Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Evlilik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/evlilik/)
-   -   Evlilikte yaş farkı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/evlilik/3298-evlilikte-yas-farki.html)

pisimbat 26-12-2007 09:48 PM

Evlilikte yaş farkı

Evlilikte yaş farkı kadın erkek arasında yaş farkı en az kaç olmalı,yaşıtmı olmak,erkek büyükmü olmalı,kadın erkekten büyük olursa
yaş farkının evliliklerde öenmi nedir .

jaunty 26-12-2007 10:24 PM

Ynt: Evlilikte yaş farkı

geçinmeye gönlün varmı? diycem gene ama?
bu konu biraz zor yaş farkı olmasa iyi olur derim .
sevgi hoşgörü bir çok şeyi hallediyor gerçekten kimisi engebeli kimisi pürüzsüz oluyor sonuçta huzur ve birlikte kat ettiğin mesafe önemli..

pisimbat 26-12-2007 10:37 PM

Ben biraz aykırı olarak şunu söylüyorum erkek kadından ne kadar büyük olursa olsun normal karşılanıyor toplumumuzda
yaa kadın büyük olur ise tutun ben 41 yaşındayım ve 25-30 yaşalrında bir erkeği seviyorum oda beni seviyor çok iyi anlaşıyoruz ama çevremiz çevre baskısı sebebi ile ayılmakmı lazım yoksa kulakmı tıkamak mı ..
bunu kaç kadın yaşıyor bilemem ama yaşayanlar vardır elbette bence yaş farkı çok önemli değil ama arada 10 yaştan fazla olur ise sorun olur diye düşünüyorum ister kadın büyük olsun isterse erkek büyük olsun fark etmez şahşi fikrimdir katılan olur olmaz blook ama amacım tartışma yaratmak değildir bilene kardeşlerim sevincli kiss3

asevgican 26-12-2007 11:39 PM

MÜMKÜNSE akıl yaşı büyük olsun efemmm....:)

shamanic 27-12-2007 09:51 AM

erkek kadından büyük olursa mutlu olunur... girlhaha
kadın erkekten büyük olursa zengin olunur... aa34

benim eşim benden 10 yaş büyük.. tanıştığımızda ben 22 o 32 yaşındaydı 1 yıl sonrada evlendik..

kadınların küçük olması avantaj diye düşünüyorum.. erkekler biraz daha zor olgunlaşıyorlar...
ben kendimin bu kadar olgun olcağını bilseydim 15-20 yaşa kadar çıkarırdım farkı.. y789

şaka bir yana erkeğin büyük olmasını evlilik için avantaj olarak görenlerdenim..
hayat taşları yerli yerine oturmaya başlamış oluyor.. elindekinin kıyetini daha iyi anlıyor gibime geliyor...

ama bu kadın 20 li erkek 30 lu yaşlarda iken güzel..

kadın 40 lı yaşlarda zaten hayatı anlamış. erkek 30 lu yaşlarda oda artık bilinçli.. hoppala zamanları geçmiş bu birliktelikte gayet güzel olur..
hatta artısı olur.. 40 lı yaşlarda ki kadınlar olgunluklarının verdiği sevecenlikle bıt bıt sinir etmezler gereksiz kıskançlık göstermezler.. hayatın müşterek olduğunun daha çok farkında olup yeri gelince ipleri gevşetmesini daha iyi bilirler.. bağlılık ve sadakatin sürekli dip dibe olup 10 dakkada bir rapor vermekten geçmediğinin bilincinde olurlar...

şimdiki gençlere bakıyorum 24 saat telefonları açık ... telefon şirketlerinin özel kampanyaları var.. her gün milyon tane mesaj çekip üstüne de saatlerce konuşuyorlar.. sonrada olmayacak sebepler için birbirlerini incitiyorlar...

yaş farkı bulunulan yaşa göre uygunluk sergiler...
iki gönül bir olunca elaleme ağzını kapalı tutmak düşer...

dil din ırk farkına engel olanlara karşı olduğum kadar yaşı için çiftlere eleştiride blunalara da karşıyım..
deneyimlemeden öğrenilmez ve aşka asla yasak getirilmez... uzaylı bile olsa deneyin dostlar.. mutluluğun hangi kapının ardında olduğunu kim bilebilir ki..

akik 27-12-2007 10:15 PM

fekat cinsellik meselesini unutuyorsunuz. kadının cinselliği erkekten daha genç yaşta biter genel olarak, zaten genç kadınla evlenme olayı da burdan yaygın bu kadar. evet kırkından sonra azan herifi teneşir paklasın bence de ama şimdi kırk yaşındaki adama, kırk yaşındaki karısı menopoza girdi diye uslu uslu oturmasını fetva vermek, teneşire davetiye çıkarmak olur zannımca :) veya helva seviyorsanız bilemicem, bana da yollayın ben de seviyorum:)

asevgican 27-12-2007 10:26 PM

asla katılmıyorum.aksine kadın cinselliği daha uzun sürelidir. menapoz sekteye uğratabilir elbette bi dönem ama bu dönem erkekler içinde geçerli. aşılmayacak bişi asla değildir.
genç kadınla evlenme olayı bir adamın kompleksidir bence. kendini yeniden ispat etme isteğidir. hayat gidiyorr e ben napıorum telaşıdırr..
tıp erkeğin zamanla bitiveren cinselliğine çare arayıp duruyor. ne yapsakda uzun sürdürsek telaşındalar. oysa kadını etkileyen psikolojik haller, baskılar yada sağlık sorunlarıdır. sağlıklı bi kadın mutluda hiisedosa kendini harika bi cinsellik yaşar ve yaşatır.
ama erkek kendi telaşına düştüğünden bunu genelde algılayamaz..
:)

akik 27-12-2007 10:49 PM

ayşecim çok doğru söylemişsin. ama çok az erkek takıyor kadının psikolojik durumunu. kadının cinselliği hamile kalıp çocuk doğurmak olarak görüldüğü için uzun süre geniiiş geniş memleketlerde, kadın menapoza girince kadınlığı bitti muamelesi yapıldı. niye bitsin?

pisimbat 27-12-2007 11:01 PM

Alıntı:

akik Nickli Üyeden Alıntı
fekat cinsellik meselesini unutuyorsunuz. kadının cinselliği erkekten daha genç yaşta biter genel olarak, zaten genç kadınla evlenme olayı da burdan yaygın bu kadar. evet kırkından sonra azan herifi teneşir paklasın bence de ama şimdi kırk yaşındaki adama, kırk yaşındaki karısı menopoza girdi diye uslu uslu oturmasını fetva vermek, teneşire davetiye çıkarmak olur zannımca :) veya helva seviyorsanız bilemicem, bana da yollayın ben de seviyorum:)

40 yaşında yada daha ileri yaşlardaki hanımların cinsel hayatı sona eriyor diyenler HALT EDER
hangi erkek kadınların ne istediğini biliyorki hem !! buda ayrı bir konu

akik 27-12-2007 11:25 PM

ya yok ben yanlış anlattım derdimi galiba. ben kırk yaşından sonra kadın cinsellik yaşayamaz demek istemedim. bitmiş gibi davranılıyor, erkek de kadın da menapoza girince kadının cinselliği bitmiş diye düşünüyor, kadının kendisi de öyle sanıyor. onu demek istedim. yoksa bence de menapozla cinsellik bitmez. bitmemeli de. ühüh.. valla öyle demedim :(

pisimbat 28-12-2007 12:03 AM

Alıntı:

akik Nickli Üyeden Alıntı
ya yok ben yanlış anlattım derdimi galiba. ben kırk yaşından sonra kadın cinsellik yaşayamaz demek istemedim. bitmiş gibi davranılıyor, erkek de kadın da menapoza girince kadının cinselliği bitmiş diye düşünüyor, kadının kendisi de öyle sanıyor. onu demek istedim. yoksa bence de menapozla cinsellik bitmez. bitmemeli de. ühüh.. valla öyle demedim :(

yok canım ben yanlış anlamadım zaten toplumumuzda da öyle bir kanı var ona karşı yazdım ben senin yazdığın aklıma getirdi sadece üzülme sen

akik 28-12-2007 12:12 AM

blissy

alalev61 05-01-2008 05:24 PM

ben 25 yaşındayım henüz bekarım bana ilgi duyan biri var bende ona ilgi duyorum o 36 yaşında acaba yaş problemi olur mu aramızda diye düşünp duruyorum..düşünce olarak uyuşuyoruz hatta bazen ben ondan daha olgun bile düşünebiliyorum ne dersiniz terli345

shamanic 05-01-2008 06:30 PM

Alıntı:

alalev Nickli Üyeden Alıntı
ben 25 yaşındayım henüz bekarım bana ilgi duyan biri var bende ona ilgi duyorum o 36 yaşında acaba yaş problemi olur mu aramızda diye düşünp duruyorum..düşünce olarak uyuşuyoruz hatta bazen ben ondan daha olgun bile düşünebiliyorum ne dersiniz terli345

canım benim yukarıda ki mesajımda da bahsettiğim gibi benim eşimde benden büyük 10 yaşa kadar .. sevincli

önemli olan senin kalbin ne diyo.. hy789 bi dinle bakalım.. bana göre gayet uygundur.. b456

hülyaa 05-01-2008 06:41 PM

bence bu yaş konusuna çok fazla takılma derim..önemli olan birbirinizi gerçekten sevmeniz..anlaşıp anlaşamamanın yaşla ilgisi olsaydı..aynı yaştaki yada aralarında fazla yaş farkı olmayanların hiç ayrılmaması gerekirdi..ayrılıkların sebebi yaş değil ki...anlaşmazlıklar...uyuşmazlıklar...sevgisizlik ve saygısızlık...
kendinle ilgili en doğru kararı verecek olan sensin.. ttli3

asevgican 05-01-2008 07:46 PM

bende erkek birkaç yaş ve üstü büyük olmalı. kezaa anca kıvama geliolar...:p

defnoo 18-02-2008 02:02 AM

yaş farkını bilim adamlarıda kanıtlamıştır bence kesinlikle bayan büyük olmamalı aksi düşünüldüğünde sanki kardeş görünümü verir görünümü bırakın mutlaka fikir çatışması olacaktır arkadaşlar hepiniz bence şöle bi düşünün hangi kadın kendinden küçük bi insanı ister onu büyütmek içinmi yoksa cüzdanınımı???? coffe2

shamanic 18-02-2008 02:20 AM

haklı olabilirsin defnoo cum ama neden olmasın ki...

erkekler kendilerinden 20 yaşa kadar küçük bayanlarla hayatlarını birleştirince problem teşkil etmiyorda..
aynı hakkı kadın kullanınca niçin problem olarak görülsün...

bence önemli olan karşılıklı yaşlar değil... kadın veya erkek yanında olan insanla uyumlu bir beraberlik yaşayarak mutlu olabiliyor mu..

ahenk ve huzur varsa geri kalan her şey çözülür diye düşünüyorum...

sevgiler.. http://www.violablu.net/00407814.gif

25emel 18-02-2008 02:54 AM

Alıntı:

**shamanic** Nickli Üyeden Alıntı
haklı olabilirsin defnoo cum ama neden olmasın ki...

erkekler kendilerinden 20 yaşa kadar küçük bayanlarla hayatlarını birleştirince problem teşkil etmiyorda..
aynı hakkı kadın kullanınca niçin problem olarak görülsün...

bence önemli olan karşılıklı yaşlar değil... kadın veya erkek yanında olan insanla uyumlu bir beraberlik yaşayarak mutlu olabiliyor mu..

ahenk ve huzur varsa geri kalan her şey çözülür diye düşünüyorum...

sevgiler.. http://www.violablu.net/00407814.gif

aplaaa yav hangi cinsten olursa olsun yaş farkı çok olursa kuşak çatışması olur! idea3 olmas mı? blook

shamanic 18-02-2008 03:12 AM

olabilir elbette zuzucum.. sende haklısın.. benim takıldığım konu..

erkek kendinden küçük bir bayanla olduğunda doğal karşılanırken kadın aynısını yaptığında yadırganması..

duygulara gem vurulmaz diye düşünüyorum..
karşılıklı olarak aynı hisler besleniyorsa dil din ırk yaş mezhep farkı gözetmeksizin herkes aşkını doyasıya yaşayabilmeli..
elalem ne der.. ayıptır.. günahtır... uygun değildir diye hislerin baskılanmamasından yanayım..

yanlış hesap ise bağdattan dönecektir zaten..
ama herkes faturasına bakmalı..
başkalarının hesapları yüzünden kendi yaşayacaklarına sınır koymamalı derim.. ttli3

25emel 18-02-2008 03:37 AM

Alıntı:

**shamanic** Nickli Üyeden Alıntı
olabilir elbette zuzucum.. sende haklısın.. benim takıldığım konu..

erkek kendinden küçük bir bayanla olduğunda doğal karşılanırken kadın aynısını yaptığında yadırganması..

duygulara gem vurulmaz diye düşünüyorum..
karşılıklı olarak aynı hisler besleniyorsa dil din ırk yaş mezhep farkı gözetmeksizin herkes aşkını doyasıya yaşayabilmeli..
elalem ne der.. ayıptır.. günahtır... uygun değildir diye hislerin baskılanmamasından yanayım..

yanlış hesap ise bağdattan dönecektir zaten..
ama herkes faturasına bakmalı..
başkalarının hesapları yüzünden kendi yaşayacaklarına sınır koymamalı derim.. ttli3

kanımca doğru sölüyorsun insan içinden geleni yaşayabilmeli... super

hayalayaz 18-02-2008 08:44 AM

var adamın kartına otur gönül tahtına demişler..

kocanın iyisi olsaydı adını gonca koyarlardı

adam milletinin en iyisi kırmızı oturakta can versin ( dahamı? söylencek çooook söz var'da ben tadında bırakayım adım erkek düşmanına çıkmasın..)

demişler bence hepiciğini doğru söylemişler, yaş farkımı..ya ben bir yere giderim..orada ahretten beş gün izinli kim varsa..adamın hovardalık damarı depreşir..başlar yandan yandan beni kesmeye..bende direk gözlerinin içine bakarım, ilahi sabunluk ben sizden hiç kurtulamayacakmıyım derim sessizce ..hey gidi heeeey dercesine kafa sallar kimseye çaktırmadan... dedem eski kulağı kesiklerden ya bunu başarır..işte bu yüzden ben yanımda kendi yaşıtlarımı bile düşünmedim hiç, adamın gencii? yok ya evlat gibi gelir bana, ona erkek diye bakamam...bu içsel bir şey..

25emel 18-02-2008 10:02 AM

Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
var adamın kartına otur gönül tahtına demişler..

kocanın iyisi olsaydı adını gonca koyarlardı

adam milletinin en iyisi kırmızı oturakta can versin ( dahamı? söylencek çooook söz var'da ben tadında bırakayım adım erkek düşmanına çıkmasın..)

demişler bence hepiciğini doğru söylemişler,

helaall aplaaa!! clapping clapping konuşşşş!! clapping clapping kim tutar seniiii!!! clapping clapping

Mustang 25-02-2008 06:07 PM

Hayatımıza duygularımızla karar veriyorsak ozman yaşın bi önemi yok .Mantıkla hareket ediyorsak yaş önemli çünki aradaki yaş farkının çokluğu insanı yoruyor arada kuşak farkı bile çıkyor.Siz çocularınızla arkadaş olurken eşiniz hepinizle çatışa biliyor. Benimde eşimle aramızda 9 yaş fark var .Keşke daha az olsaydı .Ogunlaşma yönünden bizkadınlar daha erken olgunlaşıyoruz ama yinede azyaş olmasından yanayım.En fazla 5yaş fark olabilir. smiliyface

akasyam 11-04-2008 02:21 PM

arkadaşlar bu yaş meselesi tamamen dünyaya gelirken aldığımız kozmik etkilere göre değişir ve algılarda izafidir herkesin doğrusu kendine kimi genç ister kimi olgun kişinin satürnü ay(duygular) veya venüs(kısaca aşk) le kuvvetli açı (kavuşum,kare karşıt ve üçgen)yaparsa veya mars(kısaca erkek) satürn karesi olan bu insanlar yaşça olgun kişileri ve satürnü güçlü insanları beğeniyor yoksa tam tersi mesela ben minyon tipliyim yaşımı göstermem görenler 18 zannediyor beni dolayısıylada isteyenler en fazla 24 civarı oluyor bende buna ifrit oluyorum kendimi çok zarlasamda bana çocuk gibi görünüyorlar olgun seviyorum asta nede olsa hem mars satürn kare hemde venüs satürn üçgen açım var

çiğdem kaymaz 12-04-2008 05:14 PM

bnje önemLi deyLdr önemLi oLan akıL uyuşsun !! anLaşabLmek . ama ne söLesem boş önemLi oLan ewLiLikten sora oLan probLemLere kkarşı ortak bir çzöüm buLabLmek ...!!! ark5

meninje 15-04-2008 11:07 AM

Alıntı:

akasyam Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar bu yaş meselesi tamamen dünyaya gelirken aldığımız kozmik etkilere göre değişir ve algılarda izafidir herkesin doğrusu kendine kimi genç ister kimi olgun kişinin satürnü ay(duygular) veya venüs(kısaca aşk) le kuvvetli açı (kavuşum,kare karşıt ve üçgen)yaparsa veya mars(kısaca erkek) satürn karesi olan bu insanlar yaşça olgun kişileri ve satürnü güçlü insanları beğeniyor yoksa tam tersi mesela ben minyon tipliyim yaşımı göstermem görenler 18 zannediyor beni dolayısıylada isteyenler en fazla 24 civarı oluyor bende buna ifrit oluyorum kendimi çok zarlasamda bana çocuk gibi görünüyorlar olgun seviyorum asta nede olsa hem mars satürn kare hemde venüs satürn üçgen açım var

Sevgili akasyam, sen açılar konusunda deneyimlisin galiba wink77 Yakında bu konuda sana işim düşebilir neseli56

Arkadaşlar tabiki herkesin doğrusu kendisinedir. Ancak bilgimizi yaşanmışlıklarımızı düşüncelerimizi birbirimizle paylaşarak hepimiz ne istediğimizi ya da ne istemediğimizi çok daha iyi anlayabiliriz diye düşünüyorum.

Yaş konusu gerçekte toplumların geleneksel olarak ürettiği bir önyargıdan ibarettir bence. Kastettiğim erkeğin bayandan büyük olma meselesi. Birçok arkadaşımın da belirttiği gibi biz bayanlar anaç duygularımızdan ötürü erkeklere oranla çok daha derleyip toplayıcı, olgun, mantıkla yaklaşıcı tavırlar sergiliyoruz. Buda aynı yaşta ki bayanla erkek arasında erkeğin çocuk gibi kaldığı durumlar oluşturuyor. (Annelik içgüdümüzle; daha dikkatli, daha düşünceli, daha ayakları yere basan tavırlarımızdan ötürü) Yani erkek hayatının bir bölümünü annesinin anaçlığıyla geri kalanını da karısının anaçlığıyla geçirmek için gelmiş oluyor dünyaya girlhaha

Bu durumda da zaten kadına göre küçük (daha çocuk düşüncesinde ve yapısında) olan erkek birde yaş olarak küçük olursa değmeyin o birlikteliğin keyfine sevincli

Ana hatları ile görüntü bu olsada; kişiden kişiye, yaşantıdan yaşantıya, yaştan yaşa, yaşanmışlıktan yaşanmışlığa göre bu durum öylesine değişkenlik gösteriyor ki, yaş konusunu kalıba sokmaya akıllara zarar bir vaziyet alıyor idea3

Benim kişisel görüşüm 5 yaşa kadar erkeğin ya da bayanın büyük olmasında sakınca yok(yukarıdaki sebeplerden ötürü sadece genelleme yapıyorum tabiki) Ancak ben nice erkekler tanıdım ki benden 10 yaş küçük ama benden 10 yaş büyük adam olgunluğunda, kimi erkeklerde tanıdım ki tam tersine 10 yaş büyük ama 10 yaş küçükten dahada küçük dusun

Sonuç olarak herkes kendisine kişilik ve görüntü olarak uygun olanı seçerse sanıyorum cüzdanın ne dediğinin önemi kalmaz...

Hoş bunu yapmakta çok kolay değil, hepinizin saydığı onlarca gerekce varken karar vermek çokta kolay değil. Benim takıldığım şeyse şu; benden 10 yaş küçük bir erkek, görsel olarak da kişilik olarakta bu farkı yansıtmıyor olabilir. Arada sevgi olabilir, mantık olabilir, anlayış olabilir; gelin görün ki bundan 10 yıl sonra bu çarkın nasıl bir yön değiştireceğini kestirmek çok zor Görsel olarak, beklentiler açısından, cinsellik açısından vs vs vs coffe2

yeni bir hayat 27-07-2008 05:06 PM

Evli olduğunuz kişiyle arkadaş olabildikten sonra aradaki yaş farkı çok da önemli değil. Birşeyleri paylaşamıyor, iki çift laf edemiyorsanız, zaten 10 yaş büyük olmuş, 5 yaş küçük olmuş hikaye hepsi...

kaafinur 08-08-2008 04:44 PM

erkek olgun olmalı yaşı da bir yere kadar önemli bu anlamda ama adam karısından 10 15 yaş büyük aklı büyümemiş olsa ne fayda akıl lazım akıl

bu arada ben eşimden 5 yaş küçüğüm hoş büyük de olsam farketmezdi zaten fazla olgun bir insan çevremde gördüğüm birçok insandan (kadın erkek farketmez) daha olgun aklıselim biri tender45 ee bi alkış eşimeee alk78 utananadam

teoman_ 08-08-2008 05:17 PM

taraftar birbirini sevdikten sonra bence yaş farkı çok önemli değil...

asevgican 08-08-2008 05:23 PM

Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı

anladım seni..:))

Pamukk 08-08-2008 06:15 PM

bu konu ünlüler arasında cok yaş farkı olan evliliklerde de tartışılıyor..Böyle çok bilinen bir çift var hani bayanın yaşı ,erkekten bir hayli büyük..Sevginin herşeyden üstün geldiğine inanmak istiyorum ama bilemiyorum ilerleyen zamanlarda böyle evliliklerde sorunlar çıkar mı dusun

teoman_ 08-08-2008 07:54 PM

Alıntı:

asevgican Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı

anladım seni..:))

hataya bak ya taraftar yazmışım dunk56 wave

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:54 AM.