Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/)
-   -   Masumiyet (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/619596-masumiyet.html)

Berilce 26-08-2011 12:25 PM

Masumiyet
 
MASUMİYET, SUÇSUZLUK, SAFLIK

İnsan yüreği kayayı bile etkileyebilir. Sonsuz aşk bu mucizeyi doğrulamaktadır. Bırak kalbin delirsin, bırak senin için “deli yürekli” desinler.

Aziz Francis günümüzdeki geçerli kurallar uyarınca tımarhaneye kapatılmalıydı. Ağaçlarla konuşur, hatırlarını sorardı. “Kardeşi, diye seslenirdi cılız bir ağaca; benim için türkü söyle, ne olur?” Sonra oturup ağacı dinlerdi. Ele geçirseler mutlaka akli tedavi altına alırlardı onu. Nehirle, balıklarla konuşurdu. Balıkların kendisini yanıtladığını içtenlikle iddia ederdi. Taşlar, kayalarla sohbet ederdi; saatlerce. Tüm bu veriler deli olduğunu kanıtlamaya yeter de artardı bile.
Evet bir deliydi o, ama kıskanılası, güzel bir deli. Onun gibi delirmek istemez miydiniz? Düşünün birkere, ağacın türküsünü dinleyebilme yeteneği azımsanabilir mi? Taşlar, kayalar, balıklarla kardeş bir yürek kıskanılmaz mı?... Tanrıyı her yerde, değişik biçimde görebilme becerisidir bu. Mantık adına bunların tümü safsatadır kuşkusuz. Oysa bu sevgi yoğunluğu, yapıcılıktır… mucizedir. Herkesin haddi değildir. Böylesi bir yürek safsata değil, mantıksızlık hiç değil, ANLAM’ın ta kendisidir.

Becerebilirsen delir, ama yürek delisi ol. Taşan gönüle sahip bir deli ol, Aziz Francis misali.

Çam ağaçlarında eski bir müzik
Sayfa: 17





WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:38 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.