Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/)
-   -   pozitif düşünmek sanattır... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/615825-pozitif-dusunmek-sanattir.html)

zamanı_geldi 14-10-2010 02:21 PM

pozitif düşünmek sanattır...
 
Farkedilmiştir ki, olumlu düşünen insanların başına her zaman olumlu şeyler gelirken, olumsuz düşünen, kafasından olumsuzu geçiren, olumsuzu çağıran kişilerin ise başına sürekli kötü şeyler gelmekte. Bu yüzden gün içerisinde, başımıza ne kadar olumsuz olaylar gelse de, zamanımızın bir kısmını da pozitif düşünmeye ayırmalıyız.
Pozitif düşünce nedir; tanımlayalım:
- Her zaman bir alternatifin olduğunu benimser.
- Öğretilerin dışına çıkabilir, sınırların ötesindedir.
- “Daima bir çözüm yolu vardır” felsefesini benimser.
- Hızlı değişime açık bir düşünce şeklidir.
- İnsanı başarıya götürmeye yöneliktir.
- Gülümsemeye büyük bir önem verir.
- Durum her ne olursa olsun, psişik ve organik yapımıza pozitif dönüşüm sağlar.
- Hızlı ve sağlam karar vermesi öğretisi içerir.
- Düşünce özgürlüğünü en fazla önemsemeyen düşünme sanatlarındandır.
- Özgürlüğün, düşüncede gerçekleşmesini sağlar.
Pozitif düşünürken bazı kabullenmeler ve onaylara ihtiyacımız olacak. Peki bunlar neler ? Sıralayalım :
- Kendimi her nasıslsam o şekilde seviyor ve kabul ediyorum.
- Ben güzelim ve en az herkes kadar sevgi hakediyorum.
- Mutluyum ve başarabilirim.
- Yetenekliyim ve paylaşımcyım.
-Tüm çevremle sağlıklı bir uyum içerisindeyim.
- Hayatta bildiğim gibi ve emin adımlarla ilerliyorum.
- Doğru zamanda ve olmam gereken yerdeyim.
- Yaşamla bütünleştim,bolluk ve bereket beni buluyor.
- Tüm düşlerim zamanla gerçekleşiyor.
- Maddi ve manevi bir huzur içerisindeyim.
- Sağlıklıyım.
- Geçmişimi affetmeye hazırım.
Pozitif düşünme sanatını benimseyip hayata geçirmek için öncelikle şükredebilen bir insan olmayı öğrenip, hayatımızı bu doğrultuda yaşamaya çalışmalıyız. Eğer ki şanslarımızın farkında olursak, kendimizi bir anda bu sanatı uygularken ve yüzümüzdeki bir tebessüm ile bulabiliriz. O yüzden hiç bir zaman ümitsizliğe kapanmayıp; elimizdekilerin kıymetini bilmeliyiz. Pozitif düşünme sanatı bunu amaçlar.

Perfinya 14-10-2010 04:34 PM

Cevap: pozitif düşünmek sanattır...
 
Demek ki ben bir sanatçıyım.

mai-krizantem 14-10-2010 04:53 PM

Cevap: pozitif düşünmek sanattır...
 
Coşkulu insan yaşamın fanatiğidir.Bu kişinin,iyi şeyler olacağına yönelik bir tutumu vardır.Bu nedenle iyi şeyler gerçekleşir.
paylaşım için teşekkürler arkadaşım.....s456s456s456

RenaC 14-10-2010 07:44 PM

Cevap: pozitif düşünmek sanattır...
 
Çok güzel bir konu.Kimi insan nasıl pozitif düşünür onu dahi bilmiyor.Teşekkürler..

matri 14-10-2010 09:39 PM

Cevap: pozitif düşünmek sanattır...
 
cok guzel bilgiler, tesekkurler.

zamanı_geldi 27-10-2010 09:52 AM

Cevap: pozitif düşünmek sanattır...
 
aslında ünlülerin çoğu da tv de bunu anlatıyorlar..negatif düşünceler bizi olumsuz etkiler..sahnede de olsak her türlü tersliği görmemezlikten gelmeye çalışıyoruz..binbir zorluklar içinde dahi pozitif enerji yaymalıyız..çünkü pozitif enerji pozitif enerjiyi getirir..iyi iyiyi getirir prensibine inanıyoruz diyorlar..

Bale 27-10-2010 10:27 AM

Cevap: pozitif düşünmek sanattır...
 
Geçmişimi affetmeye hazırım

bence anahtar kelime daha doğrusu cümle bu..ne zaman ki beni kıranları incitenleri affettim, o zaman daha çok pozitif olayları çekmeye başladım..kolay oldu mu hayır..ama affetmeye niyet ettim..ve affetmeyi seçtim..böyle olunca da rahatladım..çünkü insan unutmayınca sürekli aynı senaryo dönüyor, ve yine başa sarıyor..inşallah hepimiz bunu başarabiliriz..hatta affetmem gereken insanlara bile şimdi bir öğretmen gözüyle bakıyorum..çünkü benim tamamlamam, gelişmem gereken yanımı gösterdikleri için..ve onları gülerek sevgiyle uğurladım hayatımdan:)..ve şimdi mutluluğumun farkında olarak, mutluluğu tadıyorum doyasıya:) herdaim böyle olacağını da umut ediyorum:)

zamanı_geldi 27-10-2010 10:38 AM

Cevap: pozitif düşünmek sanattır...
 
Pozitif Düşünmeyi Kolaylaştıracak Etkenler:

1- Bir karşılık beklemeden yardım yapma felsefesini kazanma

2- Her işin bir zamanı olduğunu ve zamanı gelmeden bir şeyin gerçekleşmeyeceğini idrak etmek. Zira meyve bile olgunlaşmadan yenmez iken bizim bir şeyi hemen ve çabuk istememiz doğru değildir.insan iyi bir şey olunca, o şeyin hemen gerçekleşmesini ister /diler.başına kötü bir şey gelince de isyan eder.biz bir şeyi isterken neyin bizim için daha iyi olacağını bilmediğimiz için bir şeyin gerçekleşmesini (o şey iyi bir şey gibi gözükse bile) hemen dilememeliyiz.biz ancak bizim için hayırlı olanı istemeliyiz. Zira insan bir şeyi dilerken veya o şey hemen olsun isterken bunun aslında kendisi için hayırsız olabileceğini ve belki de o şeyin hayatını mahvedebileceği gerçeğine inanmalıdır.

3- Hayatta maddi şeylerden daha önemli olan manevi şeyler vardır ki kendinizi manevi anlamda destekleyecek çabalar içinde olmalısınız. Örneğin kendi etki alanınızda ihtiyacı olup ta sizden utanan insana yardım elinizi uzatmaktan çekinmeyin..Ya da başka bir deyişle manevi anlamda inandığınız dini öğrenmeye çalışın.

4- Her zaman güzel tarafından bakmaya çalışın. Bu bardağın yarısı boş yerine, yarısı dolu bardak diye cümle kurmanız bile sizi bu anlamada motive edecektir. Olumlu pekiştireçli cümle kurmak sizi topluluk karşısında daha da pozitif bir kişiliğe sokacağı gibi bu kendi bilinçaltınızda da olaylara verdiğiniz tepkilerin negatiften, pozitife kaymasına yardımcı olur. Siz bunu fark etmeseniz de beyin bu olumlu pekiştireci bir süre sonra kodlayarak sizin gerek fizyolojik ve gerekse zihinsel süreçlerinizi olumlu yönde kontrol altına alır.

5- Sinirlerinize ve öfkenize hakim olmalısınız. Bir olay karşısında anında sinirlenmektense olay anında veya olayı ilk öğrendiğinizde susmayı tercih etmeniz kısacası kendinizi frenlemeniz sakinleşmenizi oldukça kolaylaştıracaktır. Hiç siniri yatışmış bir insanla sinirli bir insan bir olur mu ?

6- Ayrıca yapılan birçok araştırma göstermiştir ki pozitif düşünmek, olumlu bakmak, iyimserlik vücutta salgılanan bir çok hormonun hastalıklarla mücadele etmesinde de yardımcı olmaktadır.

serdengeçti 31-10-2010 10:46 PM

Cevap: pozitif düşünmek sanattır...
 
Bunlarçokgüzel sözler ..ama acaba başaran var mıdır


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.