Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/)
-   -   Anlama, Kavrama (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/619515-anlama-kavrama.html)

Berilce 16-08-2011 11:20 AM

Anlama, Kavrama
 

ANLAMA, KAVRAMA

Diğerlerinde algıladığın, kendinde taşıdığındır. Yargıların, genelde kendi içinde bastırdığın ya da başkalarına yansıttığın gerçeklerdir.



İki Zen keşişi bir nehri aşmak üzere iken, aynı nehrin karşı kıyısına geçmek isteyen korkak, güzel bir kadınla karşılaşşlar. Keşişlerden biri onu omzuna alıp karşıya geçirmiş. İkinci keşiş ise, arkadaşının tutumuna sinirlenmiş, ama tek bir laf etmemi,ş. Budhist bir keşiş, bir kadını sırtına alıp nasıl taşır diye, içi içini yiyormuş. Bir süre sonra manastıra dönmüşler. İkinci keşiş, arkadaşına, “Olayı hocamıza aktarmak zorundayım, çünkü sen kanımca artık lanetlisin” demiş. Kadını taşıyan keşiş ise çok şaşırmış. “Bizlere yasaklanmış bir eylemde mi bulundum?” diye sormuş.
-Unuttun mu? Güzel bir kadını uzunca bir süre sırtında taşıdın, gözlerimle gördüm.
-Doğru, onu taşıdım ama nehrin kıyısında bıraktım. Yani epey önce bıraktım, yere indirdim. Anlaşılan sen onu hala taşıyor gibisin. Öyle değil mi?

İçinde hapsettiğin, ,içine gömdüğün, bastırılmış duygu ve kıskançlıklar, istekler, kaçınılmaz olarak davranışlarında hortlayacaktır. Böylece kendine yalan söyler olacaksın. Eskiler, “Kişiyi nasıl tanırsın… kendin gibi” derlerdi. Panait Istrati’de “insan kendine benzeyenleri, kendi arzularını sever” diyor.

KENDİNİ AŞMA DİSİPLİNİ
Cilt: 4, Sayfa: 220

















gunesss86 16-08-2011 11:26 AM

Cevap: Anlama, Kavrama
 
sanırım hep bu yüzden üzülüyoruz hep kendi yapıcaklarımızı bekliyoruz karşıdan

Berilce 16-08-2011 11:34 AM

Cevap: Anlama, Kavrama
 
Alıntı:

gunesss86 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 804832)
sanırım hep bu yüzden üzülüyoruz hep kendi yapıcaklarımızı bekliyoruz karşıdan

Bu hikayede ön yargı konusu işleniyor, kendinde bastırdığın tüm şeyleri karşıya yansıtıyorsun, karşındaki kişide beğenmediğin, zihinsel vıdı vıdılarla yargıladığın, aslında kendindeki beğenmediğin özelliklerdir. Keşiş'in sırtına aldığı kadının güzelliği onu bağlamıyordu, o sadece yardım etti, ama asıl diğer keşiş'in zihni karışıktı, öyle olmasa taşınan kişinin güzelliği ve cinsiyeti önemli olmazdı o kadar...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:48 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.