Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/)
-   -   Pozitif düşünce nedir ? ne değildir? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/371966-pozitif-dusunce-nedir-ne-degildir.html)

tiriniti 04-06-2009 10:19 AM

Pozitif düşünce nedir ? ne değildir?
 
Pozitif Dusunce Nedir , Ne Degildir ?

http://img264.imageshack.us/img264/6...2923037ov2.jpg
Pozitif düşünce , sahip olduğumuz yargıların , fikirlerin , kullandığımız sözcüklerin başarıya ve gelişime doğrudan etki ettiğine inanan zihinsel yaklaşımdır . İyi ve olumlu sonuçlar ummak , bir zihinsel yaklaşımdır mesela… Pozitif zihnin beklentisi mutluluk , neşe , sağlık ve başarıdır . Zihin , ne umuyorsa onu bulur . Herkes pozitif düşüncenin gücüne inanmaz . Saçma ve faydasız bulur kimileri . Pozitif düşüncenin gücüne inanan insanların bir kısmı ise bu gücü nasıl kullanacakları nı bilmezler .
Aşağıdaki hikaye pozitif düşünce gücüne güzel bir örnek…

Bay A bir iş başvurusunda bulunmuştu . Ancak kendisine güvenmediği , kendisini başarısız bulduğu için işe kabul edilmeyeceğinden emindi . Başvuruda bulunan diğer kişilerin kendisinden daha başarılı olduğunu , seçilecek kişinin kesinlikle onlardan biri olacağını düşünüyordu . Mülakat öncesindeki bir hafta boyunca zihnin olumsuz düşüncelerle ve başaramayacağına yönelik korkularla doldurdu . Reddedileceğinden emindi neredeyse . Mülakat günü geç kalktı . Giymek istediği gömleğin kirli olduğunu fark etti . Diğer gömleğinin ise ütüye ihtiyacı vardı . Acelesi olduğu için kırışık gömleği giyip dışarı çıktı . Mülakat boyunca oldukça gergindi . Bir taraftan buruşuk gömleğini düşünüyor , bir taraftanda şimdi kabul edilmediğini söylecekler diye telaşa kapılıyordu . Karnı da açtı , çünkü kahvaltı edecek vakti bulamamıştı . Tüm bu negatif düşünceleri mülakat sırasınca davranışlarına da yansımış ve kötü bir etki bırakmıştı . Sonuçta işe kabul edilmedi .
http://img504.imageshack.us/img504/7...2937940qp1.gif
Bay B de aynı iş için müracaat etmişti . Fakat çok daha fazla pozitif bir yaklaşımı vardı . İşe kabul edileceğinden emindi . Mülakat öncesi hafta boyunca işe kabul edildiği anı gözünde canlandırdı . Mülakattan önceki gecede giyeceklerini hazırladı . Erken kalkması gerekiyordu . Bu nedenle erken yattı . Mülakat sabahı , uykusunu almış olarak kalktı . Kahvaltısını yaptı ve mülakat yerine vaktinden önce vardı . Sonuç olarak işe kabul edildi . Çünkü iyi bir izlenim yaratmıştı . Aslında Bay A ve Bay B tecrübe , iş yeterliliği ve donanım açısından benzer niteliklere sahiptiler . Fakat Bay B , zihnindeki pozitif düşüncenin gücü ve yaydığı enerji ile işe alınan taraf olmuştu .
Pozitif düşüncenin varlığına inanmayan veyahut inanıpta nasıl uygulayacağı konusunda herhangi bir fikri olmayan kişiler bu ve benzeri birçok hikayeyi defalarca okumuş dinlemişlerdir . Ancak üstteki hikayeden yola çıkarak analizi yapmak gerekirse , genelde söyledikleri ilk cümle “al hadi olumlu düşünüyorum ben işe alınıcam diyorum oldu mu alacaklar mı beni çok saçma abi” gibi bir tavır takınır .
Oysa pozitif düşünce kesinlikle böyle bir şey değildir . Pozitif düşünce sadece bir haritadır . Siz o haritayı doğru okursanız yolunuzu bulursunuz . Aksi takdirde haritanız var diye asla olmak istediğiniz yerde olamazsınız . Öncelikle amacınızın ne olduğunu cümle kurarak kendinize ifade etmelisiniz .
“Ben bu sınavı geçicem”
“Bu maçı kazanacağız”
Net bir şekilde , şüphe taşımaz bir şekilde isteğinizi dile getirmelisiniz . Bir sonra ki adımda ise peki seçtiğim bu noktaya ulaşmam için yapmam gereken nedir sorusunu yanıtlamalısınız . Başka hiçbir yan etkeni düşünmeden sadece sizin ne yapmanız gerektiğini düşünerek . Sınava girecek öğrenci hoca zor sorar mı yada şuradan sorar buradan sormaz mı diye kafa karıştırıcı etkenlerle uğraşmadan hedefinize yönlendirici yolu çizmeniz gerekmektedir . Alternatif hiçbir çözüm düşünülmeden direk çözüme odaklanılmalıdı r . İşte pozitif düşünce ancak böyle gerçekleşir . Tek ve net hedeflere odaklanma ile gerçekleşir .
Ya İstiklal ya ölüm
Çanakkale geçilmez
Geldikleri gibi gidecekler
Tıpkı bunlar gibi cümleler dile getirildiği vakit , dinleyenleri de etkisi altına alan bir büyü yaratacaktır pozitif düşünce….
NOT : Hikaye beyin gücü dergisinden alınmıştır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:43 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.