olmaya adanmış olmanın verdiği dirençle, uyumlu bir zihinle bırakın, beni arzulayarak otursun.

Zihnine sahip olarak bu can uyumu içinde hep bana dua eden Yogi, Nirvana’nın dinginliğine, bendeki en yüce dinginliğe ulaşır. Yoga bir uyumdur. Bu uyum ne çok fazla ne de çok az yiyende, ne çok fazla, ne de çok az uyuyanda bulunur. Yemede, dinlenmede, uyumada, uyanık durmada bir uyumdur, insanın yaptığı her şeyde bir olgunluktur. Her türlü acıdan kurtaran ve dinginlik veren Yoga’dır bu.

Gördüğü her şeyle beni seven insan, nerede yaşarsa yaşasın, gerçekte bende yaşamaktadır. En büyük Yogi, başkalarının zevk ve acısını aynı kendi zevk ve acısı gibi duyar.

Her şeyde beni, ben de her şeyi gördükten sonra bir daha ne ben onu bırakırım, ne de o beni bırakır”

§Samyasi: Her şeyden el etek çeken.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.