![]() |
ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol arkadaşlar bahsediceğim konuya değerli yorumlarınızı bekliyorum... bir erkek ve bir kadının arasındaki ilişki hakkında soru sorucam bir anket gibi düşünün ve ayrıca kendi fikrimi de yazıcam.. her ilişkide (evlilik veya flört) problemler olur. burda ilişkinin gidişatını belirleyen ilişkinin temelidir. bireylerin temele kattıkları kadar ilişki sağlam durur. peki sizce ilişkilerin temelinin sağlamlığı konusunda erkeğin veya kadının kattıkları nelerdir, kıyaslanabilir mi? yoksa aynı değerdemmidir? ilişkinin ayakta durmasında daha çok hangi taraf etkindir? benim fikrim kadındır. çünkü; kadınlarda dygusallık mantığa ağır basar 2sinden de vardır ama biri ağır basar. erkeklerde ise mantık duygusallığa ağır basar. tabikide mantıksız bir ilişki olmaz olsa bile sağlıksızdır fakat ilişkinin cansuyu 'duygu'dur. temelinde ne kadar saf temiz tutkulu duygular varsa o ilişkinin harcıda okadar sağlam olur. şöyle diyebilirim; erkek gidişatı belirler kadın ayakta tutar. erkek gidişatı belirler derken kelebek etkisi misali ilk önce küçük bir hareket doğar erkek tarafından ve kadın bunu nasıl yorumlarsa dalgalar o denli büyük veya küçük olur. yani her iki türlüde kadın etkinliği erkeğe oranla çok çok daha baskındır. kadın kalbini saklamaz saklayamaz, adeta avuçlarının içindedir. hayat yolunda yüreği avuçlarının içindeyken yol alır, bunun sonucunda da yüreğinin yara alması kaçınılmazdır. yüreği ortadadır. ilişkide yüreğinin içinde saklıdır. herşeye rağmen onu koruyabilirse ne ala. yüreklerinizin hep sapasağlam kalması dileğimle.... |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol Bu kıyaslama bence çok da mantıklı değil. Bir ilişkiye kadının da erkeğin de kattıkları eşittir. Feminist bir rekabet gibi geldi bana bu kıyaslama. Ancak eşcinsel ilişkilerde böyle bir şey yapılabilir. Aksi takdirde iki farklı cinsi mukayese etmek kedinin kendi kuyruğunu kovalamasından farklı değildir. Erkek erkektir, gerekirse(ki bu asla gerekmemeli) başka erkekle kıyaslanır. Ama asla bir kadınla değil. Erkek ya da kadın diye ayırmak dediğim gibi cinsiyetçi bir ayrım olur. İkisi farklı özelliklere sahiptir bu yüzden iki farklı cinsiyet bir araya gelir, bu yüzden ilişkiler meydana gelir. Kıyaslama şartsa cinsiyetten değil, bireylerin kattıklarından yapılabilir. Bu da tartışma yaratabilir. 'Ben daha çok özveride bulundum, sen bulunmadın' gibi çocukça bir münakaşa ortaya çıkabilir :) |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol ah cliviaff ahh senle bi anlaşamadık :) eklicektim konuyu açarken feminist algılanmasın diye ama vazgeçtim. keşke vazgeçmeseydim. ilişki içinde erkek kadın kıyaslamasına karşı çıktın ( ki bence tartışmaya gayet açık bi konu. heleki günümüzde ve günümüz toplumunda). duygu-mantık kıyaslamasına yorum yapsaydın bari. evliliğimde değişik bir süreçten geçiyorumda sizlere bu yüzden danışmak istedim bu konuyu. |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol Alıntı:
Hala erkek-kadın kıyaslamasına karşıyım. Bunun cinsiyetle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Erkek üstüne düşeni, kadın üstüne düşeni yaparsa zaten uyumlu bir ilişki olur. Yaşanmışlıklar belki senin dediğin olabilir. Yani mesela senin ilişkinde sen daha çok şey yapmışsındır. Eşin sorumsuzdur. O zaman olabilir. Ama onun sorumsuz olması erkek olduğundan ya da senin çok özveride bulunman kadın olmandan kaynaklanmıyor. Demek istediğimi anlatabildim mi? Duygu ve mantık kıyaslaması da aynı şekilde. İkisi birbirini tamamlar/tamamlamak zorunda. Duygularıyla hareket eden bir kadın bile bir yerde mantığını kullanıyor, kullanmıyor mu? |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol seninki hoş bir duru görüş. belkide dediğin gbi ben dalgaların arasında görmeye çalışıyorum ondandır. ammavelakin ısrarlıyım kadın erkek tümm yaşam hakları konusunda eşittir fakat tabiri caizse hamurları farklıdır. ilişkiye kattıkları farklıdır. bu dengeliyse ne ala fakat bir eksiklik varsa bunu daha çok kadın örtmeye çalışır... |
İlişkiye kattıkları farklıdır doğru, çünkü öyle olmak zorunda. Sende olmayan onda, onda olmayan da sende olacak. |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol merhaba arkadaşlar.ben de bişeyler söyleyebilir miyim. Okuduğum bir kitapta '' erkek evrenin görünen yüzü, kadın ise görünmeyen yüzüdür. Bu yüzden erkek mantıksal, kadın ise duygusal davranır'' diyor. Öcelikle bunu kabullenmekte fayda var diyorum. ilişkilerde ise eşlerin birbirinini tamamlaması gerektiği önemli bir konu. aksi takdirde hangi taraf olursa olsun tek başına bir ilişkiyi sürdüremez.. başka önemli bir nokta, erkek kadından bir adım önde olmalı.ayakları yere sağlam basmalı.basit bir rüzgarda kırdaki otlar gibi sallanmamalı.. sevdiği kadının hayranlığını kazanan bir erkeği, zaten kadını yalnız bırakmaz.çünkü o da kendini erkeğinin yanında rahat ve huzurlu hisseder. |
onun haricinde çok doğru. öncede dedğim gibi erken bir evlilik yaptım 3 yıllık evliyim ve evliliği daha yeni yeni tanımaya başlıyorum. ve herkes için söylüyorum sakınn erken evlenmeyinnngirlhaha |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol Okurken yoruldum yazdıklarınızı girlhaha Birkeresinde,,bilenler bilir Selin Karacehennem diye bi evlilik danışmanı hanım vardır,,tarzını çok severim,,onun şöyle bir cümle söylediğini duydum ve """hı,,aslolan buymuş"" dedim kendikendime,,şöyle diyordu : erkekler bukalemun gibidir,,karşısındaki kadının tavrına göre,,tavır alırlar"" yani demek istiyor ki,,ipler kadının elinde bence de karşında,,imalat hatası olan bir erkek yoksa,,yani en azından tedaviye cevap verebilecek bir vakaysa,,bir kadın,,yeterince sabır ve zekayla ilişkiyi her aşamada kotarabilir.. Ama illaki de çabalamalıdır diye birşey yok bence,,seviyorsan,,emek vermeye değeceğini düşünüyorsan,,hala tükenmemişsen,,denenebilir,, uzun lafın kısası,,evlilikte erkeğin belirleyici olmasını beklemek doğru değil ,,çünkü onlar öyle bir duygusal ya da zekasal donanma sahip değiller,,herşey kadında başlar ve biter,,bu benim şahsi kanaatim tabii,,actionsmile |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol Tatmin olacaksanız şöyle bir söz de var: "Yuvayı dişi kuş yapar." |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol sağlıklı düşünebilmek nedir.. bana bunu tarif edebilir misiniz.. kişi kendini geliştiremedikten sonra gerisi hikaye.. |
|
|
ben erkeğin kadından bir adım önde olması gerektiğini düşünmüorumm .kadınlar nie ezilioo erkek parayı kazandığı için yaptırıma başlıoo yaptırım oldugu yerdee kadınn mutlu değillkii.. kadın herzamn sağlam durmalıı. |
bunun gibi bir çok örnek olabilir. yeniden hatırlatıyım feminist değilim :) sadece ailede aile dostlarında arkadaşlarım arasında gördüğüm bütün ilişkilerde kadın bi şekilde daha aktif rol oynamıştır. ama kadınlarımızın doğasında affetme hatayı örtme sevgiyi katma gibi unsurlar daha çok bulunur bu da hem ilişki devamı için hemde hayatla olan ilişkimize de yorarsak yaşamak yaşamı devam ettirmek için gerekli donanım kadın 'hamurunda' daha çok bulunur.smil56 |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol yeldacım sen de haklısın. geleneklerle içiçe yaşadığımız toplumda maddi ve manevi erkek bir adım önde olduğu müddetçe kadın daha bir eziliyor. ama kadınların çoğu şikayetçi değil. 'ben koruma altında olıyım da ne olursa olsun' diye düşünüyorlar. fiziki üstünlükleri erkeklere yeter diye düşünüyorum. :) yaşam kalitesini oluşturan her türlü haklardaki eşitlikte bir sağlıklı bir ilişkiyi sürdürmeye yeter diye düşünüyorum. |
Erkeklerde de hatayı örtme gibi özellikler olabiliyor, birkaç tane çift tanıyorum, kadın eşini aldatmasına rağmen erkek hala onunla birlikte. Bunlar yaşanılan şeyler. Kadınlarda söylediklerinin daha çok olmasının hamurdan kaynaklandığını sanmıyorum. Toplumsal çevreden ve yaşanmışlık birikimlerinden olabilir. |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol yaşamda istisnaların olmadığı hiç bir durum hiç bir olay yoktur. elbette aldatılan ve affeden bir çok erkek var. dünya çapındaki bütün araştırmalar göstermişki çoğu zaman erkek aldatan taraf oluyor. sen azınlığa bakarak yorumunu yapıyosun ve böyle olunca sana kesinlikle haksızsın diyemem. ve gösterdiğim sadece bir örnek. gerçekçi bir örnek. ben göçmenim eşim doğulu. doğu-batı sentezi gibi yaşıyorum hayatı. aynı zamanda yurt dışında 'moder ve çağdaş' dediğimiz ülkelerdenden işim dolayısıyla bir çok arkadşım var. evrensel bir hayata sahibim ne mutlu bana :) fakat her tarafta çoğunluğu oluşturan grup şuan üzerinde tartıştığımız grup. örnek verirsel, güzellikleriyle,üstünlükleriyle, çalışkanlık ve başarılarıyla, tek başlarında ayakta durabilme yetisine sahip olarak anılan rus kızlarında bile, durum 'çoğunlukta' aynı. |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol Sen bugüne kadar yaşadığın çevreden bahsedince ben de ona göre yorum yaptım. Azınlığa bakmamın sebebi senin söylediklerine yorum yapmış olmam. Sevgiyle |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol cliviafcım olay kimin ne yorum yaptığı değil aslında. yaptığın yorumdan sonra düşündümde olay aslında azınlık çoğunluk değil. senle bu fikir alışverişimiz tamamen kadın erkek savunması halini aldı. değerli yorumların için teşekkür ederim. farklı bakış açısı sağlama çaban için de teşekkür ederim. dünya zaten ikiliklerle zıtlıklarla dolu. ben kadınds biter olay diyorum sen ewet ama aynı oranda olayın erkekte de bittiği ilişkileri söylüyosun. doğru mu? doğruysa bir kere daha içtenlikle teşekkür ediyorum... ben böyle düşünüyorum sen öyle düşünüyosun... tartışmanın gidişatı kısır döngü... |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol Merhabalar, Yukarıdaki görüşlerden ayrı olarak, sadece kendi görüşümü belirtmek için ben de bir şeyler yazmak istiyorum... Bana göre evlilikte en büyük rol diye birşey olmaz, çünkü iki kişinin birlikteliğinden oluşan bir yapıya ilişkin sorumluluğu tek tarafın üstlenmesi veya "en büyük rol bana ait" demesi bence doğru değil. Evlilikten anlaşılan birliktelikse, her kişinin kendine ait görüşleri, duyguları vs. olduğu bilinerek, kararlar birlikte alınmalı ve birlikte hareket edilmeli.. Dün okulumuzun değerli kişisel gelişim uzmanının düzenlediği seminere katıldım ve bu seminerde evliliğe ilişkin olarak aldığım notları size aynen aktarmak istiyorum: - Evliliğin veya ailenin mutluluğu için aile mahkemesi kurulmalı. - Aile mahkemesinde hakim baba, savcı anne ve çocuklar da müvekkil olmalı. - Ailenin kendine ait bir kurallar listesi olmalı. Aile bireylerinin her biri ailede olmasını istediği kuralları yazmalı ve bu kurallar yazılı olarak evin muhtelif yerlerine asılmalı (mesela buzdolabının üzerine) - Bu kurallar listesi hazırlanırken geniş zamanlı cümleler kullanılmalı, mesela "Yemeklerden önce eller yıkanır" gibi.. - Bu kuralları hazırlarken, isterseniz kendi görüşünüze göre dini kitabınızı (Kur'an-ı Kerim vs.), Medeni Kanunu veya aileye ilişkin önemli psikoloji kitaplardan birini hakem olarak belirleyebilirsiniz. - Bu kurallara uyulup uyulmadığı takip edilmeli, kuralların yanına (-) veya (+) işaretleri konulmalı ve ay sonunda duruma göre ödül veya ceza sistemi uygulanmalı. Aldığım notlar bu şekilde. Bir de söylemek istediğim birşeyler var. Bence kişi hiçbir zaman "dış dünyamız, iç dünyamızın bir yansımasıdır" sözünü unutmamalı. Ancak mutlu bireyler, mutlu bir evliliği ve mutlu bir aileyi oluşturur. Kişi önce sorumluluklarını üstlenmeli çünkü kişinin hayatta değiştirebileceği tek kişi kendisidir. Kendi sorumluluklarını üstlenip üzerine düşeni yaptığında ve mutlu olduğunda, aslında karşısındaki kişinin de değişmeye başladığını ve mutlu olduğunu görüyor, yani her şey kadın ya da erkekte değil, kişinin kendisinde bitiyor... |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol dğerli yorumun için teşekkür ederim yaseminist.. harika fikirler içeriyor. |
Rica ederim bussraster sevincliBir de şimdi aklıma gelen bir şeyi eklemek istiyorum. İster evlilik içi ilişkide isterse iş hayatındaki ilişkide en önemli kurallardan biri, "ben dilini kullanmak"tır. Ben dilini kullanmak, kişinin kendi duygu ve düşüncelerini "ben böyle düşünüyorum" "bu yaptığın davranıştan dolayı üzgünüm" gibi cümlelerle ifade etmesidir. Çünkü "sen" dilini kullanmamız, karşımızdaki kişiyi suçlamaya ve kendini savunmaya geçmesine neden oluyor. Örneğin: "Sen çok kırıcısın" gibi bir cümle, karşımızdaki kişinin direkt savunmaya geçmesine yol açar. Bir de genelleme yapmaktan kaçınmalıyız, "Sen zaten hep böylesin" gibi... Genelleme yapmak yerine, o an içinde bulunduğumuz durumu "ben" dilini kullanarak duygu ve düşüncelerimizi ifade etmek müthiş sonuçlar alınmasını sağlıyor. Aslında bunu uygulamak bile, ilişkinin iyi yöne gitmesi için büyük faydalar sağlıyor... |
956k956k çok güzel bilgiler... keşke herkes ilişkiyi sürdürürken bu bilgilerden faydalansa bu yollardan yürüyebilse. evlilik için konuşuyorum; tartışmalara ben biye başlayıp biz diye bitirelim arkadaşlar.... |
Cevap: ilişkilerde veya evlilikte en büyük rol yaseminist çok güzel yazmışsın. teşekkür ediyorum. |
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:56 PM. |