![]() |
Cevap: Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı Alıntı:
|
Cevap: Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı bu kuralları uzun zaman önce arşivime almıştım paylaşmanız güzel olmuş benim begendigim kural 20. kural felsefem olmuştur sevgiyle kalın... |
Cevap: Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı Birinci kural da benim felsefemdir..Hepsi insanın hayata bakışını değiştiren ifadeler.Teşekkür ederim paylaşım için. |
Cevap: Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı Alıntı:
Öncelikle böylesine uzun bir yazıyı bizi okumak zorunda bıraktığı için.girlhaha Şimdi baya bi kafam karıştı.dusun2neutrali5 Bu kuralları mevlevi dergahında tasavvufi duygularla okumak güzel. Bu düşünceleri yansıtıyor. Yoksa o günler için veya şimdiki günler için gündelik yaşamda karşılaştığımız sorunları bertaraf edecek bir rehber değil. Şimdi hakaret etse/iftira atsa birisi cemaat liderinden başbakanına hepsi mahkemeye veriyor. Gazeteleri mahkemeye veriyorlar. Bu,bizim için değil,dergah için yazılmış manzum eser. Şu an olsa böyle bir dergah ve de dervişi bulsam gidip pişmek,feyz almak amacıyla bir an düşünmez giderdim. İşte o zaman bu düşünceler benim davranış klavuzum olurmu diye üzerinde düşünürüm. Belki yine vardır böyle ehil insanlar,bilemiyorum süptil boyutta çekim alanına girmedik,yada o dereceye henüz tekamül edemedik. Neyse var yok bilemiyorum. Şems-i Tebrizi ve Mevlana çok üst düzeyde psişik yeteneklere sahip inisiye 'varlıklar'. Bize saygı duymak,ders almak düşer. Orhan Pamuk'un Kara Kitap romanında ''Şemsi Tebrizi'yi Kim Öldürdü'' adlı bir bölüm vardı. kitabın ismini yanlış hatırlamıyorsam. ...Şİmdi yukarıda yazdıklarım benim düşüncelerim. İyiki yazmışsınız,bende bir kitap vardı,yıllar önce tükenmiş, fotokopi ile çoğaltıp göndermişlerdi. Bu yazıyı okuyunca aklıma geldi,tamamen unutmuşum. Hemen şimdi aşağıya inip alıp geliyorum... ...Evet getirdim,fotokopi halinde; Kitap :Mevlana Ve Medyomluk Hazırlayan:Ruhi Saruhan Yayınevi : Ruh ve Madde Yayınları Yayın Yılı : 1984 İçinde Mevlana'nın telepati,şifacılık,telekinezi vb.olayları sergilediği hayatında ''medyomsal tezahürler'' örnekler var. Çok şaşıracaksınız...t678 Hemen bu bölümde yeni bir konu başlığı açarak yazmaya başlıyorum.actionsmile İyi ki yazmışsın seromoni.956k İyi ki varsın seromoni.s456 |
Cevap: Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı Çok merak ettim ben bunu.Merakla bekliyorumm:) |
Cevap: Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı Allah içte ve dışta her an hepimizi tamama erdirmekle meşguldür. Tek tek herbirimiz tamamlanmış bir sanat eseriyiz. Yaşadığımız her hadise atlattığımız her badire eksiklerimizi gidermemiz için tasarlanmıştır. Rab noksanlarımızla ayrı ayrı uğraşır çünkü beşeriyet denen eser kusursuzluğu hedefler. işte bir çok sorumuzun cevabııı..özlemişim ...tekrar emeğinize sağlık.. |
Cevap: Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı bende elif şafak'ın kitabından sonra hemen bi köşeye not etmiştim bu kuralları günlerce okuyup üstünde düşünmüştüm harika paylaşımlar sağolun hepsi birbirinden güzel ama favorim;- Sekizinci Kural: Başına ne gelirse gelsin karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır. Dileğin gerçekleşmediğinde de şükret. :) |
Cevap: Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı harika çok güzeldi .teşekkür ederim arkadaşım. |
Cevap: Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı ne güzel bir paylaşımdır çok güzelll teşekkürler. şu sıralar Mevlana ve Şems-i Tebriz e merak sarmış durumdayım. bolca okuyorum ilgili kitapları ve büyük bir hayranlık duyuyorum ikisinede. ve içimde bir ukte ne güzel bir İlahi Aşktır yaşadıkları biz o Aşkın zerresini tadabilecek miyiz? acaba. Yaradan cümlemize nasip eylesin böyle bir aşkı. sevgi ve ışıkla dolu olasınız herdaim. |
Cevap: Şems-i Tebrizi'nin 40 Kuralı Ben henüz yeni okuyabildim..çok etkileyici.sık sık okumakta fayda var..çook teşekkürler.. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:32 AM. |