Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/eserekli-saatler-pisimbat-miriltilari/)
-   -   Kediler insanları yönetiyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/eserekli-saatler-pisimbat-miriltilari/372456-kediler-insanlari-yonetiyor.html)

pisimbat 14-07-2009 10:58 PM

Kediler insanları yönetiyor

İnsanların en eski dostlarından biri olan kedilerin özel bir mırlama biçimiyle sahiplerini “yönettiği” ortaya çıktı. Sussex Üniversitesinde görevli araştırmacılar, kedilerin “talepkar” bir mırlama sesi sayesinde insanların dikkatlerini çekmeyi başardıklarını ve sahiplerini yemek vermeye ikna ettiklerini ortaya koydu. Araştırmacılar, bebek “ağlamasını” çağrıştıran, olağandan farklı bu mırlama biçimiyle kedilerin, insanların duymazdan gelmeyi başaramadıkları bir ses çıkardıklarını belirtti.
Sonuçları Current Biology dergisinde yayımlanan araştırmayı yapan ekibin başkanı Karen McComb,
BBC News’e yaptığı açıklamada, sabahları onu oldukça rahatsız edici ve ısrarcı bir mırlama ile uyandıran kedisinin esin kaynağı olduğu araştırmada, kedi sahiplerinden kedilerinin sesini kaydetmesini istediklerini söyledi.
McComb, kayıtları araştırmaya katılanlara dinlettiklerinde, kedi beslemeyen kişilerin dahi çok dikkat çekici ve nahoş buldukları “talepkar mırlamayı” ayırt ettiklerini bildirdi.
Doktor McComb, mırlamanın ne kadar ısrarcı ve rahatsız edici olduğunun, kedilerin bu sesi çıkarırken harcadıkları
enerji miktarına bağlı olduğunun görüldüğünü de belirtti. McComb, kedinin mırlamasındaki frekans yükseldikçe, durumun “aciliyetinin” de arttığını kaydetti.
Daha önceki araştırmalar, evcil kedilerin çıkardığı seslerle insanların oldukça duyarlı olduğu bebek ağlaması arasında benzerlikler olduğunu ortaya koymuştu.
Kedilerin olağan mırlamalarında söz konusu sesin düşük seviyeden çıktığını belirten McComb, “Ancak bunun insanlardan bir yanıt almalarını sağladıklarını anladıklarında bu sesi çarpıcı bir şekilde abartmayı öğreniyorlar” dedi.

kıssadan hisse: herkes bir cat56 beslemeli sevincli

suzzy 14-07-2009 11:05 PM

Cevap: Kediler insanları yönetiyor

canım ne güzel bilgiler vermişsin....emeğine sağlık...956k

ahh. o kedicikleri okşarken çıkardıkları mııırr mıırrr sesi insanı nasılda rahatlatıyor...cat56

kucağında kıvrılıp yatması...bak şimdi ...boncuğum geldi aklıma...

çok özledim birden onu...blookkocaman olmuştur şimdi...sad456

pisimbat 14-07-2009 11:46 PM

yaa suzzy aşada bahçede beslediğim yawru cat56 vardı yok oldu attılar galiba komşular blook

suzzy 14-07-2009 11:53 PM

Alıntı:

pisimbat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470890)
yaa suzzy aşada bahçede beslediğim yawru cat56 vardı yok oldu attılar galiba komşular blook

bahçede duran yavruyu nereye atarlar'ki...rt67 sokağa atmıyacaklardır herhalde....ya böyle atmak falan ...içim acıyor yaaa.sanırım boncuğu evden gönderdiğim için hala yüreğimde bir acı var...sadanim

pisimbat 15-07-2009 12:01 AM

Alıntı:

suzzy Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470895)
bahçede duran yavruyu nereye atarlar'ki...rt67 sokağa atmıyacaklardır herhalde....ya böyle atmak falan ...içim acıyor yaaa.sanırım boncuğu evden gönderdiğim için hala yüreğimde bir acı var...sadanim

yaa burdakiler çok acımasız bide kopekler var sürü ile geziolar gece belkide onlar yakaladı ay bilmiom yahu bazen istemeden bişiler yaparız üzülme sen

sanemce 15-07-2009 12:41 AM

işyerimin bahçesinde bir sürü gazi kedi var. bahçenin yan tarafındaki inşaattaki köpekten mi, sürekli bütüngün birbirlerini tırmaladıklarından mıdır gazilikleri bilmiyorum. kiminin gözü yok, kiminin tüyleri yolunmuş, kiminin de boynundan parça kopmuş vs.

hergün gelip kedilere yiyecek getiren bir teyze var..
bir gün mutfakta oturuyorum, ( bahçeye mutfaktan çıkılıyor) yemek saati geldiği için tüm kediler kapının yanına toplanmıştı..

teyze geldi, iş arkadaşlarıma birşeyler anlatıyor bahçeye geçmeden önce.. kediler kadının sesini duyunca hepsi birden mutfağa hücum etti.. o kadar çok şaşırdım ki, normalde hem mutfağa girmiyorlar hem de bizden kaçıyorlar..

kadını görünce yiyecek getirdiğini bildikleri için geldiler diyeceğim tamam da, sesini tanıyor olmalarına çok şaşırmıştım dusun2

pisi deyip geçmemek lazım.. hepsi çok akıllılar neseli56

sudem8 15-07-2009 12:42 AM

y789benimde karabiber isminde bir kedim vardı, sabaha karşı acıktığı zaman aynen bir bebek gibi sesler çıkarırdı.sonra ihtiyaçları için dışarı çıkar, gezer gelir apartmanın önünde bekler, gelen biri varsa içeri gelir kapının zilini çaldırıdı.ne kadar aç olursa olsun ciğerini yemeden önce bacaklarıma sürtünür teşekkür eder yemeğe öyle başlardı.bazen oğluma ve eşime şu karabiberi örnek alın yemeğe başlamadan teşekkür ediyor öyle başlıyor, derdim...tabağın da mutlaka bir parça artırırdı,nedense...yiyeceğini nerede gösterdiğsek orda yeri...belli bir örtüsü vardı sadece orda uyurdu.o kadar sözlerimizi anlardı ki cevap verirdi hareketleriyle...oğlum bisikletten düşmüştü ağlıyor devamlı.ona o kadar üzüldükü hiç başından kalkmadı ..dizindeki yarayı yalamaya kalktı iyileştirmek için...kedilerin dilinde antibiyotik etkisi yapan bir madde varmış.yaralarını yalayarak iyileştiriyorlar...o kadar arıyorum ki..kedilerin de karakterleri oluyor insanlar gibi kedi besleyen arkadaşlar bana hak verecektir mutlaka...bana kedimi hatırlattınız teşekkür ederim paylaşım için sevgiler...

suzzy 15-07-2009 12:50 AM

hayvana yapılan şiddet...istismar,dayak...ağla2
aslında bu aralar çok sık karşıma çıkan bir konu bu...beni çok üzüyor...blook
http://www.dohayko.org/data/su/birkapsu_beyazzemin.jpg

pisimbat 15-07-2009 02:16 PM

Alıntı:

sanemce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470914)
işyerimin bahçesinde bir sürü gazi kedi var. bahçenin yan tarafındaki inşaattaki köpekten mi, sürekli bütüngün birbirlerini tırmaladıklarından mıdır gazilikleri bilmiyorum. kiminin gözü yok, kiminin tüyleri yolunmuş, kiminin de boynundan parça kopmuş vs.

hergün gelip kedilere yiyecek getiren bir teyze var..
bir gün mutfakta oturuyorum, ( bahçeye mutfaktan çıkılıyor) yemek saati geldiği için tüm kediler kapının yanına toplanmıştı..

teyze geldi, iş arkadaşlarıma birşeyler anlatıyor bahçeye geçmeden önce.. kediler kadının sesini duyunca hepsi birden mutfağa hücum etti.. o kadar çok şaşırdım ki, normalde hem mutfağa girmiyorlar hem de bizden kaçıyorlar..

kadını görünce yiyecek getirdiğini bildikleri için geldiler diyeceğim tamam da, sesini tanıyor olmalarına çok şaşırmıştım dusun2

pisi deyip geçmemek lazım.. hepsi çok akıllılar neseli56

benim mahallede beslediğim piislerde daha beni 100 merte uzaktan tanıyorlar koşa koşa yanıma gelip çoğu vahşidir ama hepsi bacağıma sürünürler teşekkür ederler
Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470915)
y789benimde karabiber isminde bir kedim vardı, sabaha karşı acıktığı zaman aynen bir bebek gibi sesler çıkarırdı.sonra ihtiyaçları için dışarı çıkar, gezer gelir apartmanın önünde bekler, gelen biri varsa içeri gelir kapının zilini çaldırıdı.ne kadar aç olursa olsun ciğerini yemeden önce bacaklarıma sürtünür teşekkür eder yemeğe öyle başlardı.bazen oğluma ve eşime şu karabiberi örnek alın yemeğe başlamadan teşekkür ediyor öyle başlıyor, derdim...tabağın da mutlaka bir parça artırırdı,nedense...yiyeceğini nerede gösterdiğsek orda yeri...belli bir örtüsü vardı sadece orda uyurdu.o kadar sözlerimizi anlardı ki cevap verirdi hareketleriyle...oğlum bisikletten düşmüştü ağlıyor devamlı.ona o kadar üzüldükü hiç başından kalkmadı ..dizindeki yarayı yalamaya kalktı iyileştirmek için...kedilerin dilinde antibiyotik etkisi yapan bir madde varmış.yaralarını yalayarak iyileştiriyorlar...o kadar arıyorum ki..kedilerin de karakterleri oluyor insanlar gibi kedi besleyen arkadaşlar bana hak verecektir mutlaka...bana kedimi hatırlattınız teşekkür ederim paylaşım için sevgiler...

her kelimesine katılıyorum her kedinin belli bir kaekteri ve huyu vardır hepsi özledir sahipleri için aslında biz onların dil onlar bizim sahibimiz gibidirler .çoğu zaman y789

Alıntı:

suzzy Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 470920)
hayvana yapılan şiddet...istismar,dayak...ağla2
aslında bu aralar çok sık karşıma çıkan bir konu bu...beni çok üzüyor...blook
http://www.dohayko.org/data/su/birkapsu_beyazzemin.jpg

malesef siddet havyanlara çok uğgulanıyor ben bahçede 4 koca yoğurt kabına su koyarım hep sizde koyun l
ütfen

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:25 AM.