Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/)
-   -   Tanrı'dan Diledim Bu Kadar Dilek.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/513682-tanridan-diledim-bu-kadar-dilek.html)

Belgin ∞ 15-04-2010 11:11 AM

Tanrı'dan Diledim Bu Kadar Dilek..

Tanrıdan gururumu yok etmesini istedim.

Tanrı, “Hayır. Gurur benim yok edebileceğim bir şey değil, senin bırakabileceğin bir şeydir.” dedi.

Tanrıdan sakat çocuğumu iyileştirmesini istedim.

Tanrı, “Hayır. Onun ruhu sağlam, vücut o kadar önemli değil, o geçici bir şeydir.” dedi.

Tanrıdan bana sabır vermesini istedim.

Tanrı, “...Hayır. Sabır büyük acılar çekilerek öğrenilebilecek bir şeydir. Sabır verilmez, hak edilir.” dedi.

Tanrıdan beni mutlu etmesini istedim.

Tanrı, “Hayır. Ben sadece nimetlerimi sunarım, mutlu olmak sana bağlı.” dedi.

Tanrıdan beni çektiğim acılardan kurtarmasını istedim.

Tanrı, “Hayır. Çektiğin acılar günlük kaygılarının önemsizliğini anlamanı, onlardan uzaklaşmanı ve bana daha çok yaklaşmanı sağlar.” dedi.

Tanrıdan ruhumu olgunlaştırmasını istedim.

Tanrı, “Hayır. Kendi kendine olgunlaşmalısın, ama meyvelerini alman için yardım edeceğimden emin olabilirsin.” dedi.

Tanrıdan hayatı sevmemi sağlayacak her şeyi istedim.

Tanrı, “Hayır. Ben sana hayatı vereceğim, böylece hayata dair her şeye sahip olabilirsin.” dedi.

Tanrıdan, tanrıya duyduğum sevgiyi, başkalarına da duyabilmeyi istedim.

Tanrı şöyle dedi: “Ohhh! Nihayet doğru bir şey istedin. “Ruhu olgunlaşmamış bir kul tanrıya hep “ver bana…” ile biten dualar eder, olgunlaşmış bir ruh ise ”vermemi sağla…” diye bitirir dualarını…

ComRad3 15-04-2010 11:17 AM

Cevap: Tanrı'dan Diledim Bu Kadar Dilek..

bu dilekleri ben de istiyorum :D

pimpinella anisum 15-04-2010 11:23 AM

Çok güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler :)

Müşfik 15-04-2010 11:34 AM

güzel bi paylaşım olmuş ama lütfen Allah(cc) ya tanrı demeyin nereden çıktı bu anlamıyorum tanrı putlara denir lütfen araştırın bunu..

Belgin ∞ 15-04-2010 11:59 AM

Alıntı:

>pckopat< Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 644731)
güzel bi paylaşım olmuş ama lütfen Allah(cc) ya tanrı demeyin nereden çıktı bu anlamıyorum tanrı putlara denir lütfen araştırın bunu..

Doğru özneldir. Sizin doğrunuz size, benim doğrum bana :) Bize sadece birbirimizin doğrusuna saygı duymak düşer. Allah, Tanrı ya da başka bir isim söylemem O'nu çok sevdiğim gerçeğini değiştirmez. Ayrıca sadece bu isim kullanılır diye bir şart yok, sevgiyi ve doğruluğu anlatan herşey sonuçta O'nu anlatır.

Ben şimdiye kadar aramıza kimsenin girmesine izin vermedim :) Şartlara, koşullara, sıfatlara bağlı kalmadım sevgimi dile getirirken. Ve bundan da büyük bir mutluluk ve huzur duydum. Bundan sonra da aksini yapacağımı sanmıyorum.

Teşekkür ederim.

Müşfik 15-04-2010 12:05 PM

Alıntı:

redflowers Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645015)
Doğru özneldir. Sizin doğrunuz size, benim doğrum bana :) Bize sadece birbirimizin doğrusuna saygı duymak düşer. Allah, Tanrı ya da başka bir isim söylemem O'nu çok sevdiğim gerçeğini değiştirmez. Ayrıca sadece bu isim kullanılır diye bir şart yok, sevgiyi ve doğruluğu anlatan herşey sonuçta O'nu anlatır.

Ben şimdiye kadar aramıza kimsenin girmesine izin vermedim :) Şartlara, koşullara, sıfatlara bağlı kalmadım sevgimi dile getirirken. Ve bundan da büyük bir mutluluk ve huzur duydum. Bundan sonra da aksini yapacağımı sanmıyorum.

Teşekkür ederim.

Ama konu Allah(cc) olunca tek bir doğru vardır oda onun sözlerinde bahsettiği doğrudur bana yalnız Allah deyin diye ihlas suresinde belirtmiş madem seviyoruz Allah ı o zaman onun emirlerinede uyalım demi:) ama biz müslümanız neden o kadar güzel isimleri varken putlara söylenen tanrı kelimesini kullanalım buda bi özenti yani bırakalım atık şunlara özenmeyi yaa..

Elektra 15-04-2010 12:09 PM

Alıntı:

>pckopat< Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645069)
Ama konu Allah(cc) olunca tek bir doğru vardır oda onun sözlerinde bahsettiği doğrudur bana yalnız Allah deyin diye ihlas suresinde belirtmiş madem seviyoruz Allah ı o zaman onun emirlerinede uyalım demi:) ama biz müslümanız neden o kadar güzel isimleri varken putlara söylenen tanrı kelimesini kullanalım buda bi özenti yani bırakalım atık şunlara özenmeyi yaa..

Ama ablacım, Allah'ın Kur'an da geçen 99 ismi var. Ona yalnızca Allah diye seslenmemizi isteseydi, başka bir sözcük kullanmamıza kısıtlama getirseydi o zaman problem olurdu değil mi? Mesela bende bazen ona Mevlam yada Yüce Yaradan derim, bu kötü bir sesleniş değil, Tanrı diye seslenmekte aynı bunun gibi bence. Önemli olan insanın içindeki Allah sevgisi, O'na nasıl hitap ettiğimiz değil.

Elektra 15-04-2010 12:10 PM

Güzel bir paylaşım olmuş Belgin'cim ellerine sağlık...25889

MuminOKAN 15-04-2010 12:12 PM

O, O'na nasıl baktığınla ilgilenir.
Ben, Tanrı derim, sen Allah dersin, başka biri Yüce Yaradan yada Ulu Enerji vs vs der. Bu böyle uzar gider.
Benimle O'nun arasına sakın ama sakın girme, olurmu. ;)
Çünkü ikimizin arasında. Bilirsin Müslümanlık/İslamiyette zorlama yoktur.

Belgin ∞ 15-04-2010 12:16 PM

Alıntı:

>pckopat< Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645069)

Madem seviyorsunuz Allah'ı ve onun emirlerine uymak istiyorsunuz kullarını yargılamanın yalnız O'nun lûtfu olduğunu da bilmeniz gerekiyor, beni yargılamanın ve yanlış yaptığımı söylemenin sizin üzerinize bir vazife olmadığını düşünüyorum. Siz nasıl söylemek istiyorsanız öyle söyleyin, ben Tanrı demek istiyorsam Tanrı derim, Allah demek istiyorsam Allah. Bu tamamen benim bileceğim bir şeydir. Koşullandırmalara asla gelemem. Dediğim gibi herkesin doğrusu kendinedir. Saygı duymuyorsanız bu sizinle O'nun arasındaki sorundur, hesabı bana değil, beni yargıladığınız için O'na vereceksiniz.

Hoşlanmadığınız bir mesajsa okumaz konuyu geçersiniz, ama bana şunu şöyle yap asla diyemezsiniz. İzin vermem.

Müşfik 15-04-2010 12:18 PM

Alıntı:

Elektra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645110)
Ama ablacım, Allah'ın Kur'an da geçen 99 ismi var. Ona yalnızca Allah diye seslenmemizi isteseydi, başka bir sözcük kullanmamıza kısıtlama getirseydi o zaman problem olurdu değil mi? Mesela bende bazen ona Mevlam yada Yüce Yaradan derim, bu kötü bir sesleniş değil, Tanrı diye seslenmekte aynı bunun gibi bence. Önemli olan insanın içindeki Allah sevgisi, O'na nasıl hitap ettiğimiz değil.

Ama mevlam demek başka tanrı demek başka neden diyelim ki amaç ne yani putlara söylenir o söz o yüzden diyorum

derya88 15-04-2010 12:19 PM

Alıntı:

redflowers Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645015)

Teşekkür ederim.

tamamen katılıyorum harika bir yazı teşekkürlerrr...sevgiyle kal...

MuminOKAN 15-04-2010 12:25 PM

Alıntı:

>pckopat< Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645196)
Ama mevlam demek başka tanrı demek başka neden diyelim ki amaç ne yani putlara söylenir o söz o yüzden diyorum

ARKADAŞLAR BU KONU ÇOK KEZ FORUMUMUZDA SIKINTILARA YOL AÇTI. TANRI, ALLAH.. ANILAN İSİMLER SEBEBİYLE. UNUTMAYIN BURASI KİŞİSEL GELİŞİM FORUMU. NİHAYETİNDE BURASI BİR PAYLAŞIM PLATFORMU.

AFFINIZA SIĞINARAK BİR KAÇ KELAMIM OLACAK,
KİMSE KİMSEYİ YARGILAYAMAZ.
KİM NE İSTERSE DÜŞÜNCESİNİ YAZAR. BEĞENİP BEĞENMEMEK KİŞİYİ ENTERESA EDER. EĞER BEĞENMEZSE BAŞKA KONUYU OKUR. EĞER YAZIYI BEĞENİRSE ANDIĞI KELİME İLE YAZIYI OKUR. ÇOK ZOR DEĞİL DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Müşfik 15-04-2010 12:28 PM

Alıntı:

MuminOKAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645263)
ARKADAŞLAR BU KONU ÇOK KEZ FORUMUMUZDA SIKINTILARA YOL AÇTI. TANRI, ALLAH.. ANILAN İSİMLER SEBEBİYLE. UNUTMAYIN BURASI KİŞİSEL GELİŞİM FORUMU. NİHAYETİNDE BURASI BİR PAYLAŞIM PLATFORMU.

AFFINIZA SIĞINARAK BİR KAÇ KELAMIM OLACAK,
KİMSE KİMSEYİ YARGILAYAMAZ.
KİM NE İSTERSE DÜŞÜNCESİNİ YAZAR. BEĞENİP BEĞENMEMEK KİŞİYİ ENTERESA EDER. EĞER BEĞENMEZSE BAŞKA KONUYU OKUR. EĞER YAZIYI BEĞENİRSE ANDIĞI KELİME İLE YAZIYI OKUR. ÇOK ZOR DEĞİL DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

yargılamak değil ben uyardım ister tanrı der ister allah banane ben görevimi yaptım beni tabii ki enteresa etmez ama ben caiz olduğunu bildiğim için uyarmak istedim bi insanın iyiliğini istemekte suç oldu yanikhkh56

MuminOKAN 15-04-2010 12:31 PM

Alıntı:

>pckopat< Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645291)
beni tabii ki enteresa etmez ama ben caiz olduğunu bildiğim için uyarmak istedim bi insanın iyiliğini istemekte suç oldu yanikhkh56

Bende sizin iyiliğinizi istediğim için O' nun ile arama girmemeniz gerektiğini anlatmaya çalışıyorum :) bu da suç değil sanırım :)

Müşfik 15-04-2010 12:40 PM

Alıntı:

MuminOKAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645315)

Bende sizin iyiliğinizi istediğim için O' nun ile arama girmemeniz gerektiğini anlatmaya çalışıyorum :) bu da suç değil sanırım :)

Yok ben nasıl girebilirim ki aranıza zaten bi kelimenin caiz olduğunu söylemekle,uyarmakla aranıza girilmez diye düşünüyorumy789istediğinmiz gibi hitap edin o Allah la sizin aranızda ben bişey yapamam

MuminOKAN 15-04-2010 12:52 PM

Alıntı:

>pckopat< Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645394)
Yok ben nasıl girebilirim ki aranıza zaten bi kelimenin caiz olduğunu söylemekle,uyarmakla aranıza girilmez diye düşünüyorumy789istediğinmiz gibi hitap edin o Allah la sizin aranızda ben bişey yapamam

Uyarınız için teşekkürler :)
Benimde uyarımı dikkate almanızı tavsiye edebilirim ancak :)
Biliyorsunuz O' nun ile Kul arasına girilmez.
Konu daha da uzamadan kapatalım isterseniz,
paylaşıma saygı bab'ında.

Müşfik 15-04-2010 01:11 PM

Alıntı:

MuminOKAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645489)

Uyarınız için teşekkürler :)
Benimde uyarımı dikkate almanızı tavsiye edebilirim ancak :)
Biliyorsunuz O' nun ile Kul arasına girilmez.
Konu daha da uzamadan kapatalım isterseniz,
paylaşıma saygı bab'ında.

pardon ama sizin uyarınız ne?Allah la sizin aranıza giremem zaten ben bunu mu demeye çalıştınız bencede çok uzadı konu sıkıldım kapansınt678

Elektra 15-04-2010 01:12 PM

Alıntı:

>pckopat< Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645656)
pardon ama sizin uyarınız ne?Allah la sizin aranıza giremem zaten ben bunu mu demeye çalıştınız bencede çok uzadı konu sıkıldım kapansınt678

Offff Yüce Mevlam aklımı koru.girlhaha Genç fenerlim konu zaten kapandı. Hadi sende profiline git, ben bugs bunnyle gelcem blissy

MuminOKAN 15-04-2010 01:15 PM

Alıntı:

>pckopat< Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 645656)

Peki, konu, müsadeniz ile kapanmıştır.

bayşegül 15-04-2010 05:00 PM

belgincim çok güzel paylaşım olmuş ellerine yüregine sağlık

WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:05 PM.