Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/)
-   -   Zamansızlıktan kurtaran 3 aşamalı plân (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/617876-zamansizliktan-kurtaran-3-asamali-plan.html)

huzurun kokusu 02-03-2011 06:36 PM

Zamansızlıktan kurtaran 3 aşamalı plân

Zamansızlıktan kurtaran 3 aşamalı plân

pek çok kişi bir günün sadece 24 saatten ibaret olmasına hayıflanıyor. 24 değil de 34 saat olsa yeterli bulacaklar mı? Sanmıyoruz. Zamanı kullanmasını bilmeyince onun varolduğunu bile farkedemeyiz. Zamansızlıktan kurtulmanız için size 3 aşamalı bir plan sunacağız. ABD li ünlü psikoloji profesörü Cary Cooper hazırladı, büyük ilgi gördü: 1.AŞAMA tam olarak ne yapacağına kesin karar ver: senin için cidden önemli şeylerin listesini yap. En önemlileri başa koy. Uzun bir liste hazırlamışsan en önemli olanları bırak, diğerlerini sil.

2. AŞAMA zamanını nereye harcadığını bul: listedekileri yerine getirmek için zamanı nasıl boşa harcadığını bilmelisin. Zaman araştırması yapınca ortaya çıkacak gerçekler seni şaşırtacak. Zamanını nasıl düşüncesizce ve gereksiz işler için büyük israfa harcadığını göreceksin. bir hafta süreyle zaman bilançosu çıkar.Sonra acil ve acil olmayan işleri belirle. Bu dikkat ve tasnif sonunda hatalarını fark edip düzeltmeye başlayacaksın.

3.AŞAMA zamanın işe yarasın: her sabah güne başlarken yapılması gereken önemli işlerin listesini hazırla. öncelikleri işaretle, diğerlerine fazla takılma ki , zamanın işe yarasın. AYRICA : biri bir şey yapmanı isteyince hiç düşünmeden ona "Evet!" deme. Bunu gerçekten yapmaya hevesli ve müsait olup olmadığına karar ver. Eğer o işi yapmak içinden gelmiyorsa ve günlük programını aksatacaksa, "Hayır" cevabını vermekten kaçınma.
  • Zor işleri öne al gün ilerledikçe daha kolay işlere sıra gelsin. Böylece günlük programının tamamlanması kolaylaşır.
  • Telefon konuşmalarının süresini çok kısa tut. Gün içinde herkesin yapılacak işleri olduğuna göre başkalarını da telefon başında oyalaman doğru olmaz. Sen de boşuna zaman kaybedersin, hattın öbür ucundaki kişi de.
  • Arkadaş ve iş toplantılarının başlama ve bitme saatlerini belirle ve buna uymaya gayret et. Belki iş toplantılarında zamana hükmedemezsin ama arkadaş toplantıları için aynı şey söylenemez.
  • Zamanı kullanmak konusunda gerçekçi olmaya özen göster. Zamanın değerini bilirsen zamansızlıktan yakınmazsın.
UYARI! EN GERÇEK VE GEÇERLİ ZAMAN DİLİMİ ŞİMDİDİR!

SON NOT :) UYGULA, MÜTHİŞ SONUCU GÖR! BEN UYGULADIM GÖRDÜM SENDE UYGULA SENDE GÖR :) girlhaha

vefalıdost 10-03-2011 03:36 PM

Cevap: Zamansızlıktan kurtaran 3 aşamalı plân

paylaşım için tşk....

huzurun kokusu 10-03-2011 03:37 PM

rica ederim faydalı olması dileğiyle :)

Zafer yolcusu 10-03-2011 04:33 PM

Çoooookk teşekkür ederim paylaşım için.Gerçektende doğru şeylerden bahsetmiş.Benimde hayatım yoğun geçiyor.Ama ben doğru zamanda doğru şeyleri yapmayı alışkanlık haline getirdim.Bu yazıyı okurkenn kendi yaptıklarıma baktımda gerçekten doğru. :)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:13 AM.