Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/)
-   -   Meditasyon (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/619480-meditasyon.html)

Berilce 11-08-2011 02:57 PM

Meditasyon
 

MEDİTASYON, TASAVVUF,
DERİN DÜŞÜNME HALİ

Her şeye ama her şeye, en ufak ayrıntıya bile dikkat et, saygı göster. Büyük-küçük, önemli-önemsiz yoktur. Gözlemci ol, her şey tanrısaldır. Ve Tanrıyı her yerde bulabilirsin.

Uzun yıllar kendini dine adamış bir inançlı kişi, İkkyu’yu ziyarete gider. Hava yağmurludur. İçeri girerken şemsiyeyle çizmelerini kapının önüne bırakır. İkkyu’nun önünde secde eder. Çok önemli, tanrısal, yüce konularda idmanlanmayı ummaktadır. İkkyu ise ona: “Şemsiyeni pabuçlarının sağına mı bıraktın, yoksa soluna mı?” diye sorar. Genç adam şemsiyeyi nereye koyduğunu hatırlayamaz. Bu sıradan ayrıntının önemsiz olduğunu, daha derin konular açılması gerektiğini ileri sürer. İkkyu onu reddedip istişareye hazır olmadığını, yedi yıl daha meditasyon yapıp tekrar gelmesini söyler. Bu yedi yıl boyunca, ufak ayrıntıları, önemli varsaydıklarıyla aynı titizlik ve ciddiyet içinde değerlendirmesini önerir.

Evet, örneğin bir şeftaliyi de, orkestra yönetiyormuşçasına ciddiyet ve özenle soyacaksın. Ve böylece Tanrı’yı her yerde bulacaksın.


KOLAYINA KAÇ ALDIRMA
Cilt:2, Sayfa: 488-491





WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.