Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Galaksiler Gezegen Resimleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/galaksiler-gezegen-resimleri/)
-   -   Galakside yıldız patlaması (http://www.hayatimdegisti.com/forum/galaksiler-gezegen-resimleri/227051-galakside-yildiz-patlamasi.html)

MuminOKAN 04-02-2009 09:20 AM

Galakside yıldız patlaması
 
arkadaşlarım, akşam history channel da izlediğim programda duyudum ve ilgimi çekti. bulduğum yazıları paylaşmak istedim.

NASA gökbilimcileri, Chandra teleskobunun çektiği görüntüleri birleştirerek Samanyolu galaksisinde meydana gelen yeni bir yıldız patlamasının (Süper Nova) resmini elde ettiler. http://www.astroset.com/bireysel_gel...images/m50.JPG
İnfilak eden yıldızdan geriye kalan parçaların olanca ayrıntısıyla görülebildiği fotoğrafın, yıldızların gelişimi ve evrenin genişlemesi hakkında bilim adamlarına ipucu vermesi bekleniyor. (11 Ocak 2007-Hürriyet) Galaksiler
Bilim adamları yeni ipuçlarının peşinde araştırmalırını sürdürürken bizler de amatör, evren bilime meraklı olan araştırmacılar olarak Berrak bir gecede başımızı kaldırıp, gökyüzüne çıplak bir gözle bakacak olursak, lacivert bir atlasın üzerine yayılmış minicik pırıltılar gibi görünen yıldız kümeleri görürüz. Bize uzaklardan göz kırpmakta olan, o minicik pırıltılardan bazıları tek tek yıldızlar olmayıp her biri milyarlarca yıldızdan meydana gelen galaksilerdir.
Galaksileri meydana getiren madde, son derece genişleyerek incelmiş hidrojen bulutlarıdır. Bu bulutların yoğunluğu o kadar düşüktür ki, dünyamızın hacmi kadar bir kısmının, ancak bir çay kaşığı su ağırlığında olduğu hesaplanmaktadır.
Böyle yoğunluğu çok düşük fakat çok geniş bir gaz kütlesinin belli bir noktasında, düzenli bir şekilde girdap hareketleri başlar. Bu nokta, doğacak olan galaksinin çekirdeğidir. Girdap hareketi, etraftaki maddeyi kendisine çeker. Böylece çekirdekte yoğunluk artmaya başlar. Yoğunluk arttıkça anafor hareketlerinin hızı da artar. Bu da daha fazla maddenin çekirdekte toplanması ile son bulur. Bu şekilde merkezde toplanan gaz kütlesi, ilk yıldızlar kümesini meydana getirir. Bizim galaksimizin çekirdeği de böyle küresel yıldız kümelerinden oluşmuştur.

Biz Samanyolu'ndayız
http://www.astroset.com/bireysel_gel...images/m51.JPG İşte biz bu galaksilerden sadece bir tanesi olan Samanyolu Galaksisinde bulunuyoruz. Samanyolu Galaksisinin içinde 200 milyar yıldız vardır. Güneşimiz bu yıldızlardan sadece bir tanesidir. Samanyolu ise bu evrende varlığı şimdilik belirlenebilen 100 milyar galaksiden ancak biridir.
Spiral galaksiler sınıfına giren Samanyolu, ortada bir disk şeklini almakta ve bu diskin iki yanında spiral kollar uzanmaktadır. Ortadaki diskin kalınlığı 10 bir ışık yılı, bütün galaksinin çapı ise 100 bin ışık yılıdır. Saatte 10 bin kilometre hızla diğer ucuna gitmeye kalksak, bu yolculuk tam 15 milyar 800 milyon yıl sürerdi.
Üstelik galaksimiz evrenin çok geniş olan uzayında yüzen biricik yıldızlar topluluğu değildir. Teleskoplarla yapılan çeşitli araştırmalar, uzayın çok uzaklarında bizim güneşimizin de üyesi bulunduğu yıldız grubuna benzeyen, daha birçok yıldız gruplarının varlığını ortaya koymuştur. Ve yeni evren teorileri “Sürekli oluşlar ve oluşların devamlılığını” ifade eden astronomik gözlemlere dayandırılmaktadır.

Önümüzdeki yıllarda bir kerede oluş (Big/Beng) yani tek bir kere de patlama ve oluş teorileri de bilim adamlarının inanılmaz çabaları ve yeni gözlemler aracılığıyla genişleyen evren teorilerine yerini bırakacak gibi görünmektedir.



Galakside yıldız patlaması

MuminOKAN 04-02-2009 09:29 AM

Rusyadan Dünya İçin 2012’de “Ölü Yıldız” Patlama Uyarısı

29 Mart 2008

Sorcha Faal

Rus Bilimler Akademisi Enstitüsü’
nden çok garip bir rapor ve ünlü bilim adamı Boris Shustov’ın aktarımı, Dünyamızın son yıkımına yaklaşmış birölümcül” yıldızdan gelen “olması yakın tehlikede” olduğunu uyarıyor. Avustralya!nın Herald Sun Haber Servisi tarafından bildirilenler şöyle diyor;

Dünya’ dan sadece 8000 ışık yılı uzakta ışıldayan bir YILDIZ felaketsel bir patlama ile sonuçlanabilecek kendini yıkım yolunda.

Kozmik sürede bize yakın olan -- istikrarsız yıldız, Sagittarius takımyıldızında WR104 olarak bilinen dönen bir fırıldak sisteminin parçasıdır. Uzmanlar, yıldız patladığı zaman Dünya
ya doğru yıkıcı gamma ışını radyasyonu demetini gönderebileceğinden korkuyor.

Bu
ölü yıldızın daha ayrıntılı incelenmesi şunları ifade ediyor; WR104 Dünyadan 8000 ışık yılı uzakta yerleşik bir Wolf-Rayet yıldızdır. İkili bir yıldızdır.

Yıldızlar 220 günlük bir yörünge periyoduna sahipler ve etkileşimleri 200 AU uzunluğunda spiral bir
fırıldak dışarı akış modeli üretiyor. Spiral tozdan oluşuyor. İki büyük yıldızın etkileşmesinden oluşan yıldızsal rüzgarın olduğu bölge tozun oluşması için malzemeyi yeterince sıkıştırır ve sistemin dönüşü spiral şekilli modele neden olur.

WR 104
ün dönüş ekseni Dünyanın 16° si içinde hizalıdır. Bu, WR 104ün sonuçta süpernova etkilerinin potansiyel içeriklerine sahip olabilir, çünkü bu patlamalar dönüşsel kutuplarından jetler (fıskiyeler) oluştururlar. WR 104ün gamma ışını patlaması üretmesi de olasıdır, bu zamanda kesin bir şekilde tahmin etmek mümkün değildir.

Gezegenimize WR104’
ten gelen tehlikelerin tam kapsamı, Dünya’ nın astronomi topluluğunun en yüksek seviyelerinde tartışılmaktadır, bu rapor karşılaşabileceğimiz en afetsel senaryoyu ayrıntılandırıyor ve geçen ay şimdiye dek görülen en büyük kozmik patlamadan alınan tamamlanmış hesaplamalara dayanıyor. AFP Haber Servisinin bildirdikleri:

NASA şimdiye dek kaydedilen en parlak kozmik patlamayı belirledi Dünyadan çıplak gözle görülebilen 7,5 milyon ışık yılı uzaklıkta muazzam bir enerji patlaması, US uzay ajansı bildirdi.

Patlama, Dünyanın kendisinden daha yaşlı olan gamma ışını patlaması, National Aeronautics ve Space Administration' s Swift uydusu tarafından izlendi ve görsel yardım olmadan görülen en uzak mesafedeki nesne rekorunu kırdı.

NASA
nın Goddard Uzay Uçuş Merkezinden Swift ekip üyesi Stephen Holland Herhangi başka bilinen nesne veya patlama türü bu kadar uzak mesafede çıplak gözle görülmedi dedi.

Daha da ilginç olan, bu raporlarda Dünyamızın geçmişte bu tür başka ciddi tehlikeler ile karşı karşıya geldiği hipotezleri bulunuyor ve aslında Amerikan Astronomi Topluluğu dinozorların felaketsel yok oluşundan sorumlu olan şeyin bir asteroid değil bir gamma
ışını patlaması olduğu tartışmalarını işitti.

Ancak, bu raporlar öncelikle Japon bilim adamlarının güneş sistemimizde
Gezegen X adı verilen 10 uncu bir gezegenin yakın zamanda ortaya çıkışı uyarıları ile ilgili yaptıkları hesapların doğru olduğunu ifade ederek bu teorileri yorumluyor. AFP Haber Servisi şöyle bildiriyor:

Japon Üniversitesindeki bilim adamları, Dünyanın üçte ikisi büyüklüğünde başka bir gezegenin güneş sisteminin uzak bir yerinde dönmekte olduğuna inandıklarını söyledi. Kobe Üniversitesindeki araştırmacılar bilgisayar simülasyonu kullanarak yaptıkları hesapların, gizemli X Gezegeni’ nin bulunmasının sadece zaman konusu olduğu sonucuna varmalarına neden olduğunu söylediler.

Kobe Üniversitesi profesörü Tadashi Mukai anlattı;
Çok soğuk olması nedeniyle, bu gezegenin yüzeyi buz ile, buzlu amonyak ve metan ile kaplanmış olmalıdır. Mukai ve araştırmacı Patryk Lykawkanın çalışması Astronomi Dergisinin (ABD) Nisan sayısında yayınlanacak.

Dünyanın kütlesinin yüzde 30 - 70 ine sahip henüz bilinmeyen, gezegen sınıfı göksel bir nesnenin güneş sistemimizin dış kenarlarında mevcut olduğu yüksek bir olasılıktır. Eğer araştırma geniş bir ölçekte yapılırsa, gezegen muhtemelen 10 yıldan az bir sürede keşfedilir.

Ekip,
Henüz bulunmadığı için X Gezegeni (Planet X) olarak adlandırılan gezegen uzunca eliptik bir yörüngeye sahip olacaktır ve güneş etrafında bin yılda bir dönecektir dedi.

Bu rapor şöyle devam ediyor; WR104
den gelen felaketsel gamma ışını patlamasının önemi, güneş sistemimizin içinde X gezegeninin yörüngesi sırasında artıyor; ve bu X Gezegeninin yörüngesi bu patlamanın büyük şoklarını, Dünyamıza erişen gamma ışını patlamasının atomaltı parçacıklarını absorbe ederek Dünyamız için bir çeşit kalkan olmalı; X Gezegeninin kütlesinden geçtikten sonra, Amerikan Nobel ödüllü bilim adamı Richard Feynman tarafından kabul edilen teorilere dayanan karakterinde antimadde olacaktır: Feynman antimaddenin zamanda geriye doğru giden madde olduğunu ifade ediyor.

Dünyamızın, kendi bütünlüğünde, bu tür antimadde patlaması ile
yıkanmasının etkileri, şu andaki Dünyamızı şimdiye dek bildiğimiz her şeyin sona ermesine götürecektir ve insanlığı bir kaos zamanına fırlatacaktır.

İnsan varlıklar için böyle bir olay gerçekleşirse, bunların etkisi zihinlerimiz tarafından en çok tutulan neyse ona anında
tercüme edilirdi. En düşük düşüncelere sahip olanlar daha alt boyutlara inerdi, yüksek düşüncelere sahip olanlar yüksek boyutlara itilirdi.

Ayrıca, bu hesaplar, insan varlıkları için yollarını geçmiş zamanlara ve de gelecek zamanlara doğru
itebilme potansiyelinin var olduğunu gösteriyor.

Ama, bu raporların en ilginç hesapları, eğer böyle bir olay gerçekleşirse, en olası tarihin 2012 yılında olmasıdır. Bu tarih, kadim Maya Takviminin Dünyamızın bu çağın bitişini 21 Aralık 2012
de göreceği uyarısı ile çakışıyor.


Budur.com - Spiritel ve Metafizik Forum - 2012de l Yldz Patlama Uyars

UĞURBÖCEĞİ 05-02-2009 11:56 AM

Merhabalar;
Bu patlamalar gerçekleşirse biz bundan nasıl etkileneceğiz?
oksa dünyanın sonuna mı yaklaşıyoruz...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:37 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.