Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Forum Oyunları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forum-oyunlari/)
-   -   Güzel Bir Mantık Sorusu İstermisiniz? :) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forum-oyunlari/197318-guzel-bir-mantik-sorusu-istermisiniz.html)

CeM 13-01-2009 11:49 PM

Güzel Bir Mantık Sorusu İstermisiniz? :)

Bir tatil kampında cüzdan çalınmıştır.Cüzdanı çalan X,Y.Z.T ve U adlı kişilerden birisidir.Bu kişiler sorgulamalarında aşağıdaki üçer önermeyi yapmışlardır
X: (1) Cüzdanı ben çalmadım
(2) Hayatımda hiçbirşey çalmadım
(3) Cüzdanı T çaldı

Y: (4) Cüzdanı ben çalmadım
(5) Benim kendi cüzdanım var
(6) U,cüzdanı kimin çaldığını biliyor.

Z: (7) Cüzdanı ben çalmadım
(8) Bu kampa gelmeden önce U'yu tanımıyordum
(9) Cüzdanı T çaldı.

T: (10) Ben suçlu değilim
(11) Cüzdanı U çaldı.
(12) X beni suçlarken yalan söylüyor

U: (13) Cüzdanı ben çalmadım
(14) Cüzdanı Y çaldı
(15) Z beni çocukluğumdan beri tanıyor
Sonra anlaşıldığına göre her kişinin yaptığı önermenini ikisi doğru biriyse yanlıştır.Bu durumda cüzdanı kim çaldı? Lütfen açıklaması ile yazalım :) ve diğer forumlardan kopya çekmiyelimy789

keskin38 08-04-2009 07:55 PM

Cevap: Güzel Bir Mantık Sorusu İstermisiniz? :)

khkh56khkh56 kimse bulamamış cevabı ama buluncaka gibi de değil ki yaaa ahiret sorusu gibi mubarek

teoman_ 08-04-2009 11:34 PM

soruyu x, y, z yerine isimlendirerek cevaplandırdım. cüzdanı yeliz yani Y çalmış
geçmiş olsun herkese

X-men:
(1) Cüzdanı ben çalmadım D
(2) Hayatımda hiçbirşey çalmadım D
(3) Cüzdanı Teoman çaldı Y

Yeliz:
(4) Cüzdanı ben çalmadım Y
(5) Benim kendi cüzdanım var D
(6) Ulaş,cüzdanı kimin çaldığını biliyor D

Zeynep:
(7) Cüzdanı ben çalmadım D
(8) Bu kampa gelmeden önce Ulaş'ı tanımıyordum D
(9) Cüzdanı Teoman çaldı. Y

Teoman_:
(10) Ben suçlu değilim D
(11) Cüzdanı Ulaş çaldı. Y
(12) X-men beni suçlarken yalan söylüyor D

Ulaş:
(13) Cüzdanı ben çalmadım D
(14) Cüzdanı Yeliz çaldı D
(15) Zeynep beni çocukluğumdan beri tanıyor Y

roxie 21-04-2009 10:44 PM

cüzdanı y çaldı, neden :

eğer her kişinin söylediklerinden 2si doğruysa X'in yalanı "cüzdanı t çaldı"dır. Çünkü cüzdanı X çaldıysa hem "cüzdanı ben çalmadım" hem de "hayatımda hiçbirşey çalmadım" yalan oluyor, bu da kurala uymuyor. Böylece T yi eliyoruz. X i de doğruyu söylediğini kabul edip eliyoruz.

sonra Z ye baktım. cüzdanı çalanın T olmadığını kesinlikle biliyoruz. Yani Z'nin söylediği yalan "cüzdanı T çaldı." Demek ki "Cüzdanı ben çalmadım" ve "Bu kampa gelmeden önce U'yu tanımıyordum" doğru. Z'yi de eledik.

U'ya bakıyoruz : Z'nin "Bu kampa gelmeden önce U'yu tanımıyordum" sözünü doğru kabul ettiğimizden "Z beni çocukluğumdan beri tanıyor." yalan demek kiiii "cüzdanı ben çalmadım" vee "cüzdanı Y çaldı" doğru. =))

Y'nin sözlerini de sağlama yapmak için kullanıyoruz : "Cüzdanı ben çalmadım" Yalan
"Benim kendi cüzdanım var" doğrudur.
"U,cüzdanı kimin çaldığını biliyor." bu da doğru zaten U da cüzdanı Y çaldı diyor =)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:39 AM.